Derfor bør du flytte til studentbyen

Det er ikke rart at det er mange som lurer på om man burde flytte til studentbyen med tanke på situasjonen som har vært i over et år nå. I dette innlegget skal jeg derfor vise deg hvorfor du IKKE kommer til å angre på å flytte til din studentby 😊

Selvutvikling

Jeg har bodd i Trondheim i 3 år nå, og tiden har gått såå fort!!! Har også bodd i samme leiligheten med samme personen, ja jeg bor med kjæresten min, tihi. Dette er et av de beste valgene jeg har tatt for meg selv. Om du skal bo i kollektiv, alene eller med kjæresten så lærer man så masse om seg selv og om hvordan man ønsker å ha det rundt seg. Jeg syntes det er er sååå deilig!! Å ta valg for eget liv og velvære uten at du må forholde deg til husreglene til foreldrene dine er virkelig noe som gjør at du føler deg fri og selvstendig. Det er kanskje den beste delen ved å bli eldre! Man får en ny selvtillit og bekreftelse på hvem man er, og kanskje også hvordan man ønsker å være.

Sosialt

Så er det dette med det sosiale. Det er klart at det er mye vanskeligere å integrere seg i et sosiale nettverk om man ikke velger å flytte til studentbyen. Det er noe med å kunne planlegge kvelder med venner der dere kommer sammen og lager en middag av hva enn som er igjen i kjøleskapet, har paint and sip spontant på en lørdagskveld, hyggelige hengekøyeturer, eller bestemmer dere for å sitte sene kvelder på campus når man innser at man har lest litt for lite til en semesteroppgave eller eksamen. Dette er eksempler på hva som gjør studentperioden så spesiell. Du kan møte venner som er i samme situasjon som deg!

Studie

Sist, men ikke minst, så er det ingen hemmelighet at man har mye lettere tilgang til forelesere, forelesningssaler og grupperom når man faktisk er i studentbyen. Dette hjelper veldig under stressende perioder! Man har et rolig sted man kan sette seg ned og få jobben gjort uten distraksjoner. Tro meg, det er så gull verdt….

Jeg håper jeg har klart å overbevise deg om hvorfor du burde flytte til studentbyen din. Du får muligheten til å aktivisere deg i så mange forskjellige studentorganisasjoner som FNstudentene, samfunnsviterne, UKA og såå mye mer! Du har alle mulighetene til å skape din egen studenttid på din helt egen måte og se tilbake på den med gode minner. Det er hvert fall min erfaring de siste 3 årene, så jeg håper virkelig du tar sjansen og gir deg selv muligheten til å gjøre det samme, fy søren så mye gøy man kommer til å oppleve!


Om du har noen spørsmål om det å flytte til studentbyen, eller om noe annet du lurer på kan du kontakte oss på både Facebook og Instagram (@ntnustudent). Sjekk også gjerne ut vår Youtube-kanal for masse bra og spennende innhold om både studietilbud og studentlivet på NTNU.

Elise, Europastudier m. Statsvitenskap, 3.året

Leave a Reply