Ukas student: Tekniske geofag

Ukas student er Johanne som studerer Tekniske geofag på NTNU. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Johanne på vår Instastory hvor hun viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Hun sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hennes studiehverdag.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg heter Johanne, og jeg er en 21 år gammel jente fra Molde, som studerer Tekniske Geofag ved NTNU i Trondheim. Tekniske Geofag er et sivilingeniørprogram, som altså da er en integrert master. Jeg er nå på mitt 3. studieår, og har valgt hovedretningen «Ingeniør- og miljøgeologi». 

Når jeg ikke gjør skolearbeid på fritiden, liker jeg å lage mat, være med venner eller gå turer. Jeg er også svært glad i verv, og har blant annet vært redaktør i avisen til linjeforeningen min, Bergstuderendes Forening (BSF), og også vært med på arrangere UKA-19. Per dags dato er jeg med i jentekomiteen til BSF; QuindeKom, bedriftskomiteen BKBerg, og redaksjonen selv om jeg ikke lenger er redaktør.

Hvorfor valgte du å studere Tekniske Geofag?

Jeg har så lenge jeg kan huske vært veldig glad i realfag. På min videregående skole tilbydde de geofag 1 og 2 som programfag, og jeg valgte derfor dette i tillegg til matematikk R1+R2, kjemi 1+2 og fysikk 1. I starten falt valget på geofag fordi jeg tidligere hadde gjort det bra i geografi-faget, og tenkte at geofag var mye av det samme. Jeg fant likevel fort ut at geofag var mye mer spennende enn geografi hadde vært, og at faget i seg selv omhandlet en rekke emner jeg alltid hadde funnet interesse i (skred, naturkatastrofer, grunnvann, geologi o.l). På Vg2 dumpet det en «NTNU-katalog» ned i postkassen min og jeg fant plutselig ut av at det fantes et studie som var som skapt for mine interesser; Tekniske Geofag. Jeg las mye om linjen det kommende året på nettet, og var også med på Jentedagen 2018 i regi av Jenteprosjektet Ada, hvor jeg fikk stilt spørsmål jeg da hadde til studenter som gikk på tekgeo. Valget var for meg ganske lett, og på et vis tok jeg valget allerede den gangen på Vg2 da jeg satt og bladde i NTNU-katalogen på rommet mitt hjemme i Molde.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

På hverdagene jobber jeg typisk fra 08.00 til 16.00. Dagene går for det meste til å være i forelesninger, delta på øvingstimer og jobbe med å forstå fagene mine. Når jeg skal jobbe med fag trives jeg godt alene på lesesal, der jeg føler at jeg sitter en atmosfære som «tvinger meg» til å konsentrere meg. Normalt sett har vi noen timer med lab- og/eller feltarbeid i løpet av måneden, hvor vi får sett teori i praksis, og dette er selvsagt veldig gøy! På ettermiddagene liker jeg å gjøre det jeg selv ønsker den dagen; enten det er å være med venner, gå turer eller bare slappe av foran tv-en med noe digg jeg har laget. I helgene prøver jeg som oftest å ta helt fri, men om jeg har overskudd og lyst kan det hende jeg gjør litt skole på søndagene også.  

Hvordan liker du Trondheim som studieby?

Jeg elsker Trondheim som studieby! Jeg kommer fra en relativt liten by, og har egentlig aldri vært noen stor fan av «storbyer». Derfor faller det godt i smak at Trondheim (i mine øyne) er en mellomting mellom en «storby» og en småby. Jeg elsker kombinasjonen av at det alltid er mye morsomt og spennende man kan være med på i Trondheim om man ønsker å være sosial, men at det også er kort vei til Bymarka og relativt urørt turterreng om man vil ha litt fred og ro for seg selv. Jeg liker også godt at det er såpass gode bomuligheter som student i Trondheim, hvor blant annet Studentsamskipnaden har mange studentbyer i nærheten av NTNUs campuser. Jeg bor selv på Bloksberg studentby, og er da bare 50 meter unna nærmeste matbutikk, 150 meter unna Studentersamfundet og 500 meter unna campus Gløshaugen. 

Hvordan er studentmiljøet?

Studentmiljøet i Trondheim er helt utrolig! På videregående var det ofte innom studenter fra NTNU som holdt korte presentasjoner for oss om linja de gikk på og om studiemiljøet i Trondheim. Jeg trodde at dette var noe oppskrytt, og at det umulig kunne være så bra som de gav inntrykk av (les; bedre enn miljøet vi hadde i den lille klassen vår på Molde vgs). Jeg tok likevel feil. Studiemiljøet i Trondheim kan på ingen måte sammenlignes med miljøet man har til klassekamerater på videregående, etter min mening. Man møter mennesker fra hele landet som du sveises sammen med basert på felles interesser og studievalg. Det var også befriende for meg som ny student å slippe gjengmiljøet fra videregående, og heller entre en verden hvor alle var venn med alle. Jeg har spesielt fått kjenne på det gode studiemiljøet ved å være med i linjeforeningen til Tekniske Geofag (og flere andre berg-linjer); Bergstuderendes Forening. I foreningen har vi flere morsomme arrangementer hvert semester, som kjelkerenn, Åre-tur og julemøte. 

Hva kunne du tenkt deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Når jeg er ferdig med studiene ønsker jeg å jobbe med spennings- og stabilitetsberegninger i berg. Jeg håper (og tror) at jeg i løpet av den gjenværende tiden min på NTNU kommer til å lære meg flere nyttige dataprogrammer som jeg anser som en viktig del av fremtidens ingeniørjobber. Drømmen er å jobbe med skredovervåkning!


Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Johanne her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Signe, interaksjonsdesign, 4. år

Leave a Reply