UKAS STUDENT: industriell design

Ukas student er Rebecca som studerer Industriell Design på NTNU. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Rebecca på vår Instastory hvor hun viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Hun sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hennes studiehverdag.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Hei! Jeg heter Rebecca, og studerer Industriell design ved NTNU i Trondheim. På fritiden liker jeg å trene og drive med idrett. Jeg liker også å tilbringe tid med venner og kollektivet mitt. Resten av tiden går gjerne med til studentverv.

Hvorfor valgte du å studere Industriell Design?

Jeg ble nysgjerrig på studiene ved NTNU i 3. klasse på videregående. Da søkte jeg om å få være med på Teknologidagene ble jeg fløyet til Trondheim og fikk en smakebit på studenttilværelsen her. På Teknologidagene ble vi vist rundt på skolen, snakket med studenter, og fikk være med på en middag med underholdning på Studentersamfundet. Da bestemte jeg meg for at jeg ville studere i Trondheim. Jeg valgte Industriell design fordi jeg syntes produktutvikling hørtes spennende ut, og på dette studiet får man en blanding av praktiske og teoretiske fag.

Industriell Design har sitt eget bygg på campus Gløshaugen!

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

En studieuke varierer litt fra semester til semester, avhengig av hvilke fag jeg har. Vanligvis går en dag i uken med til undervisning og arbeid med design-faget, som vi har ett av hvert semester (halvår). De andre dagene har vi gjerne forelesninger i diverse realfag. Ofte har man en del ledige timer, og kanskje hele dager, som man kan bruke til selvstudium. Noe av det beste ved å være student er at man kan strukturere dagene slik man selv ønsker.

Hvordan liker du Trondheim som studieby? 

Jeg syntes Trondheim er en helt fantastisk studieby. Byen er akkurat passe stor og det bor veldig mange studenter her. Det gjør at det alltid er noe som skjer, enten fester, konserter eller andre arrangementer man kan være med på (ikke-korona-tider). Trondheim er veldig lett å komme seg rundt i, og det er lett å orientere seg fordi man har flere kjennemerker som Studentersamfundet, Festningen, Tyholttårnet, Nidarosdomen og Scandic Lerkendal.

Hvordan er studentmiljøet?

Studentmiljøet på Industriell design og i Trondheim generelt er veldig godt. På Industriell design har man relativt små klasser på mellom 30-50 studenter. I tillegg har hver klasse sitt eget klasserom som gjør det lett å bli kjent med hele klassen. Linjeforeningen vår, Leonardo, har også ulike arrangementer man kan være med på som turer med turgruppa Kontur. 

Siden det bor så mange studenter i Trondheim finnes det utallige arenaer å engasjere seg i. NTNU sitt idrettslag, NTNUI, har mange forskjellige idretter man kan begynne med. Studietiden er en veldig god anledning til å prøve en ny idrett, og dette er en kjempegod måte å få nye venner på.

Ved siden av studiet kan man også ha verv (frivillig arbeid). Her jobber jeg med DNV GL Fuel Fighter hvor vi lager et mest mulig drifstoffeffektivt kjøretøy

Hva kunne du tenkt deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Etter endt studie ved Industriell design kan man jobbe veldig mange forskjellige steder og med veldig mye forskjellig. Jeg personlig syntes det virker veldig kult å være med på å starte egen bedrift, noe jeg håper jeg får mulighet til en gang.


Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Rebecca her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Christine, Barnevernspedagogikk, 3. år

Leave a Reply