Ukas student: Maskiningeniør

Ukas student er Thea som studerer Maskiningeniør på NTNU. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Thea på vår Instastory hvor hun viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Hun sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hennes studiehverdag.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Hei! Jeg heter Thea, og er 22 år. Jeg studerer maskiningeniør på NTNU Trondheim, og går 1. året på bachelor. Jeg fra Oslo, og er veldig fornøyd med valget mitt om å flytte opp til koselige Trondheim for å studere.

På fritiden liker jeg å trene og finne på ting med venner. En annen interesse jeg har fått etter jeg flyttet til Trondheim er verv, og trives godt med dette. Jeg er nå PR-ansvarlig for linjeforeningen til maskiningeniør i Trondheim, MiT, og er også med i jentekomiteen Mutterne og PRkom.

Hvorfor valgte du å studere Maskiningeniør?

Jeg valgte å studere maskiningeniør fordi jeg har alltid hatt en interesse for problemløsning. Alt fra å løse forskjellige gåter, til å finne ut hvordan man får forskjellige ting i hjemmet til å fungere. Som maskiningeniør jobber man for å løse kompliserte oppgaver, og finne løsninger på dagens utfordringer. For meg ble det da et veldig lett valg å ville studere maskiningeniør, hvor jeg har mulighet til å jobbe med akkurat dette. Samtidig har jeg en interesse i matematiske fag som er en del av studiet.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

I hverdagene prøver jeg å jobbe rundt 8 timer med skole hver dag. I dette tidsrommet ser jeg på forelesninger, jobber med obligatoriske innleveringer og bruker tid på å lære meg stoffet vi gjennomgår i fagene. Jeg bruker tid på verv og komiteer inne i alt dette, og får dermed en veldig variert og morsom studieuke! Jeg jobber med grupper i flere av fagene mine, og synes at dette er en bra måte å lære av hverandre på. Samtidig som jeg har behov for å sitte alene når jeg skal sette meg godt inn i stoffet, noe som det er gode muligheter for. På ettermiddagene liker jeg å være med venner, trene eller å ta det rolig i sofaen hjemme med kollektivet.

Hvordan liker du Trondheim som studieby?

Jeg har blitt veldig glad i Trondheim som studieby! Jeg har bodd her i 2.5 år nå og har storkost meg. Da jeg flyttet opp til hit var jeg så å si alene, men ble tatt ekstremt godt imot av denne byen. Det skjer så mye hele tiden og er alltid noe å finne på. Studentersamfundet er det som gjør Trondheim så veldig bra som studieby! Det er alltid noe spennende arrangementer man kan bli med på, eller så kan man møte venner der og bare være sammen. Byen har en bra størrelse, og rett utenfor sentrum er det også mange gode turmuligheter som jeg vil si er et pluss.

Er det lett å finne et ledig kollektiv? Og finnes det rimelige studentboliger?

Da jeg flyttet opp til Trondheim siden fant jeg et veldig hyggelig kollektiv jeg kunne flytte inn i på hybel.no. Dette er et side man lett kan finne et kollektiv å bo med eller en leilighet hvor man kan flytte inn med folk man kjenner, ganske likt finn.no. Det er også gode tilbud gjennom Sit, her kan man søke på forskjellige studentboliger flere steder i Trondheim. Jeg vet om flere som bor i rimelige kollektiv og boliger som leier privat, i tillegg til at Sit har rimelige studentboliger man kan søke på.

Hvordan er studentmiljøet?

Studentmiljøet er også veldig bra! Alle man møter på tar deg imot med et smil, og de fleste er veldig åpne for å få seg nye venner. Her er det så mange gode muligheter for å bli med på forskjellige studentaktiviteter. Jeg anbefaler alle å engasjere seg i så mye som mulig, da det bringer med masse sosialt og gøyale ting til å gjøre studenttilværelsen veldig bra.

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Det er mye som virker interessant å jobbe med! Jeg er enda veldig usikker, da jeg har lyst til å ta en master først. Valget av masteren min vil nok være med på å avgjøre hvilken jobb jeg blir i etter studiene. Jeg går bare 1. året, og gleder meg til å få mer erfaring som vil hjelpe meg med å velge en retning senere!

Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Thea her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Signe, interaksjonsdesign, 4. år

Leave a Reply