#MITTFØRSTEÅR: SISTE INNLEGG

Her får du en oppsummering på #Mittførsteår kampanjen som har vart det siste året. Lurer du på hvor du finner alle blogginnleggene? På dette blogginnlegget finner du alle som har blitt skrevet!

Eksamenstiden er her og #Mittførsteår er ferdig for denne gangen! Vi håper dere har fått et innblikk i hvordan det har vært å være førsteårsstudent her på NTNU 😀

Har du lurt på hvordan førsteårsstudenter har hatt det i deres første år som student på NTNU? I serien #Mittførsteår har vi fulgt 4 forskjellige studenter som har studert i de 3 studiebyene våre OG på forskjellige studier. Gjennom dette året som har gått har de skrevet om ulike temaer som har vært med på å forme og påvirke dem dette året. Skal du studere på NTNU fra høsten av som førsteårsstudent, og har lyst til å bli med på denne kampanjen, kontakt oss gjerne på Instagram (@ntnustudent) eller Facebook (NTNU Neste stopp) <3

Studentene som har vært med på denne kampanjen i år har vært: Maria som studerer Digital Infrastruktur og Cybersikkerhet, i Gjøvik, Hans-Martin som studerer Maskiningeniør, i Ålesund, Keira som studerer Medisin i Trondheim og Jacob som studerer Kunsthistorie, i Trondheim.

På dette blogginnlegget vil du se hvilke temaer vi har hatt gjennom dette året, og nøyaktig hvor du kan trykke deg inn for å lese de forskjellige blogginnleggene.

Studie.

På tema studie så forteller studentene litt om studiet sitt, og blant annet hvilket fag som har vært det mest krevende. Hans-Martin skriver at han blant annet syntes at matematikk og mekanikk har vært interessant, men også at han må legge inn en del innsats i de fagene. Alle studentene forteller litt om hvor mye tid i uka de bruker på studiene sine, og om de har noen verv eller deltidsjobb ved siden av studiet. Maria forteller at det beste med studiet er at det er utrolig spennende generelt! Hun har lært en del nye ting om teknologi og programmering, som hun ikke hadde vært borti på VGs fra før av.

Maria som studerer Digital Infrastruktur og Cybersikkerhet.

Hans-Martin som studerer Maskiningeniør.

Keira som studerer Medisin.

Jacob som studerer Kunsthistorie.

Fritid.

Det er en del fritid ved siden av studiene også, selv om det til tider kan være ganske hektisk og mye skolearbeid. Det skal ikke stå på at man ikke er sosial eller kan finne på ting på fritiden dersom man går på Universitet. I alle tre studiebyen er det mye å finne på, og alle skriver litt om hva de har funnet på og hva man kan gjøre i studiebyen sin! Alle gir noen turtips i studiebyen, og du får et lite innblikk i hvordan de skiller mellom skole og fritid og noen tips til hvordan man blir kjent med nye personer. Keira meldte seg blant annet inn i 10 forskjellige foreninger for å kunne møte nye folk!

Maria som studerer Digital Infrastruktur og Cybersikkerhet.

Hans-Martin som studerer Maskiningeniør.

Keira som studerer Medisin.

Jacob som studerer Kunsthistorie.

Eksamen.

Eksamensnerver og eksamenstress er en del av gamet av å studere, men hvordan har disse studentene taklet dette? Hvordan foregår egentlig en eksamen på Universitet? Keira som studerer medisin har ingen eksamen første semester, men de må få godkjent 15 studiepoeng. De har undervisning i medisin, men eksamener kommer ikke før på vårsemesteret for medisinstudenter. Maria som studerer i Gjøvik viser dere et eksamenseksemplar, så dersom du er interessert i å se hvordan en eksamen på Universitet ser ut bør du sjekke ut blogginnleggene under her.

Maria som studerer Digital Infrastruktur og Cybersikkerhet.

Hans-Martin som studerer Maskiningeniør.

Keira som studerer Medisin.

Jacob som studerer Kunsthistorie.

Studievalg.

Hvordan kom disse studentene frem til valget sitt med det de studerer nå? De skriver om hva de gikk på VGS, om vennene eller familien påvirket studievalget sitt med tanke på fremtidig jobb og lønning. Hans-Martin i Ålesund svarer at det var en kombinasjon av interesser og fremtidig jobb. Han håper at jobben han ender opp med etter studie er godt betalt, men det var ikke det som var hovedargumentet som la til grunne for at han valgte studie sitt.

Maria som studerer Digital Infrastruktur og Cybersikkerhet.

Hans-Martin som studerer Maskiningeniør.

Keira som studerer Medisin.

Jacob som studerer Kunsthistorie.

10 tips.

Denne mnd var temaet 10-tips, og da svarer de på flere spørsmål som: dersom de kunne gi seg selv et tips for 1 år siden, hva kunne det vært? Jacob svarer blant annet at han skulle ønske at han ikke trengte å vite alt, fordi man lærer mens tiden går på studie! Det er lov å senke skuldrene og slappe av underveis i studietiden.

Du får også tips til hva du kan gjøre i studiebyen din, enten det er i Ålesund, Trondheim eller Gjøvik, og hvor man bør bo i den studiebyen du flytter til. Du får også tips til hvordan du får opp motivasjonen, så dersom du vil trenge noen tips, er det bare å trykke seg inn på blogginnleggene under her.

Maria som studerer Digital Infrastruktur og Cybersikkerhet.

Hans-Martin som studerer Maskiningeniør.

Keira som studerer Medisin.

Jacob som studerer Kunsthistorie.

Min studieuke.

Her får du lese om hvordan en typisk studieuke ser ut til 4 forskjellige studenter. Keira har blant annet drevet en del med PBL (problembasert læring) på skolen der de får veiledning fra eldre trinn.

Maria tar blant annet kjøretimer og har vært med på et Azure kurs gjennom jenteprosjektet ADA! Jenteprosjektet ADA bidrar til å rekruttere, motivere og utdanne jenter til IKT-bransen.

Maria som studerer Digital Infrastruktur og Cybersikkerhet.

Hans-Martin som studerer Maskiningeniør.

Keira som studerer Medisin.

Jacob som studerer Kunsthistorie.


Da har du fått et blogginnlegg som har oppsummert hele #Mittførste år kampanjen, og hvor du finner alle blogginnleggene som har blitt skrevet hele året! Om du skulle lure på noe mer om det å være en førsteårsstudent: ELLER hvis du har et tema eller et spørsmål du har lyst til å vite mer om, da kan du alltids sende oss en melding på Instagram (@ntnustudent) eller Facebook (NTNU Neste stopp) så svarer vi deg så godt vi kan. Sjekk også ut Youtube-kanalen vår NTNU Student for masse gøy innhold om studentlivet.

-Anette, Sykepleie, 3.år.

Leave a Reply