#MITTFØRSTEÅR: MIN STUDIEUKE

Hei du! I dag er det torsdag og det betyr et nytt innlegg på kampanjen #MittFørsteÅr! Denne måneden har vi temaet “min studieuke” og i dag er det Keira som lar deg følge hennes studieuke! 🙂

Gjennom kampanjen #MittFørsteÅr får du innblikk i en fersk student sin studiehverdag. Keira studerer medisin og om du er nysgjerrig på hvordan hennes uke på skolen og privaten har vært, les videre!

Mandag

På mandag hadde jeg satt alarmen til å ringe klokka 07, men siden jeg hadde fri slumret jeg en halvtime før jeg sto opp. Hadde bestemt meg for å spise en god frokost før jeg dro, men måtte en liten tur på butikken for å handle inn, siden jeg manglet et par ingredienser for å kunne oppfylle kravet til «god frokost».

Kom meg på skolen rundt klokka 09, der jeg møtte en venninne på biblioteket som jeg satt og leste med den dagen. Vi leste på ulike deler av pensum, men tok felles pauser. Alltid hyggelig å ha noen å gå på 7/11 med (der er det kaffe til 15 kroner for studenter<3).  Satt på biblioteket frem til 17, dro hjem og spiste før jeg fikk besøk av en fra Bilyd, linjekoret jeg synger i. Vi skulle nemlig ha konsert på lørdag, og følte begge at vi trengte litt mer øving. Hun ble til rundt 21, så da rakk jeg en kjapp treningsøkt før jeg tok kvelden.

Bestandig koselig å ha noen å lese sammen med, i tillegg er det godt med noen kaffepauser!

Tirsdag

Denne dagen hadde jeg booket lesesal fra klokka 08, så sto opp rundt 07. Er egentlig veldig glad i å ha god tid på morgenen, men jeg er enda mer glad i å sove. Derfor blir det nesten alltid dårlig tid på morgenen, og det ble intet unntak denne dagen. Rakk å lage meg litt kaffe jeg fikk slengt på termosen før jeg måtte sykle av gårde til skolen. Heldigvis er det nedoverbakke til skolen, så det går alltid kjapt!

Etter et par timer på lesesal hadde vi PBL (problembasert læring) fra 10.15 til 12.00, og i dag rakk vi til og med å gå gjennom et par eksamensoppgaver på slutten. Alltid digg å få tips fra eldre studenter 😉 I PBL har vi nemlig veiledere fra eldre trinn. Det er veldig lurt å se gjennom gamle oppgaver, ofte kan gamle oppgaver komme igjen! Etter PBL dro almennpraksisgruppen min og jeg på praksis som varte fra 13-16. I dag var første gangen vår hos nye veileder! Hele gruppen virket veldig fornøyde, og han ga mange bra tips og tilbakemeldinger. Gleder meg masse til å fortsette der! Etter praksis hadde jeg møte med styret i Bilyd fra 16.30-17.30, før vi hadde uteøvelse i en time. Etter øvelsen syklet jeg hjem for å skifte, hev i meg en red bull og dro videre på trappeøkt/loppehopp-trening med bandylaget. Da vi startet treningen var været bra, men det eskalerte til snøstorm. Til tross for været var det en sliten, men fornøyd gjeng etter trening. Må virkelig skryte av samholdet i laget, sykt bra gjeng! <3

Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær! 😉 Herlig trening med laget!

Onsdag

På onsdag hadde vi forelesning fra 8.15-12.00, så sørget for å være på skolen tidsnok denne gangen. Forelesningene i dag handlet om blodets sammensetning og anemi, et veldig spennende, men detaljert tema. Etter det ble jeg sittende og jobbe med pensum frem til 20.30, før jeg bestemte meg for å dra hjem. Ikke så veldig mye som skjedde denne dagen.

Torsdag

Forelesningene begynte ikke før klokka 10 på torsdag, men de dagene jeg starter litt senere på skolen prøver jeg likevel å få gjort noe produktivt før. Føler de tidligste timene er da man er mest produktiv. Var på skolen rundt 08, og leste litt mer på hjertemedisin før forelesningen begynte. Første timen var info om eksamen, og da fikk vi vite at den praktiske eksamenen vår skulle holdes fysisk!! Jeg tror de fleste var veldig fornøyd med det, siden det er mye enklere å forklare og vise undersøkelser i virkeligheten enn over Zoom. Hadde ellers litt knekken denne dagen, så ble ikke på skolen lenger enn til 15. Dro hjem og slappet av litt før vi hadde korøvelse fra 17.30 til 20. Etter øvelsen dro jeg på trening med bandylaget, hvor vi hadde intervaller. Vi var ikke like mange som på tirsdagen, men vi fikk kjørt oss likevel. Etter trening dro jeg hjem og slappet av en time, før jeg la meg.

Det er varierende vær i Trondheim for tida! Alt fra sludd, regn, sol og skyer 😉

Fredag

fredag var egentlig planen å bade med laget klokken 07, men kjente at når alarmen ringte 6 trengte jeg mer søvn for å overleve dagen. Endte opp med å stå opp 09, og var ganske treigt i gang før jeg kom meg på skolen. Fikk lest et par timer før kollokviegruppen møttes klokken 12 (Kollokviegruppe er en gruppe med studenter fra klassen som samarbeider). Vi prøver å få til kollokvie 1-2 ganger i uken, hvor vi kjører Kahoot først og går gjennom temaet og svarene etter. Vi lager Kahoot på rundgang, men det er utrolig hvor mye man lærer av å lage spørsmål også! Etter kollokvie hadde jeg møte med fadderkomitéen klokken 14. Deretter dro jeg hjem og vasket litt i leiligheten før jeg hadde møte med BadCom (styret for badekarpadlingen). Det var så fint vær at vi satt i parken og hadde møte, før vi bestilte pizza og drakk et par øl. Det ble en fin avslutning på uka! 🙂

Takk for denne uka! Det har vært en fin uke <3

Da har du fått et innblikk i hvordan en uke til en medisinstudent kan se ut! 🙂 Mye som skjer i løpet av en uke, og man kan være sosial selv om det er koronatider! Følg med i ukene fremover for flere innlegg i kampanjen #MittFørsteÅr. Vil du lese om medisinstudiet så er det bare å trykke her! 🙂 Lurer du på noe mer angående det å være førsteårsstudent, eller noe helt annet, kan du alltid sende oss en melding på Instagram (@ntnustudent) eller Facebook (NTNU Neste stopp), så svarer vi deg så godt vi kan. Sjekk også ut Youtube-kanalen vår, NTNU Student, for masse gøy innhold om studentlivet 🙂

-Andreas B.S, grunnskolelærer 1-7, 3.året

Leave a Reply