HVORFOR DU BØR SETTE GJØVIK HØYT PÅ OMPRIORITERINGSLISTA

Usikker på om du kommer til å sette Gjøvik øverst fordi du er redd for om du kommer til å trives her eller ikke? Les videre på hvorfor du bør sette Gjøvik høyt på omprioriteringslista di.

Det er vanskelig å velge hvor du skal studere, siden det er veldig mange fine studiebyer rundt omkring. Jeg var usikker selv, og det var jo et hav av muligheter! Men jeg hadde hørt mye bra om Gjøvik på forhånd og var egentlig ikke i tvil på at Gjøvik skulle stå på førsteplassen min. Det at det var NTNU fikk meg egentlig til at jeg bestemte meg sånn 100%.

Jeg kommer til å skrive litt om disse punktene under her.

  • Hva skjer i Gjøvik?
  • Sosialt
  • Studiemuligheter
  • Lett å komme seg rundt
  • Studentfrivilligheten
  • Treningstilbud
  • Kort veg til storby
  • Turmuligheter i Gjøvik omegn
  • Tett forhold til forelesere og medstudenter

Hva skjer i Gjøvik?

Gjøvik er en liten studieby sammenliknet med Trondheim eller andre storbyer, men det er alikavell ikke noe negativt med det! Jeg syns det er positivt på mange måter. Tilbudene som er rundt omkring i byen er noe av de samme som man har i en større by, du kan bowle, gå ut å spise, dra på kino, det er shoppingsenter (CC), mange treningstilbud, studenthus der det skjer sosiale ting (Huset Gjøvik), standup, konserter, ishockey og dra på toppturer eller til storbyen Oslo er noen av tingene man kan gjøre bare for å nevne noe! 👯‍♀️

Sosialt

Gjøvik er et studiested hvor det er lett å bli kjent med andre medstudenter, også på tvers av studieretninger. Dette fordi det er mange sosiale ting som skjer på Huset i Gjøvik og det at man kjenner folk igjen på campus. Det er ikke fem klasser på en studielinje for eksempel, så sjansen for å treffe på de du ble kjent med første dagen er ganske stor! 🎊 Det er ganske mye å gjøre her tross den “lille” byen (for det er faktisk rundt 4000 studenter her, tillegg til de som bor her fast). Det eneste som er litt forskjell nå på grunn av koronaviruset, er at det er begrensninger. Helt nederst har jeg tatt med noen SYKT fine turmuligheter (synes jeg selv da <3) i umiddelbar nærhet, og som heller ikke er så lange å dra på.

Sjarmen med en “liten” studieby

Du får den ekstra sjarmen med å studere i en mindre studieby ved at du aldri forsvinner helt i folkemengden. Det er ikke et hav av elever så du treffer alltid noen du kjenner i gangene, kantina, eller på campus generelt 👨‍🎓👩🏽‍🎓 Foreleserne har som regel alltid døra åpen for å slå av en prat med deg om du har spørsmål eller trenger hjelp med et fag eller i noen av forelesningene. Så siden det ikke er så sinnsykt mange elever, opplever jeg at du får et litt tettere bånd til med foreleserne ⭐️

Lett å komme seg rundt

Det er ikke en veldig stor by, så det er lett å komme seg rundt omkring! Både til fots og på sykkel 🚲😊 Noe som er nytt er at alle bussene går innom campus for å gi studentene et bedre kollektivtransport til og fra skolen. Dette er faktisk noe som studenter har pushet på og fått vedtatt! Så det er ganske kult.

Studentfrivilligheten

Det er veldig enkelt å engasjere seg i studentfrivilligheten dersom du ønsker det, fordi det som regel alltid er plass. ✨ Det er ikke like mye kniving med å være med i de forskjellige styrene fordi det ikke er like mange studenter som kriger om én plass. Vi har NTNUI Gjøvik som også trenger trenere og engasjerte sjeler som studerer på campus. Du har linjeforeninger som representerer hver sine studieretninger og her trengs det også frivillige og engasjerte studenter som kan være med i styret å drifte dette. Her kan du lese mere om linjeforeninger på Gjøvik. Jeg har selv vært med i linjeforeningen FRESK (Linjeforeningen for sykepleie, radiograf, ergoterapeut og kliniske videreutdanninger, OG fra og med høsten 2021, Paramedisin som er en ny studieretning her). Det er en grunn for at jeg har vært med i styret alle tre årene: jeg har STORTRIVDES! Det er veldig sosialt i styret så man får både venner på tvers av studieretninger, og også i klassen sin 👭🏽👨🏾‍🤝‍👨🏽

Treningstilbud

Det kryr av treningsmuligheter her 🏋🏻‍♀️ Vi har over 11 treningssentre rundt forbi! SiT trening er på campus og her trener ganske mange av studentene. Det er også til en rimelig pris, noe som er godt for en student 💪🏻 Ellers har du andre tilbud rundt forbi, selv trener jeg CrossFit på Mjøsa Elitegym i Hunndalen. Der er det både sosialt og har godt treningsmiljø. Treninga her har vært gull verdt i disse koronatider. Her får jeg både beveget meg, og dekt mine sosiale behov så godt som det har latt seg gjøre.

Kort veg til Storbyer

Oslo er ganske nærme Gjøvik 🌆 Det går hyppig både buss og tog, og det tar kun 1,5t å reise inn til Oslo. Du kan godt ta en dagstur inn dit om du vil gjøre noe annet enn alle de aktivitetene Gjøvik har å tilby. Det er litt begrenset hvor du bør dra nå i disse tider da. Og på grunn av høy smittefare er det absolutt ikke noe å anbefale å gjøre nå, og det er heller ingenting å gjøre der på grunn av at alt er stengt. Når situasjonen roer seg, er dette et fint tilbud: og da har du noe å se frem til!


Turmuligheter

Det kryr av fine turmuligheter i både umiddelbar nærhet, men også innenfor en 2-4 timers kjøring. Det er bare kreativiteten som stopper en! ⛷🚶🏽Du kan både dra til Lillehammer (40 min kjøring) og det går også busser hit. Jotunheimen er jo også ganske nærme (3,5t kjøring) og er noe jeg har gjort litt av, men noe jeg virkelig skulle ønske jeg benyttet mere opp gjennom årene! Første året var jeg ganske stedslost og visste egentlig ikke hvor nærme det var, og hva du kunne gjøre der.. Jeg hadde heller ikke bil første året, så det gjorde det litt mere krevende! Men det går jo busser og tog, så det er absolutt en mulighet dersom du ikke har bil 🏞 Jeg har noen turtips i Gjøvik omegn, siden det er nesten den eneste aktiviteten du kan gjøre med vennene sine i disse tider:

Ramberget:
Tur: 2,1 km fra parkeringsplassen til barnehagen som er der. (Dersom du går fra sentrum blir det en lengre tur)
Sted: Gjøvik (sentrumsnært)

Lauvhøgda:
Tur: 2,4 km.
Sted: Raufoss.
Fakta: Dette er den høyeste toppen av Veste Toten. På en god dag kan du se helt til Beitostølen!

Eiktunet:
Tur: 2 km.
Sted: Gjøvik tennisbane kan være startstedet.
Fakta: Med sine tømmerbygninger i et vakkert kulturlandskap, og dette er Gjøviks bygdemuseum.

Bergstoppen:
Tur: 1,7 km fra Eiktunet.
Sted: Gjøvik/Nordbyen.

Hovdetoppen/Hovdebakken:
Tur: 850m
Sted: Fastlandet (skibakken) Man kan gå rundt også, da blir det en litt lengre tur. Her får du en nydelig utsikt over Gjøvik og Mjøsa.
Fakta: Går du opp Hovdebakken 104 ganger har du besteget Mount Everest!

Balbergkampen:
Tur: 3 km (Fra St. Olav hyttefelt eller Måsætra)
Sted: Lillehammer.
Fakta: Det er en huske på toppen, og er en kjent topptur for mange på Lillehammer. Det byr på strålende utsikt utover byen!


Da har du fått lest litt om hvorfor du bør sette Gjøvik høyt på omprioriteringslista di. Trykk på denne linken dersom du vil lese mere om hvordan det er å være student på Gjøvik. Du kan alltid sende oss en melding på Instagram (@ntnustudent) eller Facebook (NTNU Neste stopp) så svarer vi deg så godt vi kan. Sjekk også ut Youtube-kanalen vår NTNU Student for masse gøy innhold om studentlivet.

-Anette, Sykepleie, 3år.

Leave a Reply