Ukas student: Likestilling og mangfold

Ukas student er Karoline som går master i Likestilling og mangfold på NTNU. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Karoline på vår Instastory hvor hun viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Hun sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hennes studiehverdag.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg heter Karoline, er 26 år og fra Ringebu i Gudbrandsdalen. Jeg går første året på master i likestilling og mangfold, og fornøyd med det. Jeg er en veldig sosial person, som elsker å henge med vennene mine, og møte nye folk (som er litt vanskelig nå i koronatidene men). Jeg trener også en del med min treningsbuddy. 

Hvorfor valgte du å studere Likestilling og Mangfold master? 

Jeg valgte det fordi det er veldig viktig først og fremst! Og det var den eneste masteren jeg syntes så interessant ut. Jeg tok en bachelor i sosialantropologi, og føler masteren i likestilling og mangfold var et naturlig valg videre for meg. Jeg syns det er veldig gøy å lære om hvordan vi som samfunn “tenker” i forhold til andre, eller bare i forhold til andre mennesker i samfunnet vårt. Denne masteren utfordrer hvordan vi tenker på likestilling og mangfold, og strukturer i samfunnet som for eksempel opprettholder kjønnsstereotypier. Dette syns jeg er utrolig spennende. Det er også en veldig bred master, hvor man kan lære om mye forskjellig, og også skrive selve masteren om forskjellige temaer man selv har interesse i. 

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg? 

I løpet av en studieuke tilbringer jeg mye tid på lesesalen. Der jobber jeg med innleveringer, leser pensum til forelesninger, jobber med masteroppgaven osv. Nå har vi kun ett ordentlig fag, så vi har bare forelesning en dag i uka, som gjør at jeg får styre dagene mine veldig selv. Vi har mye gruppearbeid dette semesteret, så det gjør at alt blir litt lettere å holde seg up to date med. Tar meg en treningsøkt ofte i ukedagene, enten før eller etter lesesalen. På ettermiddagene henger jeg enten med venner eller slapper av med netflix. 

Hvordan liker du Trondheim som studieby? 

Helt ærlig så har jeg ikke fått så mye inntrykk av Trondheim som studieby enda. Jeg flyttet hit i 2020, som vil si at det har vært koronatiltak siden jeg flyttet hit, og har derfor vært mye hjemme. Men det får mye skryt av folk som har bodd her en stund, så jeg håper ting åpner igjen snart og jeg får oppleve det jeg også!  

Hvordan er studentmiljøet?

Studiemiljøet er kjempe bra i min klasse. Alle i klassen min er veldig hyggelige og tar hverandre imot med åpne armer. Det er kanskje det som er så deilig med å studere, at alle har samme interessen for å få seg venner! Det har dessverre ikke vært så mye sosialt opplegg annet enn i forelesning, men krysser fingrene for høsten!

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene? 

Jeg har helt ærlig ingen peiling. Jeg er en ubesluttsom person, som egentlig kunne tenkt meg å jobbe som hva som helst, så lenge jeg har det fint i den jobben! Akkurat nå så har jeg en vikarjobb som miljøterapeut og syns det er gøy, så hvem vet!

Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Karoline her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Signe, interaksjonsdesign, 4. år

Leave a Reply