Q&A GJØVIK

Tidligere spurte vi dere på Instagram hva dere lurer på om studentlivet i Gjøvik. Les videre på blogginnlegget for å se svarene!

Skjer det noe i helgene på Gjøvik?

Det kommer litt an på restriksjonene fra regjeringen, men dersom du tenker litt utenfor boksen så er det jo utrolig mye som skjer! Du kan være ute, og nå som det begynner å bli skikkelig fint vær ute er det jo bare deilig å sitte i sola å nyte livet med venner. Du kan jo gå turer, grille, trene på stadion, sove i telt og hengekøye! Linjeforeningene er flinke til å arrangere noe for studentene, og det er blant annet et studentkollektiv som det er mulig å bruke i helgene også. Resturanter er åpne, men med begrenset åpningstider: men du kan fortsatt dra ut å spise. Dersom du inviterer kun noen få av dine nærmeste, kan du ha paint´n sip f.eks, spillkvelder, lage god middag sammen eller prøve ut drinker sammen! Du kan også se på filmer på Netflix med mange venner over zoom, eller spille andre spill over zoom. Det er kun fantasien som setter grenser 😀

I en koronafri verden: Er det mye sosialt som skjer?

JA! Før corona skjedde det så mye at jeg var opptatt hver helg, og veldig ofte nesten hver dag i ukedagene også! Det var alltid noe som skjedde på Huset (Studenthuset på skolen der arrangementer skjer) og de hadde ofte temakvelder, konserter, silent-disco, rave, quiz, spillkvelder og masse mere der! Det var ofte bursdager som måtte feires, og da kunne du dra ut med venner. Det har også kommet en karaokebar på Gjøvik, og den har jeg testet ut! Altså, det var SÅÅ gøy: Så dette anbefaler jeg å sjekke ut når det åpner igjen.

Foto: Huset

Hvordan er det å bo på Nordbyen (studentbolig)? Og hvordan blir reisen til Gjøvik?

Jeg bor ikke i studentbolig selv, men har hørt av flere som bor i disse at de trives veldig godt! Det er kort veg til sentrum, og du kan fint gå til skolen herfra også. Også er det en jo en veldig fordel for mange at du kan bo alene også i studentboligene. Det er også egne vaktmestere i SiT-boligene, så dette er jo veldig kjekt!

Det tar ca 7 min å kjøre fra Nordbyen studentbolig til NTNU, og det går også ofte busser. Alle bussene kjører nå innom Campus slik at det skal være gode kollektivtransportmuligheter for studenter. Nå som det begynner å bli fint vær, er det jo også mulig å sykle over alt! Samme som i Oslo, så har vi også nå fått sparkesykler som står over alt i byen, så disse kan man jo også benytte seg av!

Gode treningsmuligheter i Gjøvik?

Ja det er det absolutt! Personlig trener jeg på treningssenteret til Sit Gjøvik og trives veldig godt der. Det er både billig og har alt jeg trenger her. Det finnes selvfølgelig mange andre treningsmuligheter også, og du må ikke velge SiT trening. Jeg tror det er over 13 treningssenter her, så det er bare å velge å vrake.

Jeg trives veldig godt i marka også, og Gjøvik har veldig mange gode treningsmuligheter både inne og ute! Jeg kan anbefale en skitur ved Vind Stadion for eksempel – Og nå som det begynner å bli så fint vær kan man spille tennis ute på Fastland! Da får du trent samtidig som du får solt deg litt, så det er en vinn-vinn situasjon!

Har det noe å si om man studere på fagskolen eller NTNU?

Nei ikke sosialt messing med tanke på hva som skjer på campus etc. Alt av hva Huset og SiT arrangerer, linjetirsdager osv kan du være med på uansett hva du studerer dersom du føler det er av interesse. Den eneste forskjellen er at du studerer på Fagskolen og NTNU, men begge går jo under NTNU så det er på en måte bare under forskjellige studieretninger.

Hvordan er Gjøvik og studentmiljøet?

Gjøvik er en helt utmerket studentby etter min smak! Den er ikke for stor, og ikke for liten. Studentmiljøet preges dermed også av at vi ikke er så mange, noe som gjør det lettere å bli kjent med studenter på tvers av studier. Vi har også blant annet linjeforeninger og studentforeninger som hjelper studenter med å komme i kontakt med andre studenter.

Bilde er fra en Linjetirsdag som en av linjeforeningene arrangerte nå i vår. “Hva feiler det deg” het den.

Er det noen fordeler med Gjøvik kontra Trondheim, som studentby?

Jeg synes at studentmiljøet på Gjøvik gjør det lettere å oppsøke forelesere og hjelp når det trengs. Ellers så liker jeg at campus ikke er så stor også, og at det er korte avstander fra byggene og dit du skal som hører med i en mindre studieby som Gjøvik. Du ser jo alltid andre medstudenter som enten går i din egen klasse eller andre studenter som studerer på andre studielinjer da alle har felles kantine for eksempel.

Når kan man søke bolig?

Du kan og bør søke så tidlig som en kan. Inne på SiT kan du legge inn når du vil ha boligen dersom du går for SiT-bolig. På grunn av høyt trykk bør du søke så tidlig som mulig og gjennom SiT er det ventelister, så da er det lurt å være tidlig ute. Dersom du søker bolig, men av grunner ikke kom inn på studiet på Gjøvik kan du “avbestille” det. Det samme gjelder for de private boligene, da de beste går først! Så her gjelder det bare å være tidlig ute. Det kan være problematisk for ganske mange studenter da de ikke vet om de kommer inn på grunn av snittet sitt, og må vente helt til to uker før oppstart når de får den endelige beskjeden om de kommer inn eller ikke: Men det ordner seg alltid, og jeg var i samme situasjon, men jeg fikk bolig 2 uker før jeg skulle flytte 🙂

Hvordan er bomulighetene?

MANGE! Under her er det et bilde av studentboligene som finnes i byen, også kan du leie privat. (Evt. kollektiv) Dersom du søker på Finn så finner du masse! Eller hvis du søker på: “Leilighet til leie/ønskes leid – Gjøvik & omegn” på Facebook kan du legge inn en annonse typ og da kan folk som leier ut i Gjøvik kontakte deg dersom de har en leilighet å leie ut. Mange studenter bor i kollektiv, og de fleste bosetter seg rundt Tongjordet, i sentrum, Norbyen, Kallerud eller Sørbyen også i private boliger. Det finnes selvfølgelig flere områder du kan bo på, det kommer bare an på hvor du ønsker å bo, og hva som er viktig for deg. Dersom du har bil kan du også bosette seg litt lengre unna skolen! Jeg kjenner mange som bor i både Raufoss og Lillehammer så det er mange alternativer.


Trykk på denne linken dersom du vil lese mer om hvordan det er å være student på Gjøvik. Hvis du lurer på noe mer om Gjøvik eller de andre studiebyen kan du alltid sende oss en melding på Instagram (@ntnustudent) eller Facebook (NTNU Neste stopp) så svarer vi deg så godt vi kan. Sjekk også ut Youtube-kanalen vår NTNU Student for masse gøy innhold om studentlivet. 

-Anette, Sykepleie, 3år.

Leave a Reply