Ukas student: Fornybar energi

Ukas student er Zeineb som studerer Fornybar energi på NTNU i Gjøvik. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Zeineb på vår Instastory hvor hun viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Hun sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hennes studiehverdag.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Hei:) Mitt navn er Zeineb Moter, og er 20 år gammel fra Skien. Jeg går 2.året på fornybar energi ingeniørstudiet ved NTNU i Gjøvik. For å være helt ærlig visste jeg ikke så mye om Gjøvik før jeg flyttet hit, men ble fort kjempeglad i byen. På fritiden er jeg engasjert i blant annet verv, jobb, trening og har en lidenskap for baking. I gjennom alt dette, har jeg fått veldig gode venner som jeg ofte henger med. 

Etter å ha blitt introdusert til mange organisasjoner i løpet av det første året, fant jeg raskt ut at politikk og velferd for studenter er noe jeg brenner for, og er derfor med som nestleder i velferdsutvalget. Jeg synes det er givende å være med på verv, for her får jeg muligheten til å danne meg et nettverk som kan være relevant for arbeidslivet.

 Hvorfor valgte du å studere ingeniør innen fornybar energi? 

Jeg har alltid vært interessert i matematikk og realfag i tillegg til å hjelpe andre. Innså fort at jeg har lyst til å drive med noe som tydelig bidrar i det større perspektivet, med tanke på miljø, klima og mennesker. I tillegg er studiet fremtidsrettet, og jeg ser for meg en stor etterspørsel innen faget fornybar energi. 

Før jeg begynte dette studiet hadde jeg en lite peiling på solceller, vindmøller og vannkraftverk, utenom at dette skal erstatte det fossile fremover.  Likevel fant jeg fort ut at det grønne skiftet innebærer er mer omfattende tankegang, hvor man må ta hensyn til en stadig nytenkende teknologi. Alt fra energisystemer til smarthouse, batterier, forskning og mye mer. Med litt mer research fant jeg ut at dette er noe jeg har lyst til å drive med:)

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

Som mange andre starter alle ukedager med forelesninger. Jeg er læringsassistent i to fag for første klasse, og dermed har jeg det med i timeplanen. Etter alt det obligatoriske liker jeg å få unnagjort så mange innleveringer som mulig i begynnelsen av uka, for å kunne disponere tiden av resten av uka til venner, verv, trening og selvstudie (i tilfelle jeg må ta igjen i fag). Nå er alt av sport som tilhører NTNUI (idrettstilbud for studentene) satt på “pause” med tanke på situasjonen vi er i, men til vanlig er jeg med på det meste de tilbyr, som blant annet fotball, volleyball og klatring.

Så fort fredagen kommer liker jeg å slutte dagen med alt av skolearbeid til 1600, og setter av kvelden for å finne på nye hyggelig med venner. Resten av helga blir en blanding av aktiviteter, skole, baking, trening osv.

Ellers liker jeg å bruke søndagskvelder på å lade opp, og tillater meg selv å være lat og ikke gjøre spesielt mye, for å være klar til å starte uka etter med godt humør.

Anbefaler du å bli læringsassistent, og hvilke erfaringer har du fra det?

Anbefaler på det varmeste å bli læringsassistent da dette gir det at annet bilde og en dypere forståelse av fagene, samtidig som at man får en inntekt. Man finner ut av hvordan en på best mulig måte skal formulere seg slik at andre skal forstå dine tanker. Alle som blir læringsassistenter får tilbud om et LAOS-kurs som underbygger det pedagogiske – kunsten om å lære bort. 

I tillegg til de punktene jeg nevnte ovenfor, vil stillingen som studentassistent stille sterkt på en CV. Inntekten vil og telle positivt med i en studenthverdag og gjør merkbare forskjeller på handlelista. 

Hvordan strukturer du dagene dine, og hvordan holder du motivasjonen oppe?

Jeg har klare, høye og ambisiøse mål innen yrket, og prøver å minne meg selv på dem hver gang jeg blir litt mindre motivert med skolearbeid. I tillegg til dette hjelper det ganske mye å ha noe å se frem til hver uke. Jeg liker å sette mål for meg selv uke for uke, hva jeg har lyst til å oppnå, og som en “boost” legger jeg kule planer med venner i helga for å ha noe å se frem til. Som nevnt tidligere, liker jeg å få alt av innleveringer sendt inn i begynnelsen av uka, for å ha mer tid resten av uka til selvstudie og hobbyer. Små hverdagsgleder er og noe jeg også setter stor pris på, som for eksempel avtale lunsj sammen med venner eller dra på café i pausene. Dette gjør også meg mer motivert for å være effektiv i studiehverdagen. 

 Hvordan liker du Gjøvik som studieby?

Gjøvik er en koselig studieby som er akkurat stort nok til å bli kjent med mange studenter på tvers av linjer, og skaper et samhold og godt studentmiljø. Takket være tilbud fra både NTNUI og Huset, er det mye som skjer i løpet av en uke og mange aktiviteter en kan være med på for å holde seg selv med selskap. I tillegg til dette er det bare 1,5 time unna Oslo, som gjør det ganske lett å ta seg en dagstur sammen med venner om en ønsker. :))

 Hvordan er studentmiljøet?

Slik jeg har opplevd studentmiljøet, har det vært helt herlig! De fleste er kjempe imøtekommende og tar initiativ til å bli kjent, som gjør det lett å få seg nye venner. En stor fordel i Gjøvik er at foreleserne er veldig, veldig imøtekommende, og blir en del av studentmiljøet da det er lavterskel å ta kontakt. :)) Dette ser jeg på som en stor grunn til å velge nettopp NTNU Gjøvik, for den spesielle kontakten med lærerne er noe som utpreger seg her. 

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Jeg har stor interesse for solceller, elektroteknikk og energilagring. Dette er fagområder jeg ser for meg å jobbe innenfor. Som ingeniør har man mulighet til å kombinere prosjekter på kontor og ute i felt. Denne måten å jobbe på virker veldig spennende og jeg ser for meg at det skaper variasjon i arbeidslivet. 

Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Zeineb her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Signe, interaksjonsdesign, 4. år

Leave a Reply