Behind the scenes: hjemmekontor

Nå som det har gått litt over ett år med hjemmekontor så skulle du ha trodd at jeg har blitt god i dette, men her har jeg (som mange andre urutinerte studenter) fortsatt noe å lære. Les videre om du vil se hva jeg gjør på i Trondheim som student på hjemmekontor + 3 tips fra meg!

Min dag med hjemmekontor

kl. 10:00: Planen var å våkne tidlig denne dagen sånn at jeg fikk sett gjennom noen forelesninger før jeg skulle møte noen venner for lunsj, men her skal jeg innrømme at døgnrytmen min ikke har vært på sitt beste på en litt lang stund. Så da endte jeg opp med å se på Tiktok i en times tid før jeg klarte å dra meg selv opp av sengen for å spise frokost og gjøre skolearbeid.

kl. 12:30: Etter å ha fått skrevet litt på en øving, sett gjennom en forelesning og tatt x antall pauser, så var det på tide å rusle opp til festningen for å ta en velfortjent lunsjpause med noen venninner! 

kl. 14:55: Glemte helt at jeg hadde et vervmøte, så måtte speedwalke hjem. 

kl. 15:05: Hadde to vervmøter frem til klokken 18-tiden. Dette semesteret har jeg to verv på siden av studiene, ett i Samfundet og ett i UKA. Jeg anbefaler alle nye studenter om å ta fatt i frivilligheten! Dette er en super måte å bli kjent med andre på tvers av studier, så her får du både nye venner og fylt opp fritiden din!

kl. 18:30: Etter møtet var det på tide å spise middag! Beste måltidet i løpet av dagen:)) Jeg bestemte meg for å lage fylt cannelloni og salat. 

kl. 20:00: Da klokken tikket åtte bestemte jeg meg for å skrive dette blogginnlegget, for å vise deg hvordan en typisk dag som student med digital undervisning er for tiden! 

Som du ser så var dette ikke det mest produktive dagen jeg har hatt når det kommer til skolearbeid, men sånn kan det gå når du er student! Med relativt mye frihet til å forme dagene, så kan jeg selv velge når jeg vil gjøre skole, enten om det er ni på morgenen eller åtte på kvelden. 

Sliter du litt med hjemmekontor i det siste? Her har jeg 3 tips til deg:

  1. Ha et dedikert arbeidsområde
    • Ikke ligg i sengen når du skal se på forelesning eller drive med skolearbeid! For før du vet ordet om det, så har du duppet av og gått glipp av undervisningen.
  2. Etabler en rutine
    • Selv har jeg holdt meg til en lese/skrive rutine hvor jeg jobber i 30-45min og tar 10-15min pauser. Dette funker veldig godt for deg som sliter litt med konsentrasjonen, men husk å ta skikkelige pauser! Gjerne stå opp og gjør noe istedenfor å sitte på mobilen i hver pause.
  3. Ring en venn
    • Om du trenger litt motivasjon, ring eller møt en venn! Det kan være enklere å få unnagjort skolearbeid når du arbeider med noen, så ring dem på Skype og ha en studydate.

Lurer du på hvordan det er å være en student eller trenger litt tips og triks før du skal begynne på universitetet? Sjekk oss ut på Instagram og Youtube for mer innhold som er laget om akkurat dette, eller les videre på de andre innleggene på bloggen her!

Lan, rådgivning og voksnes læring, 2.år

Leave a Reply