Fem idretter du ikke finner i hjembyen

Skal du begynne på NTNU og er glad i idrett? 🙂 Som student hos oss har du en god mulighet til å teste en idrett du mest sannsynlig aldri har prøvd før! Les videre for å lære om fem idretter du med stor sannsynlighet ikke finner i hjembyen!

For i tillegg til de klassiske idrettene som fotball og håndball med mer, er det en stor sjanse for å kanskje finne seg en ny favoritt idrett om du bare vil prøve noe nytt. I dette blogginnlegget vil jeg gi deg en liten oversikt over de idrettene du mest sannsynlig ikke finner mange andre plasser! 😉

Rumpeldunk

Rumpeldunk Ja, du leste riktig! 😀 Som tatt rett ut av Harry Potter-verdenen så kan du spille rumpeldunk sammen med medstudenter i Trondheim. Rumpeldunk er basert på den irske idrettet hurling, og er en fullkontaktsport med kjønnsblandede lag. NTNUI rumpeldunk tar i mot alle spillere, uansett om du har spilt det før eller ikke.

NTNUI Rumpeldunk ble grunnlagt i 2012 og er nå det eldste rumpeldunklaget i Norge. De deltar på nasjonale og internasjonale turneringer og arrangerer i tillegg mange sosiale aktiviteter som hytteturer, fester, brettspillkvelder med mer for sine medlemmer 🙂

Synes du Rumpeldunk virket morsomt? Gå inn og les mer om idretten på NTNUI sine hjemmesider. Du kan også sjekke ut deres Facebook-side, Instagramkonto eller vår YouTube-video der vi tester rumpeldunk! 🙂

Foto: NTNUI Rumpeldunk

Aikido

Dette var en sport som var helt ukjent for meg før jeg startet å studere 🙂 Aikido er en moderne japansk kampkunst utviklet av Morihei Ueshiba, også kalt O-Sensei, i en periode fra 1930-årene til hans død i 1969.

Teknikker i Aikido er hovedsakelig låsing av ledd og kast av motstander. I trening inkluderes det også fallteknikker, generell kroppsbeherskelse og balanse. I Aikido fokuserer du ikke på slag og spark, men man studerer angrepsformer som slag, kutt, grep og kombinasjoner. Det grunnleggende prinsippet i Aikido er å vende angriperens kraft mot ham selv. Angriperen entrer med kraft og aggresjon, og vil derfor alltid være i ubalanse. Det eneste en forsvarer trenger å gjøre er å ta kontroll over kraften som rettes mot ham og endre dens retning:)

Aikido stiller få krav til fysisk styrke hos utøveren. Aikido kan praktiseres av folk med svært forskjellige forutsetninger, nesten uansett alder og fysisk form. Utøveren søker ro i sinnet og avslappet kropp for å utføre gode teknikker. En god Aikidoutøver er en som har ro, balanse og innsikt i den universelle kraften (ki) 🙂

Ble du interessert i å prøve denne japanske sporten? Sjekk ut deres hjemmeside og deres Facebook-side! 🙂

Hentet fra: Wikipedia.

Calisthenics

Er du glad i å trene med egen kroppsvekt? Da kan NTNUI Calisthenics være noe for deg! 😉

NTNUI Calisthenics er en gruppe som fokuserer på styrketrening med bruk av egen kroppsvekt. Treningsformen er turnbasert og går ofte under navnet “Street Workout”. Dette er treningsformen for deg som har lyst til å få en god kroppskontroll og lære deg å ta kule triks. NTNUI Calisthenics ønsker alle som har lyst til å prøve velkommen, samme om du har prøvd det før eller ikke.

Les mer om NTNUI Calisthenics på deres hjemmeside, Facebook-side, eller Instagram! 🙂

Vi har også testet ut Calisthenics i vår serie “Vi tester NTNUI” på YouTube-kanalen vår! Sjekk den ut HER! 🙂

Capoeira

Liker du kampsport, eller har du lyst til å prøve? Da kan NTNUI Capoeira være noe for deg! 🙂

Sporten kjennetegnes av mye bevegelse, enten man er i bakken eller i luften. Capoeira utøves til folkelig musikk av rytmeinstrumenter og sang som opprinnelig ble sunget og spilt i sosiale settinger. Slavene utviklet antagelig dansen for å skjule forberedelser til opprør mot slave-eierne. På grunn av dette er capoeira både en dans og en kampsport, men man sier ofte at man “spiller” i stedet for å danse eller slåss. Spillet går ut på å synliggjøre motstanderens svake punkter og selv unngå å gjøre seg sårbar for spark eller nedleggelse.

Hentet fra: Wikipedia

Capoeira er rett og slett dans, kamp, lek, akrobatikk og musikk. Alle kan spille det og alle er velkomne hos NTNUI Capoeira! 🙂
Les mer om sporten på NTNUI Capoeiras sin hjemmeside!

Undervannsrugby

Liker du å være i vann, men vil spille med ball? Da kan NTNUI Undervannsrugby være noe for deg! 🙂

Undervannsrugby er en sport som spilles på den dypeste delen av bassenget. Det er to mål som står å hver sin side på bunnen av bassenget. Lagets oppgave er å kjempe seg over til motstanderne side og score. De bruker en ball som synker i vannet så det er håpløst å prøve å kaste den lange avstander. De må samarbeide og svømme sammen som et lag. Det er 12 personer på hvert lag, 6 i vannet og 6 innbyttere på land. Hver spiller har sin posisjon og oppgaver både når de er i forsvar og i angrep.

For noen høres det kanskje skummelt ut, men det er ingenting å være bekymret for. Hos NTNUI Undervannsrugby er de flinke til å hjelpe og forklare. Her kan man låne utstyr og alle er velkomne til å prøve sporten! 🙂

NTNUI Undervannsrugby er en god gjeng som trener opptil tre ganger i uka sammen i Pirbadet i Trondheim. De drar også på en del cuper gjennom året og utenom trening samles de ofte for å diskutere taktikk, spille brettspill eller grille og ha det gøy.

Ble du nysgjerrig? Har du lyst til å prøve? Sjekk ut deres hjemmeside! 🙂


Da har jeg gitt deg fem idretter du mest sannsynlig ikke finner i hjembyen 😉 Ble du inspirert til å prøve noe nytt? Det du hvert fall skal vite er at det finnes masse muligheter for å drive med idrett som student på NTNU. Sjekk ut NTNUI sin hjemmeside hvis du vil se alle de andre idrettsmulighetene du kan få! 🙂 I tillegg til NTNUI har ofte linjeforeningene idrettstilbud også!

Lurer du på noe annet angående studielivet på NTNU? Ta gjerne kontakt med oss på enten Facebook, Instagram eller i kommentarfeltet under!
Sjekk også ut vår YouTube-kanal!🤩

Andreas B.S, grunnskolelærer 1-7, 3.året

One thought on “Fem idretter du ikke finner i hjembyen

Leave a Reply