UkAS Student: Dataingeniør

Ukas student er André som studerer Dataingeniør på NTNU Gjøvik. Lurer du på hvordan en dag i studielivet til André er? Da bør du lese videre!

Denne uka kunne du se André på vår Instastory hvor han viste frem en av sine studiehverdager. I dette blogginnlegget kan du få en dypere titt på hans hverdag og hva han driver med ellers.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Hei! Mitt navn er André og jeg studerer Dataingeniør ved NTNU Gjøvik, og er akkurat ferdig med førsteåret mitt. På fritiden trener jeg gjerne, eller så liker jeg ¨å game også. Jeg liker også å henge med venner også har jeg et studentverv som krever tid.

Kunne du mye om data og programmering før studiet?

Jeg kunne ikke så mye, hadde vært innom noe programmering og viste hva det gikk ut på. De fleste som startet på studiet hadde ingen forkunnskaper når de startet, og det går helt fint. Du kommer veldig langt om du er nysgjerrig og interessert i lære mer om data/programmering.

Hvordan er mattenivået på Dataingeniør?

Matten kan virke litt overveldende og vanskelig i starten, men så lenge man legger inn innsats så kommer du veldig langt. Det er krav om R1 og R2, og matten på Ingeniør bygger egentlig bare litt videre på temaene fra videregående. Det tilbys øvingstimer med studentassistener som har hatt emnet tidligere et par ganger i uka, i tillegg til vanlige forelesninger.

Hvordan er studentmiljøet i Gjøvik?

Studentmiljøet på Gjøvik og IT-miljøet er veldig bra. Det er ikke så store klasser på Dataingeniør, men vi har ofte emner med andre studieretninger som gjør det lett å treffe andre studenter. Vi som studerer dataingeniør er en del av LOGIN linjeforening, der jeg også sitter som leder. Login arrangerer mye forskjellig, alt fra karrieredager til CTF (handler om å finne et hint i en virtuell setting).

Studentmiljøet i Gjøvik er preget av at det ikke er så mange studenter, og dermed er det lett å bli kjent med studenter på tvers av studieretninger. NTNUI har også mange forskjellige aktiviteter/idretter som de tilbyr for oss studenter.

Hva kan du jobbe som etter endt studier?

Dataingeniører er ettertraktede i en stadig mer digitalisert hverdag, og de fleste får seg en relevant jobb før endt utdanning. De fleste jobber som utvikler, programutvikler, systemutvikler, IT-konsulent, sikkerhetskonsulent eller risikoanalytiker for å nevne noen. Det er også mulig å ta en master, på Gjøvik tilbyr de feks en master i Computer Science


Det var alt fra André som studerer Dataingeniør!

Sjekk ut Instastoryen til Andrè her, sjekk også ut lenkene under om du vil vite mer!

-Herman, Digital Infrastruktur og Cybersikkerthet, 2.år

Leave a Reply