#MITTFØRSTEÅR: MIN STUDIEUKE

Hei! Det er torsdag og det betyr at det igjen er tid for kampanjen #MittFørsteÅr! Denne kommende måneden er temaet “min studieuke”. I dag er det Maria som skal gi deg ett innblikk i hvordan hennes uke har vært.

Gjennom kampanjen #MittFørsteÅr får du innblikk i en fersk student sin studiehverdag. Maria studerer Digital Infrastruktur og Cybersikkerhet. Om du er nysgjerrig på hvordan hennes uke på skolen og privaten har vært, les videre da vel.

Mandag

Jeg holder på å ta billappen, så uken min startet med en kjøretime. Siden kjøretimen min ikke startet før kl 10 så tok jeg meg en litt rolig morgen idag. Jeg har tatt kjøretimer hos Gjøvik Trafikkskole i noen måneder nå, og oppkjøringsdatoen nærmer seg med stormskritt! Dette var faktisk min siste kjøretime før vi starter med alt det obligatoriske, noe som blir veldig gøy. Jeg får ikke øvelseskjørt så mye med familien min her, men heldigvis så hadde jeg kjørt ganske mye før jeg begynte med kjøretimer.

Etter kjøretimen min så dro jeg på skolen for å jobbe med noen innleveringer. Dette blir en ganske hektisk uke for meg så jeg satt på skolen til rundt kl 19. Da dro kjæresten min og jeg hjem for å lage middag, og så på serier resten av kvelden.

Tirsdag

I dag så sto jeg opp kl 7 for å trene. Jeg liker alltid å trene på morgningen, da det ikke er så mange mennesker på senteret. Treningen i dag besto av styrke og litt HIIT. Deretter dro jeg på skolen for å jobbe med skole. Jeg jobbet med en innlevering jeg har i Datakommunikasjon og nettverk, som går ut på å sette opp et nettverk for en liten bedrift. Det er egentlig veldig spennende å drive på med, men det er så mye å tenke på. Også er det utrolig irriterende når du har gjort en liten feil og ikke vet hvor du har gjort den i oppsettet.  

Kl 15 dro jeg på jobb. Jeg jobber i en klesbutikk på CC Gjøvik, og det trives jeg veldig med. I dag så var det ganske rolig på senteret, som jeg må innrømme var litt deilig. Jeg stengte butikken kl 21, og dro hjem for å spise middag. Resten av kvelden gikk til å se nyeste episode av Keeping Up With The Kardashians!

Onsdag

Denne dagen startet med felles frokost med kjæresten før vi dro på skolen for å jobbe med skole. Jeg hadde i tillegg en venninne som hadde bursdag i dag, så vi og noen andre venner dro ut og spiste for å feire henne. 

Jeg har vært så heldig med å få et gratis Azure kurs + sertifisering gjennom Jenteprosjektet Ada. Kurset går over de neste tre dagene og varer fra 17-20. I dag er første dagen med kurset og jeg gledet meg kjempemasse! Det var mye å gå igjennom, men veldig interessant. Azure er en skyplatform (public cloud) som leverer software, service og tjenesteytelser via internett. I kurset så går vi igjennom det grunnleggende om Azure. Etterpå er vi nødt til å studere på egenhånd, før vi til slutt skal ha en eksamen.

Hvis du vil lese mere om hva Jenteprosjektet ADA er, eller hva det går ut på: finner du det HER. Da kurset var ferdig så ventet en ferdig middag til meg som typen hadde laget. For en luksus! Resten av kvelden gikk til å slappe av på sofaen foran TVen.

Torsdag

Morgenen startet med at både jeg og typen forsov oss. Ingen av oss hadde faktisk hørt alarmen ringe, så vi endte med å sove i noen timer lenger enn planlagt.. Sånt skjer når du er en sliten student som elsker søvn! Vi dro etter hvert på skolen, og det ble faktisk varmmat fra kantina til frokost, hehe.

Jeg hadde også møte med gruppen min i Programvareutvikling. Her jobber vi med et prosjekt som går ut på å programmere en to-do-list-applikasjon. Etter møtet så gikk resten av skoledagen til å jobbe med innleveringen i Datakommunikasjon. 

På kvelden så var jeg igjen på kurset i Azure. Etter det så var det middag og serier resten av kvelden. 

Fredag

Denne dagen startet med at jeg stod opp tidlig atter en gang for å trene. Jeg forsov meg ikke denne dagen, heldigvis! Jeg prøvde ut den nye løpesalen som treningssenteret mitt har fått, noe som var veldig kult. Etter treningsøkten så var det hjem å dusje og spise, før jeg dro til skolen. 

Denne dagen så jobbet jeg for det meste med en innlevering i Infrastruktur. Denne oppgaven handler om programvarehåndtering. Her skal vi lage et script som installerer, konfigurerer og oppdaterer en valgfri programvare. I tillegg til at vi skal finne ut om eventuelle sårbarheter ved programvaren vi har valgt. Jeg synes oppgavene i Infrastruktur alltid er veldig spennende så i dag gikk skolearbeidet ganske fint og tiden gikk fort. Rart hvordan tiden går fort når du liker det du holder på med!  

Det var også siste dagen med Azure kurs. Nå gjelder det bare å pugge godt på egenhånd av det jeg har lært på kurset og melde meg opp for å få ta eksamen. Jeg planlegger å gjøre dette ganske snart, og hvis jeg består så får jeg en sertifisering i Azure, noe som er veldig kult! Sertifiseringen er en mulighet til å bevise kunnskap om Azure, noe som er veldig bra å kunne og fint å ha på CVen.


Da har du fått et innblikk i hvordan studieuken til Maria har vært. Hvis du vil lese mer om Digital Infrastruktur og Cybersikkerhet. <– Trykk der. Følg med i ukene fremover, da kommer det flere tips fra blant annet studenter som studerer medisin, maskiningeniør og kunsthistorie. Så om du skulle lure på noe mer om det å være en førsteårsstudent: ELLER hvis du har ett tema/spørsmål du har lyst til å vite mer om, da kan du alltid sende oss en melding på Instagram (@ntnustudent) eller Facebook (NTNU Neste stopp) så svarer vi deg så godt vi kan. Sjekk også ut Youtube-kanalen vår NTNU Student for masse gøy innhold om studentlivet.

-Anette, Sykepleie, 3.år

Leave a Reply