Fem idretter du ikke finner i hjembyen

Skal du begynne p√• NTNU og er glad i idrett? ūüôā Som student hos oss har du en god mulighet til √• teste en idrett du mest sannsynlig aldri har pr√łvd f√łr! Les videre for √• l√¶re om fem idretter du med stor sannsynlighet ikke finner i hjembyen!

For i tillegg til de klassiske idrettene som fotball og h√•ndball med mer, er det en stor sjanse for √• kanskje finne seg en ny favoritt idrett om du bare vil pr√łve noe nytt. I dette blogginnlegget vil jeg gi deg en liten oversikt over de idrettene du mest sannsynlig ikke finner mange andre plasser! ūüėČ

Rumpeldunk

Rumpeldunk Ja, du leste riktig! ūüėÄ Som tatt rett ut av Harry Potter-verdenen s√• kan du spille rumpeldunk sammen med medstudenter i Trondheim. Rumpeldunk er basert p√• den irske idrettet hurling, og er en fullkontaktsport med kj√łnnsblandede lag. NTNUI rumpeldunk tar i mot alle spillere, uansett om du har spilt det f√łr eller ikke.

NTNUI Rumpeldunk ble grunnlagt i 2012 og er n√• det eldste rumpeldunklaget i Norge. De deltar p√• nasjonale og internasjonale turneringer og arrangerer i tillegg mange sosiale aktiviteter som hytteturer, fester, brettspillkvelder med mer for sine medlemmer ūüôā

Synes du Rumpeldunk virket morsomt? G√• inn og les mer om idretten p√• NTNUI sine hjemmesider. Du kan ogs√• sjekke ut deres Facebook-side, Instagramkonto eller v√•r YouTube-video der vi tester rumpeldunk! ūüôā

Foto: NTNUI Rumpeldunk

Aikido

Dette var en sport som var helt ukjent for meg f√łr jeg startet √• studere ūüôā Aikido er en moderne japansk kampkunst utviklet av Morihei Ueshiba, ogs√• kalt O-Sensei, i en periode fra 1930-√•rene til hans d√łd i 1969.

Teknikker i Aikido er hovedsakelig l√•sing av ledd og kast av motstander. I trening inkluderes det ogs√• fallteknikker, generell kroppsbeherskelse og balanse. I Aikido fokuserer du ikke p√• slag og spark, men man studerer angrepsformer som slag, kutt, grep og kombinasjoner. Det grunnleggende prinsippet i Aikido er √• vende angriperens kraft mot ham selv. Angriperen entrer med kraft og aggresjon, og vil derfor alltid v√¶re i ubalanse. Det eneste en forsvarer trenger √• gj√łre er √• ta kontroll over kraften som rettes mot ham og endre dens retning:)

Aikido stiller f√• krav til fysisk styrke hos ut√łveren. Aikido kan praktiseres av folk med sv√¶rt forskjellige forutsetninger, nesten uansett alder og fysisk form. Ut√łveren s√łker ro i sinnet og avslappet kropp for √• utf√łre gode teknikker. En god Aikidout√łver er en som har ro, balanse og innsikt i den universelle kraften (ki) ūüôā

Ble du interessert i √• pr√łve denne japanske sporten? Sjekk ut deres hjemmeside og deres Facebook-side! ūüôā

Hentet fra: Wikipedia.

Calisthenics

Er du glad i √• trene med egen kroppsvekt? Da kan NTNUI Calisthenics v√¶re noe for deg! ūüėČ

NTNUI Calisthenics er en gruppe som fokuserer p√• styrketrening med bruk av egen kroppsvekt. Treningsformen er turnbasert og g√•r ofte under navnet “Street Workout”. Dette er treningsformen for deg som har lyst til √• f√• en god kroppskontroll og l√¶re deg √• ta kule triks. NTNUI Calisthenics √łnsker alle som har lyst til √• pr√łve velkommen, samme om du har pr√łvd det f√łr eller ikke.

Les mer om NTNUI Calisthenics p√• deres hjemmeside, Facebook-side, eller Instagram! ūüôā

Vi har ogs√• testet ut Calisthenics i v√•r serie “Vi tester NTNUI” p√• YouTube-kanalen v√•r! Sjekk den ut HER! ūüôā

Capoeira

Liker du kampsport, eller har du lyst til √• pr√łve? Da kan NTNUI Capoeira v√¶re noe for deg! ūüôā

Sporten kjennetegnes av mye bevegelse, enten man er i bakken eller i luften. Capoeira ut√łves til folkelig musikk av rytmeinstrumenter og sang som opprinnelig ble sunget og spilt i sosiale settinger. Slavene utviklet antagelig dansen for √• skjule forberedelser til oppr√łr mot slave-eierne. P√• grunn av dette er capoeira b√•de en dans og en kampsport, men man sier ofte at man “spiller” i stedet for √• danse eller sl√•ss. Spillet g√•r ut p√• √• synliggj√łre motstanderens svake punkter og selv unng√• √• gj√łre seg s√•rbar for spark eller nedleggelse.

Hentet fra: Wikipedia

Capoeira er rett og slett dans, kamp, lek, akrobatikk og musikk. Alle kan spille det og alle er velkomne hos NTNUI Capoeira! ūüôā
Les mer om sporten på NTNUI Capoeiras sin hjemmeside!

Undervannsrugby

Liker du √• v√¶re i vann, men vil spille med ball? Da kan NTNUI Undervannsrugby v√¶re noe for deg! ūüôā

Undervannsrugby er en sport som spilles p√• den dypeste delen av bassenget. Det er to m√•l som st√•r √• hver sin side p√• bunnen av bassenget. Lagets oppgave er √• kjempe seg over til motstanderne side og score. De bruker en ball som synker i vannet s√• det er h√•pl√łst √• pr√łve √• kaste den lange avstander. De m√• samarbeide og sv√łmme sammen som et lag. Det er 12 personer p√• hvert lag, 6 i vannet og 6 innbyttere p√• land. Hver spiller har sin posisjon og oppgaver b√•de n√•r de er i forsvar og i angrep.

For noen h√łres det kanskje skummelt ut, men det er ingenting √• v√¶re bekymret for. Hos NTNUI Undervannsrugby er de flinke til √• hjelpe og forklare. Her kan man l√•ne utstyr og alle er velkomne til √• pr√łve sporten! ūüôā

NTNUI Undervannsrugby er en god gjeng som trener opptil tre ganger i uka sammen i Pirbadet i Trondheim. De drar ogs√• p√• en del cuper gjennom √•ret og utenom trening samles de ofte for √• diskutere taktikk, spille brettspill eller grille og ha det g√ły.

Ble du nysgjerrig? Har du lyst til √• pr√łve? Sjekk ut deres hjemmeside! ūüôā


Da har jeg gitt deg fem idretter du mest sannsynlig ikke finner i hjembyen ūüėČ Ble du inspirert til √• pr√łve noe nytt? Det du hvert fall skal vite er at det finnes masse muligheter for √• drive med idrett som student p√• NTNU. Sjekk ut NTNUI sin hjemmeside hvis du vil se alle de andre idrettsmulighetene du kan f√•! ūüôā I tillegg til NTNUI har ofte linjeforeningene idrettstilbud ogs√•!

Lurer du på noe annet angående studielivet på NTNU? Ta gjerne kontakt med oss på enten Facebook, Instagram eller i kommentarfeltet under!
Sjekk ogs√• ut v√•r YouTube-kanal!ūü§©

Andreas B.S, grunnskolelærer 1-7, 3.året

One thought on “Fem idretter du ikke finner i hjembyen

Leave a Reply