Hvorfor du bør sette trondheim høyt på OMprioriteringslista

Usikker på om Trondheim er din fremtidige studentby? I dette blogginnlegget vil jeg dele mine erfaringer og gode grunner for å sette Trondheim høyt på DIN omprioriteringsliste!

Først og fremst vil jeg si at det er veldig mange kule studentbyer i Norge, og jeg er sikker på at du kommer til og trives uavhengig av hvilken by du velger å flytte til! Jeg husker godt hvor usikker jeg var da jeg skulle velge studieby. Det var ikke et enkelt valg! Hva skulle jeg basere valget mitt på? For min del ble valget tydeligere da jeg tenkte på faktorer som var viktig for meg i en studentby, og noen av disse vil jeg dele med deg i dette blogginnlegget.

Den perfekte studentby

Trondheim har ca. 200 000 innbyggere, der 1/5 er studenter! Det betyr at byen huser ca. 40 000 studenter, og når 20% av innbyggerne er studenter gir det en skikkelig studentby-følelse. Jeg ønsket å studere i en by som ga meg en slik følelse Trondheim gir studentene sine. Dette var en faktor til at jeg satte Trondheim høyt på omprioriteringslista. Jeg bor på Møllenberg (ganske sentralt i Trondheim, 5 minutter unna sentrum) og ser nesten bare studenter når jeg er ute og turer i byen! Det samme gjelder på treningssenteret, butikken, kjøpesenteret og egentlig overalt! Et så stort avtrykk av studenter fører til at det alltid er noe gøy som skjer i Trondheim, om det er arrangementer på Samfundet eller festivaler i byen (UKA, ISFiT, Festningen og Pstereo). Du som student vil ikke ha et mangel på arrangementer i Trondheim! Det er alltid noe som skjer, og det motsatte er heller tilfelle. Det er for mye som skjer at heller FOMO’en kicker inn!

[Det har vært færre arrangementer det siste året grunnet omstendighetene, så her refererer jeg til et Trondheim som er mer åpent]

Det er 40 000 andre studenter i samme situasjon som deg. Dette gir mulighet for å bli kjent med mange nye folk fra hele landet, og jeg kan med stor sikkerhet si at du vil finne noen med de samme interessene som deg. Jeg merket det spesielt de første to ukene i Trondheim. Det er sjelden jeg har pratet med så mange forskjellige mennesker på så kort tid! I Trondheim er det kort avstand til det meste, noe jeg synes var veldig praktisk i starten som ny student i ny by. Du er ikke mange minutter unna Bymarka, det mest populære turområdet i Trondheim. Bymarka byr på vakre skogområder, bademuligheter og snaufjell i sommer. På vinterstid finner du 120 km med maskinpreparerte skiløyper og seks lysløyper på 53 km. Dette gjør Trondheim til en komplett og perfekt studentby!

Studentfrivilligheten

Det som gjør Trondheim til Norges beste studentby i mine øyne er frivilligheten! Jeg har aldri hørt noen nevne Trondheim uten og prate om studentfrivilligheten i byen og hvor fantastisk den er. Det kan ikke sammenlignes med noe annet i Norge! Tidlig i fadderuken vil du bli introdusert til mange ulike verv du kan søke, blant annet Samfundet (huser konserter, barer, kafeer og en restaurant!! for studenter), UKA (Norges største studentfestival) og NTNUI (Norges største idrettsforening). Verv er en fin måte og få seg venner på tvers av studie og danne nye erfaringer. Personlig mener jeg verv en super mulighet og prøve ut noe du alltid har hatt lyst tid, men ikke mulighet til. Jeg har tilegnet meg møte- og ledererfaring fra mitt verv i Linjeforeningen Abakus, og i denne jobben som studentambassadør fått mer innsikt i SoMe (Sosiale Medier) og kommunikasjonskanaler som Instagram, Facebook og Youtube. Studentfrivilligheten er desidert topp tre grunner i min liste for å sette Trondheim høyt opp på omprioriteringslista!

Hvis jeg skulle ramset opp samtlige verv du kan tilegne deg i Trondheim ville dette blogginnlegget vært veldig langt. Derfor har jeg lenket til tidligere blogginnlegg om studentfrivilligheten i Trondheim og ulike verv. Anbefaler deg på det sterkeste og ta en titt på disse!

Avslutningsvis om studentfrivillighet må jeg nevne den unike kulturen ved linjeforeninger i Trondheim, spesielt ved sivilingeniørstudiene. Her har jeg selv et aktivt verv noe jeg er veldig takknemlig for! Vervet har gitt meg gode venner, minner og erfaringer jeg er sikker på vil være verdifullt i fremtiden.

NTNUI – Norges største idrettsforening og SiT trening

Fotball, håndball, innebandy, paraidrett, folkedans, volleyball, lacrosse, svømming +++! NTNUI er landets største og mest allsidige linjeforening med over 12 000 medlemmer. Hvis du ikke finner idretten som passer deg så gir NTNUI deg mulighet for å starte opp selv! NTNUI driftes utelukkende av studenter for studenter, og det finnes lag som konkurrerer på høyt nivå, og lag som ikke konkurrerer i det hele tatt. Hvis du ønsker og fortsette med idretten du drev med så er det gode muligheter i Trondheim, eller hvis du ønsker og prøve noe helt nytt så er NTNUI en perfekt arena for deg! Jeg kjenner flere som tidligere har drevet med fotball som nå driver med volleyball, lacrosse og calisthenics for NTNUI. De fleste gruppene har også sosiale arrangementer i løpet av året som gir deg muligheten til å bli kjent med folk med samme interesser som deg. Det er et hav av forskjellige idretter i Trondheim, og det gjør byen mer attraktiv for studenter!

SiT (Studentskipnaden i Gjøvik, Trondheim og Ålesund) har treningssenter i Trondheim som tilbyr deg alt du trenger i et treningssenter. I tillegg til det vanlige tilbyr SiT personlig trener, PTgruppe, yogakurs, klatring, squash og mye mer! Jeg har selv SiT-medlemskap fordi det tilbys til en veldig rimelig pris for studenter, og tilbudet er utrolig bra. SiT har treningssenter på Moholt, Gløshaugen, Dragvoll og Portalen.


Trondheim er en fantastisk studentby som gir deg den studentby-følelsen du er ute etter i en studentby! Jeg er sikker på at du vil finne noe som interesserer deg i Trondheim, og at du vil møte andre studenter med samme interesser og ambisjoner. Nå må du ta et valg om du ønsker og sette Trondheim høyere opp på prioriteringslista 😉 Husk å følg oss på Instagram og YouTube for oppdateringer fra alle tre studentbyer. Vi heter @ntnustudent begge steder.

-Simen, Datateknologi, 2.år

Leave a Reply