Ukas student: Medievitenskap & Realfagskurs

Ukas student er Alexandra som studerer Medievitenskap på NTNU. I tillegg tar hun NTNUs Realfagskurs på siden. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Alexandra på vår Instastory hvor hun viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Hun sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hennes studiehverdag.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg heter Alexandra, og er 21 år gammel. Jeg startet på NTNU høsten 2020, hvor jeg startet på medievitenskap for så å kombinere dette med realfagskurset NTNU tilbyr 2. semester. Jeg er opprinnelig fra Halden, men trives veldig godt i Trondheim. Kan ikke skryte på meg all verdens av fritid det siste semesteret ettersom det har gått mange timer på skolebenken. De gangene jeg har gjort andre ting enn lesing liker jeg å trene, gå turer med en god podcast på øret, eller prøve en ny matrett på kjøkkenet.

Hvorfor valgte du å studere medievitenskap og realfagskurs?

Jeg hadde null peiling på hva jeg hadde lyst til etter vgs og kom tilslutt frem til at medievitenskap hørtes spennende ut og veldig relevant for den tiden vi lever i nå. Samtidig som jeg synes konseptet med breddeår, som mange linjer på Dragvoll har, kan være givende ved å kombinere ulike typer kompetanse.

Litt ut i 1. semester kjente jeg litt på savnet av matematikk og realfag og begynte å titte på hvilke studier på NTNU som kunne være aktuelle. På veldig mange av ingeniørstudiene krever de r1 + r2 og fysikk 1, og ettersom jeg mangler r-mattekompetansen valgte jeg å søke realfagskurset for våren 2021. Da fikk jeg undervisning i faget og eksamen gjennom NTNU og slapp dermed å melde meg opp som privatist. Planen var egentlig kun å ta realfagskurset, men da rådgiver sa jeg kun trengte å ta matten ettersom jeg hadde fysikken, ville jeg prøve å kombinere.

Går det fint å ta realfagskurset parallelt med vanlig studie?

Jeg tror alt er mulig om man har lyst, men det hjalp nok veldig at alt var digitalt for min del. Dette gjorde at jeg kunne få med meg alle forelesninger jeg ville uten å fly frem og tilbake mellom to campus. Eksamensdatoer er noe annet man må passe på. Det er ingen garanti for at disse ikke kræsjer, men det finner man fort ut av i starten av semesteret. For min del gikk det veldig greit.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

De aller fleste ukene besto av å komme på skolen rundt 8tia på hverdagene, for å møte de andre som også gikk realfagskurset. Vi hadde matte hver dag, så satt som oftest i igang med mattepensum først. Mengde kom veldig ann på hvor mange delkapitler vi hadde og hvor store de var. 

I 12 tia spiste vi gjerne lunsj, og kanskje en kanelbolle om det var onsdag (har vel blitt kanelbolle nesten, om ikke hver, onsdag dette semesteret). Innimellom jobbing med matte (foreleser hadde laget youtube videoer til oss, som gjorde det igjen veldig enkelt for meg å kombinere med medievitenskap), så jeg en eller to forelesninger i andre fag. Utover ettermiddagen ble det gjort store mengder med oppgaver for å få repetert pensum. Og slik så veldig mange av mine dager ut gjennom dette semesteret. Ikke veldig varierende, men det var slik jeg kom meg gjennom alt jeg skulle.

Fikk jeg ikke gjort ukens matteøving ila hverdagene ble det ofte et par timer matte i helgen også. Jeg kunne gjerne finne på å sitte på skolen mellom 8-10 timer for så å dra hjem og spise middag samt lade batteriene til en ny runde dagen etterpå. 

Hvor mye jobb krever kurset?

Det kommer nok veldig ann på hva slags forkunnskaper du har og hvor lett du ‘tar’ realfag. Mine venner som hadde S-matte og ingen fysikk som utgangspunkt brukte minst like mye tid på skolen som meg, om ikke mer. Dersom du legger ned nok innsats og er flink til å benytte deg av student assistenter vil du nok klare å henge med. Det er mange kapitler man skal gjennom i begge fagene, så man må belage seg på å bruke mye tid selv om det er noe man ikke skjønner, fordi foreleserene må gå videre til neste tema. Jevnt og trutt er nøkkelordene, man må værer forberedt på at det kan bli tungt.

Hvordan liker du Trondheim som studieby?

Trondheim er en akkurat passe stor by. Den er ikke så stor at det blir lange avstander å gå mellom a og b, men heller ikke så liten at det blir kjedelig. Det finnes mange muligheter både studentorganiserte som studentersamfundet, men også stort utvalg av blant annet restauranter og turområder. 

Hvordan er studentmiljøet?

Etter et år med mange restriksjoner fra en side og mye pensum fra den andre må jeg si meg positivt overrasket av studentmiljøet i Trondheim. Vi ble godt tatt imot under fadderukene og linjeforeningen har i ettertid også hatt arrangementer der det har vært anledning for det. Realfagskurset har ingen linjeforening men det er fullt mulig å ta på seg verv, også som student på dette kurset. Og det anbefaler jeg! Jeg hadde et kortvarig verv i ISFiT, men da festivalen ble omgjort til heldigital, utgikk dette vervet. Det var gøy så lenge det varte, og jeg fikk møtt noen nye mennesker!

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Det lurer jeg på også! Neida. Det kommer nok veldig ann på hva jeg ender opp med å velge til høsten. Jeg vil nok etterhvert velge å ta en master i noe også, så dette kommer nok til å være litt avgjørende for hva jeg ender opp som. 

Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Alexandra her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Signe, interaksjonsdesign, 4. år

Leave a Reply