Hvorfor du bør sette Ålesund høyt på omprioriteringslista

Vurderer du å studere i Ålesund, men er ikke helt solgt enda? Les dette blogginnlegget for noen gode grunner til å sette Ålesund øverst på prioriteringslista di!

Perfekt kombo av liten- og storby

Studentsamfunnet i Ålesund vokser bare mer og mer, og Ålesund begynner virkelig å sette seg på kartet som en attraktiv studentby. Det er likevel ikke det samme som de større studentbyene som Trondheim, Oslo og Bergen. Ålesund er omtrent den perfekte mellomtingen, her får du i både pose og sekk. Som student møter du på nye ansikter hele tiden, samtidig som du alltid kjenner igjen ansikter på skolen (tror aldri jeg har vært innom skolen uten å bli stående å prate med noen jeg kjenner). Ikke for lite, og ikke for stort altså.

Studentfrivillighet

I Ålesund blomstrer studentfrivilligheten i aller høyeste grad. Dette er noe jeg på de sterkeste anbefaler alle nye studenter å ta en del i! Det å engasjere seg gir deg et mye større og rikt sosialt liv (disse kick-off helgene er de beste!) og et større mangfold av venner. I tillegg er det helt fantastisk å ha på CVèn etter studietiden. Du kan faktisk bevise ovenfor arbeidsgiver at du er en engasjert student. I Ålesund er det alltid plass og behov for de studentene som ønsker å engasjere seg i studentorganisasjoner eller linjeforening.

Estetisk vakker by, med mange turmuligheter

Ålesund (også kalt Strålesund) er kjent for sin fantastisk fine by i Jugendstil. Byen har en fin atmosfære og er absolutt en by som er verdt å se (aller helst bo i). Ålesund og Sunnmøre byr også på en rekke av turmuligheter for deg som ønsker å være sporty, ut i naturen eller oppleve mer som student. På sommeren er det mange fjell å bestige, bading og grilling på Berga, kajakktur ved Brosundet eller se solnedgangen med venner på Blimsanden. Du kan også surfe, klatre i fjellet og den slags dersom du er litt tøffere enn meg. Når vinteren kommer er tilbudet minst like stort. Ta deg en langrennstur imellom eksamenslesingen eller lei deg randonee-ski og bestig de majestetiske fjellene på Sunnmøre.

Enkelt å komme seg rundt

Ålesund er en liten by, dermed er det også enkelt og greit å komme seg rundt i byen. Bussen går hyppig, og det er helt innafor å ta sykkelen til skolen fra sentrum på fine sommerdager. Fra sentrum er det også en kvarters kjøretur til Moa som er et stort kjøpesenter med de aller fleste tilbud, i tillegg er det også et kjøpesenter i byen. Ålesund er det jeg vil kalle en “bil-by”, noe jeg absolutt elsker. Det er utrolig enkelt å ha bil i Ålesund og flere steder har gratis og mange parkeringsplasser, noe som er et must for meg som ikke er oppvokst med å ta mye buss. Mange studenter har selvfølgelig ikke bil også, noe som fungerer fint for de som ikke er like avhengige som (late)meg.

Har alt av tilbud

Som nevnt har Ålesund to kjøpesenter. Det senteret som heter Moa er det største med omtrent 200 butikker og resturanet. Dette senteret er Norges 4.største i omsetning faktisk. I tillegg har Ålesund det meste å by på av butikker, tjenester og opplevelser. I sentrum og rundt omkring i nærheten har vi alt fra frisører, svømmehaller/badeland, butikker, parker, resturanter, foodtrucks og cafer, bowlinghaller, treningssenter og utesteder. Det er ingenting som mangler!

Mangfold av studier

Ålesund har i dag mange studier å tilby med et mangfold av forskjellige fagområder. Her er det utrolig lett å bli kjent med nye studenter på tvers av linjer, mangfold er elsk! Du finner også studenter fra både Sunnmøre, men også fra større og mindre byer rundt omkring fra hele landet. Jeg har erfart at både de som er lokale fra Sunnmøre og de som er innflyttere er like ivrige på å bli kjent med nye studenter.


NTNU i Ålesund er virkelig å anbefale på det sterkeste! Her vil du stortrives og få både venner og minner for livet. Husk å følg oss på Instagram og YouTube for flere oppdateringer fra alle de tre studentbyene. Vi heter @ntnustudent begge stedene.

Tirill, 1.året, Markedsføring, innovasjon & ledelse

2 thoughts on “Hvorfor du bør sette Ålesund høyt på omprioriteringslista

Leave a Reply