Ukas student: Industriell økonomi og teknologiledelse

Ukas student er Gaute som studerer Industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU. Lurer du på hvordan studiehverdagen hans er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Gaute på vår Instastory hvor han viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Han sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hans studiehverdag.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Gaute, 26 år fra Hamar. En grundig person som trives med å løse problemer heller enn å snakke om dem.

Hvorfor valgte du å studere Industriell økonomi og teknologiledelse? 

For min del var valget om å begynne på indøk noe som kom gradvis. Jeg hadde en kompis som fortalte at de som studerte indøk fikk mest påspandert av bedriftene, og en venninne med høyt karaktersnitt som jeg visste studerte disse greiene. Etter hvert begynte jeg på vanlig økonomi & administrasjon, men synes det var noe som manglet. Da bestemte jeg meg for å ta opp matematikk R2 og søke meg inn på indøk – som strengt tatt er i samme gate som økonomi & administrasjon, men mer matematisk og teknologisk rettet.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg? 

Min studieuke styres i stor grad av obligatoriske innleveringer(øvinger) som vi har 15-50 stk. av i halvåret. Jeg drar på skolen, gjør det som trengs for å komme i mål med denne ukens innleveringer også drar jeg hjem igjen. Det kan gå fire timer om dagen, eller det kan gå 14 – veldig varierende. Har funnet ut at forelesninger fungerer svært dårlig for meg, så jeg pleier å fordype meg i pensum ved hjelp av YouTube, oppgaveløsing eller samarbeid med kompiser.

Blir man både sivilingeniør og siviløkonom på indøk?

En vanlig saying om indøkere er at vi «blir dårlige ingeniører og dårlige økonomer, men næringslivet elsker det». Per definisjon blir vi sivilingeniører, men vi fordeler tiden vår mellom økonomi og teknologi. Således vil vi ikke ha like spissede kunnskaper som en siviløkonom fra NTNU Handelshøyskolen, eller en sivilingeniør i for eksempel Marin teknikk. Noe av dette kompenseres med raskere progresjon i enkelte fag, men det er liten tvil om at indøkere flest har en mer bred enn dyp kunnskapsbase. 

Hva er det verste med å være indøk-student?

Det kjipeste med å gå på indøk er alle øvingene, altså de obligatoriske innleveringene vi har underveis i semesteret. Med ukentlige innleveringer i flere fag samtidig medfører det et til tider stort arbeidspress.

Hvordan liker du Trondheim som studieby? 

En interessant ting med Trondheim er jo at det er veldig mange unge her, så det gir byen en egen vibe som jeg liker. Det er også et ålreit klima, og veldig lett å komme seg rundt. Alle steder man trenger å komme seg til er innenfor sykkelrekkevidde, så jeg har ikke tatt buss på over ett år.

Hvordan er studentmiljøet?

Det kule med indøk er at det arrangeres sykt mange interne ting kun for indøkere. Jeg har vært på bedriftsmiddager i regi av Bindeleddet, konserter med Mannskoret Klingende Mynt, gått Besseggen med Tindøk og er en ivrig deltaker på torturtirsdag med Janus Ski- og Løpeklubb.

Hvem vil du anbefale å søke indøk?

Hvis du skal søke indøk burde du være interessert i hvordan bedrifter skaper verdier og hvilken rolle penger og teknologi spiller i denne sammenhengen. I tillegg bør du være forberedt på tungt teoretisk stoff. Jeg vil også anbefale deg å søke indøk hvis du har lyst på relevant jobb etter studiet – ifølge statstikk fra Bindeleddet bruker det å være en smal sak for indøkere.

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene? 

På lang sikt er målet å bli finansdirektør/CFO i Yara. Så jeg kommer nok til å prøve å få foten innenfor noe industri- eller finansrelatert når jeg er ferdigutdannet.


Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Gaute her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Signe, interaksjonsdesign, 4. år

One thought on “Ukas student: Industriell økonomi og teknologiledelse

Leave a Reply