#Mittførsteår: Min studieuke

Hei! Det er torsdag og det betyr at det igjen er tid for kampanjen #MittFørsteÅr! Denne kommende måneden er temaet “min studieuke”. I dag er det Hans-Martin som skal gi deg ett innblikk i hvordan hans uke har vært.

Gjennom kampanjen #MittFørsteÅr får du innblikk i en fersk student sin studiehverdag. Hans-Martin studerer Maskiningeniør i Ålesund. Om du er nysgjerrig på hvordan hans uke på skolen og privaten har vært, les videre da vel.

Mandag

Skoledagen starter 08.15 med matematikk. For øyeblikket driver vi med følger og rekker som kan vær litt utfordrende. Vi har hatt nettundervisning i alle fag helt siden jul, men denne uken åpnet de opp for fysisk undervisning igjen. Noe som jeg var veldig fornøyd med. Da jeg var ferdig med matematikk gikk turen videre til fysikk. Jeg har fulgt forelesningene til Trondheim i fysikk, siden jeg føler de har vært litt bedre enn de som har kommet fra Ålesund. Så det er en fordel med nettundervisning, du kan velge om du vil følge undervisningen i Ålesund, Trondheim eller Gjøvik, da vi har fått tilgang på alle.

Jeg liker egentlig å være aktiv på ettermiddagene, men på grunn av nedstengninger og restriksjoner som har inntruffet her i Ålesund har det vært litt begrenset med ting jeg kunne finne på. Det er fortsatt mulig å gå på tur, da dette er noe som ikke kan stenges ned. Jeg har tidligere skrevet litt om gode turmuligheter i Ålesund her, så sjekk det gjerne ut hvis du lurer på hvor det er best å gå tur her i område!

Tirsdag

Jeg startet tirsdager like tidlig som mandagen, altså 08:15. Da begynner vi dagen med faget Mekanikk. Det varer bare til kl. 10.00 og etter det har jeg muligheten til å se en del videoforelesninger, eller så kan jeg utsette de og drive med noe annet. Det var det jeg gjorde denne uken, da tok jeg meg heller en tur til Strandafjellet og brukte tiden litt mer aktivt enn hvis jeg bare hadde sittet hjemme. Dette valget angrer jeg kanskje på seinere i uken, men akkurat idag var det godt for sjelen å komme seg ut! Så da ble det en god dag med ski på fjellet. Strandafjellet har studentrabatt i ukedagene, så det må selvfølgelig utnyttes. ⛷

Onsdag

Onsdagen er det tid for matte igjen, og på grunn av restriksjoner etc på campus har vi forelesningen i gymsalen. Dette syntes jeg var veldig spesielt i begynnelsen, men det fungerer så da kan jeg ikke klage. God plass til alle sammen er det ihvertfall😁

I dag var det ikke noe mer aktivitet etter skolen, så da dro jeg heller hjem og laget meg en god middag. Hvis du trenger tips til en super billig middagsrett kan du sjekke ut oppskriften til snitsel og potetbåter som jeg skrev om i det forrige blogginnlegget, så trykk her! Etter jeg hadde laget meg litt godt middag startet jeg å se Game of Thrones, og ja jeg vet at det er ca. 8. år etter alle sammen. Henger litt etter her. Men da har jeg i hvert fall masse episoder å se mens jeg venter på sommerferie, alltid et sjakktrekk å begynne en ny serie før eksamensperioden! 😅

Torsdag

På torsdager har “lab”, eller som jeg sier “å gå på verkstedet”. Som semesteroppgave i et av fagene dette semesteret har vi hatt i oppgave i designe en ROV, og den skal designes helt fra bunn og deretter skal vi lage den. Vi har designet skall, propell, ramme og alle andre komponenter som skal inn i en ROV. Campus stengte dessverre ned akkurat når vi skulle begynne å lage delene, så nå ligger vi egentlig 4-6 uker bak skjema. Men har troen på at vi kommer i mål! 🏁

Fredag

Fredag er som regel den dagen i uken jeg begynner å kaldsvette fordi jeg har gjort alt for lite skole. Da setter jeg opptaket av forelesningene på 2x hastighet, samtidig som jeg gjør arbeidskrav som skal være inne til slutten av uken. Jeg får heldigvis god hjelp fra andre i klassen, noe som gjør det lettere å gjøre ferdig arbeidskravene i tide. Klassemiljøet på maskin er utrolig bra, og alle vil hjelpe hverandre! Så du finner alltid en hjelpende hånd hvis du trenger det! 🙌🏻


Da har du fått et innblikk i hvordan studieuken til Maria har vært. Hvis du vil lese mer om Maskiningeniør. <– Trykk der. Følg med i ukene fremover, da kommer det flere tips fra blant annet studenter som studerer medisin og kunsthistorie. Så om du skulle lure på noe mer om det å være en førsteårsstudent: ELLER hvis du har ett tema/spørsmål du har lyst til å vite mer om, da kan du alltid sende oss en melding på Instagram (@ntnustudent) eller Facebook (NTNU Neste stopp) så svarer vi deg så godt vi kan. Sjekk også ut Youtube-kanalen vår NTNU Student for masse gøy innhold om studentlivet.

-Vilde , Markedsføring, 3.år

Leave a Reply