Hvilken PC bør jeg velge når jeg skal studere?

Snart student og på PC-jakt? Her kommer noen PC-tips og tanker fra oss som studerer!

De aller fleste studier forutsetter at du har en PC tilgjengelig. Om du ikke har egen PC, ikke fortvil! Storstipendet i august er der for å dekke sånne utgifter. Så da er vel spørsmålet: hvordan skal du prioritere når du skal velge deg PC? Dette er det mange som lurer på!

Hva mener studentene?

Se på PC som en investering! Denne skal helst leve gjennom dine 3-5 år som student. Det er mye å sette seg inn i når man skal ta valget om PC. Hva skal du bruke PCen til? Skal du stort sett skrive og ta notater? Da trenger du kanskje ikke kjempemasse RAM. Skal du programmere mye og kjøre tunge programmer? Da kan mye RAM og godt med lagringsplass være lurt. Tenk litt på hvordan du tror du skal bruke PCen din! Nøyaktig hva du prioriterer er veldig opp til deg selv, men jeg skal prøve å komme med de viktigste punktene til deg.

OK, så hva bør jeg prioritere, da?

 • LAGRINGSPLASS + RAM!
  På mange ingeniørstudier og på studier innen film/video/bilde og design trenger man plass på PCen! Hvis du først skal prioritere pengene en plass, så velg en PC med nok lagringsplass (mer enn 128 GB) og kapasitet til å kjøre heavy programmer hvis du tror du trenger dette. 8 GB RAM funker fint, men det skader ikke å investere i mer.
 • Batteritid…
  … er greit å tenke på. Det er utrolig kjipt å måtte løpe hjem for å hente lader. Ved å velge en PC som klarer seg hele dagen, så kan du unngå mange frustrerende øyeblikk!
 • Mac vs Windows vs Linux
  tips nr 1: sjekk ditt studies hjemmeside etter den 15. juni! Da kommer det informasjon om anbefalinger til utstyr for akkurat ditt studie!
  Ellers er dette mine erfaringer:
  Det kommer litt færre programmer til Linux, så vær obs på det. På noen områder er Mac bedre enn Windows. Andre ganger motsatt. Så langt har jeg ikke opplevd store problemer med å ha Mac, og vennene mine med Windows klager heller ikke. Dette går veldig på smak og behag. Og er det krise så finnes det mange PCer på datasalene på skolen som du kan bruke!
 • Tablet…
  …er ikke et must, men veldig luksus om du har mange skriftlige innleveringer! Dette er typisk for en del realfagsstudier, så om du først vurderer en PC med touch og penn, så kan du se på dette som en oppfordring til å kjøre på 🙂 En del bruker iPad eller liknende. De aller fleste bruker penn og papir og det finnes også mange fine apper for å scanne notater til PDF, så det er massevis av gode løsninger her!
 • En PC som du orker å drasse med deg…
  … sånn ca overalt! Som student er man stadig på farta og da er det greit å ha en PC som ikke er altfor tung å bære på.
Fra en av datasalene på campus ^

Jeg håper at PC-valget blir litt lettere nå! Det viktigste å huske er at nøyaktig hvilken PC du velger ikke er så stress, så lenge du har greit med lagringsplass og god batteritid!


Lurer du på noe annet angående studielivet på NTNU? Ta gjerne kontakt med oss på enten Facebook, Instagram eller i kommentarfeltet under!
Sjekk også ut vår YouTube-kanal!🤩

Aurora, 2. året, Kybernetikk og robotikk

Leave a Reply