Ukas student: Audiologi

Ukas student er Emilie som studerer Audiologi på NTNU. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Emilie på vår Instastory hvor hun viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Hun sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hennes studiehverdag.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Hei! Jeg heter Emilie, er 20 år og kommer fra en liten plass som heter Verdal. Nå går jeg første året Audiologi i Trondheim.

Før jeg startet på Audiologi hadde jeg et såkalt ‘’friår’’, mer som jobbår der jeg jobbet på en omsorgsbolig for eldre. På vg.1 gikk jeg vanlig helsefag og syntes det var veldig interessant å lære om kroppen og hvordan den fungerer. Videre gikk jeg ambulansefag på Vikhammer før jeg tok generell studiekompetanse på Vg.3. Deretter tok jeg det såkalte friåret. 

På fritiden liker jeg å være med venner og familie, gå på turer og er Leder i linjeforeningen vår Helix.

Hvorfor valgte du å studere Audiologi?

Jeg liker å jobbe med mennesker og dyr, og er veldig glad i å gi omsorg.  Tidlig i 2020 satt jeg og søkte opp forskjellige ting jeg kunne gå. Jeg var egentlig litt innom alt. Sykepleie, Obduksjonstekniker, radiologi, politi og dyrepleier. Jeg tenkte egentlig at jeg ville studere i Trondheim første gang fordi jeg ikke hadde lyst å flytte så lagt. Tilfeldigvis kom jeg over Audiologi, og syntes det hørtes interessant ut. Jeg var egentlig ikke helt sikker hva det gikk ut på, så derfor søkte jeg opp faget og leste meg opp på det og syntes det virket gøy.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

Når det er obligatorisk møte på skolen så drar jeg dit og hører på forelesningene som er, samtidig som jeg sitter igjen litt på skolen og gjør forskjellige oppgaver vi har fått. Jeg liker å ta meg fri på kveldene, slik at man kan gjøre litt andre ting enn bare skolearbeid. 

Når det er digital undervisning så gjør jeg litt forskjellig. Deltar i undervisningen, samtidig som jeg skriver forskjellige arbeidskrav og kanskje gjør litt nyttige ting som skal gjøres hjemme. Når det er masse digital undervisning en uke, bruker jeg noen ganger å dra hjem til Verdal for å være med venner og familie. 

Nå er jeg de siste 7 ukene av dette semestret i praksis, og da går dagene ut på å stå opp tidlig, dra til studieplassen og jobbe slik audiografer gjør. Når dagen der er over, drar jeg hjem og jobber med praksisoppgaven vi har fått. 

Mellom slagene syns jeg det er viktig og holde seg sosial, så jeg prøver mest mulig å få tid til å møte de andre på studiet også. 

Hvordan liker du Trondheim som studieby? 

Veldig glad i Trondheim, det er nesten umulig å ikke bli det. Det er en stor by, så det er masse man kan gjøre. Jeg liker spesielt godt at det er så mange fine uteområder man kan sitte på, enten om man vil gjøre skolearbeid eller å bare slappe av med venner.

Det er gode treningstilbud og aktivitetstilbud. Samtidig som det er flere universiteter man kan sitte på om man vil lese, og at man ikke trenger å være på ‘’sitt’ universitet for å gjøre de oppgavene som trengs.

Hvordan er studentmiljøet?

Studentmiljøet på skolen vår er helt fantastisk! Det er ikke så store klasser, så man blir godt kjent med de man er i klasse med. Jeg har fått mange venner på studiet, og det er kjempe lett å bli kjent med nye folk fra andre klasser også. 

Alle her er veldig snille og veldig sosiale, og er derfor så lett å bli kjent med. Gjennom linjeforeningen har vi brukt og arrangert Audio-kos som det heter, der vi drar en gjeng innom Superhero Pizza, drikker øl, spiser pizza og spiller. 

I desember da det var et stort smitteutbrudd i Trondheim var det ikke så lett å arrangere noen aktiviteter gjennom linjeforeningen, men vi prøvde oss med digitale arrangement som film eller quiz. Noe som ble suksess!

Hva kunne du tenkt deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Jeg har fortsatt ikke peiling på hva jeg egentlig vil jobbe med. Men jeg har tenkt og tatt opp forskjellige fag, slik at jeg kan søke på flere ting. Drømmen min har alltid vært veterinær, så jeg vil prøve så godt jeg kan til å få opp studiepoengene mine ved å ta opp fag og gå andre studier som hjelper med dette.

Jeg liker godt en variert hverdag, gjerne med litt action, så jeg tenker veterinær er helt i blinken!

Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Emilie her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Signe, interaksjonsdesign, 4. år

Leave a Reply