Behind the scenes: hva spiser en student?

Grandis og nudler, er det ikke det man spiser ‘a? Jeg skal ikke lyve, noen ganger er det sånn… Men det er fullt mulig å spise masse digg mat, selv på studentbudsjett! Her får dere et innblikk i hva jeg spiste forrige uke + oppskrift på en deilig middag og tips!

Heyyo! Jeg heter Lan og går 2.året på Rådgivning og voksnes læring her oppe i Trondheim. Noe av det beste jeg vet om er mat, enten om det er å spise det, lage det eller se på det (en gang binget jeg Masterchef Australia hehe). Så i dag skal jeg vise deg hva jeg har spist som pescetarianer i løpet av en vanlig uke på studentbudsjett!

Før jeg begynner med uken min, vil jeg bare nevne at jeg er ganske kjedelig på frokost fronten, da jeg 1. aldri har vært en frokost person og 2. foretrekker søvn 🤭. Så brød med pålegg er en gjenganger hver frokost og som oftest med hjemmebakt brød fordi det er billigere, smaker bedre OG lukten av nybakt brød aldri slår feil! Om jeg var et pålegg så ville jeg ha vært makrell i tomat<3 Så i dette innlegget kommer jeg bare til å nevne middagene jeg har spist.

Mandag

Jeg starter uken med møter og jobb, så når middagstid nærmet seg var jeg skrubbsulten og det ble en aldri så liten vennespleising, så da slapp jeg å spise middag alene 🥰. Det ble pizza på oss denne kvelden, som var ferdigbunn med tomatsaus, ost, mozzarella, sopp, rødløk og mais 🍕. Anbefaler folk å lage middag sammen for da blir det biligere og koseligere!

Tirsdag

Jeg har ingen forelesninger på tirsdager, men jeg hadde enda et møte denne dagen og rett etter hadde jeg planer, så da måtte jeg slenge sammen noe raskt. Det ble pastasalat med en kremet pestodressing av en rømmeboks som ble funnet lengst bak i kjøleskapet og som kanskje har lugget det litt lenge 😗. Men her er det bare å lukte, smake og se for som oftest varer ting lengre enn forventet! 🤩

Onsdag

Denne dagen unnet jeg meg med en middag på Lyche restaurant på Studentersamfundet! Dette var siste åpningsdag før påskeferien, så da måtte vi utnytte det! Om du skal begynne å studere i Trondheim til høsten, så anbefaler jeg Lyche som har har god mat til studentvennlig pris <33 + den er driftet av studenter for studenter! 🤯. 👇 Et ufokusert bilde av en snasen søtpotetburger👇

Torsdag

Jeg brukte store deler av dagen på å skrive et erfaringsskriv som hadde frist samme dagen, her snakker vi prokrastinering på sitt beste 🥴. Så da trengte jeg noe digg som motivasjon for skrivingen, og hva er bedre enn litt comfort food? Det ble hvit lasagne denne kvelden 🥵 .

Fredag

Det er fredag!! Jeg startet dagen med litt skolearbeid og senere jobbet jeg med et nytt prosjekt som forhåpentligvis kommer på NTNUstudent om ikke aaalt for lenge 🤫. Denne dagen ble det hjemmelaget tomat- og gulrotsuppe med toast, etterfulgt av Guitar Hero med noen venner som kveldsaktivitet hehe 🎸.

Lørdag

Det ble en rusletur rundt byen denne dagen og når jeg kom hjem fortsatte jeg med prosjektet fra dagen før. Det ble en veldig enkel middag i dag, the banger of them all: Fiskepinner med grønnsaker <33 🐟 Etter middagen dro jeg og en kompis rundt til ulike butikker for å hente TooGoodToGo, noe som er alltid gøy! 🍔

Søndag

Dagen startet av med vafler og planlegging av påskeeggjakt til folkene som som også ble igjen i Trondheim. Til middag lagde jeg cacio e pepe, som er digg og enkel, du trenger bare de fire p’ene: Pasta, parmesan, pepper og pastavann!

Tomat- og gulrotsuppe

Som en liten ekstra i dagens innlegg, legger jeg til en cirka oppskrift på suppen jeg lagde på fredag ut ifra det jeg hadde i kjøleskapet.

 • 3-4 tomater
 • En håndfull cherry tomater eller snacktomater
 • 1 gul løk
 • 1/2 rødløk
 • 4 hvitløksbåter
 • 2 gulrøtter
 • Olje
 • Krydder (eks. timian, oregano, laurbærblad, chilli eller en pizzakrydder mix + salt og pepper)
 • Grønnsaksbuljong
 • Melk eller fløte
 1. Kutt opp grønnsakene og legg de i en form med krydder og olje.
 2. Stek de i oven på 200 grader i ca. 30 min. Rør litt om halvveis.
 3. Når grønnsakene ser “roasted” ut er du good to go. Hell alt oppi en gryte med ønsket mengde vann og grønnsaksbuljong og bruk stavmikser.
 4. Når suppen er mikset til ønsket konsistens kan du helle litt melk eller fløte i og TADAA da var suppen ferdig 😛 .

Tips

Jeg har to tips til dere i dag:
1. Lag en handleliste!! Her har jeg fortsatt forbedringspotensiale, for jeg liker veldig godt å bare gå rundt i matbutikker og se på ting, men det ender ofte med at jeg blir fristet og kjøper mer enn nødvendig 😗 .
2. TooGoodToGo!! Denne appen har du sikkert hørt om, men om ikke så er det en app hvor du kan kjøpe ting som ellers ville ha blitt kastet i butikkene. Her kan du spare penger OG være snill mot miljøet 😌 !


Som du ser er det mulig å lage noe annet enn bare grandis og nudler som student! Følg oss på Instagram(@ntnustudent) for å få flere tips. Vi har alt fra skoletips til mattips til deg som snart skal begynne å studere ;)) Du kan også nå oss på Facebook og selvsagt i kommentarfeltet under! Sjekk også ut YouTube-kanalen vår 🤩

Lan, 2. året, Rådgivning og voksnes læring

Leave a Reply