Derfor burde du velge integrert master

På NTNU kan du velge mellom flere ulike integrerte mastere. Du har kanskje hørt om sivilingeniørutdanningene, men visste du at det finnes andre også? Det er ikke alltid lett å velge mellom årsstudium, bachelor, eller integrert master. Dette er grunnene til at DU burde velge integrert master!

Foto: Terje Trobe

En integrert master er en 5-årig utdanning hvor du kun skriver masteroppgave og ikke bacheloroppgave. Du tar derfor ikke en bachelorgrad og må fullføre de fem årene for å få graden din. I tillegg har NTNU noen 6-årige studier, gjerne kalt profesjonsstudier. Dette er medisinstudiet og profesjonsutdanning i psykologi.

Full oversikt over integrerte mastere og profesjonsstudier på NTNU finner du HER. I tillegg til alle de 17(!) sivilingeniørstudiene, tilbyr NTNU integrert master i arkitektur, bioteknologi, samfunnsøkonomi, og lektor- og lærerutdanninger 🤩

Hvis du vil bli ingeniør har du to hovedmuligheter; du kan velge mellom 3-årig eller 5-årig utdanning. Vil du lese mer om forskjellen på de to bør du sjekke ut dette blogginnlegget! Velger du å ta en 3-årig ingeniørutdanning kan du også bygge på med en master etterpå, hvis du vil det.

Så, hva er egentlig fordelene med å velge integrert master? 🤔

Mer teoretisk tyngde

Siden du ikke skal være klar for arbeidslivet etter 3 år legges studiene opp litt ulikt. Du får mer teoretisk tyngde de første årene på en integrert master, noe som kan være en fordel hvis (når) du skal jobbe tverrfaglig. Integrert master gir deg derfor en god grunnmur før du spesialiserer deg. Det finnes også valgmuligheter innenfor de aller fleste integrerte mastere, så du kan tilpasse studiet etter dine interesser! Det er ikke like mye valgfrihet i profesjonsstudier som medisin og psykologi, eller lærer- og lektorutdanningene.

I tillegg får du muligheten til å gå dypere inn i et fagfelt når du tar en master, rett og slett fordi du studerer i flere år. Etter endt master har du mange muligheter videre, om du vil ut i jobb eller om du vil gå videre med doktorgrad.

Det sosiale miljøet

En integrert master er et 5-årig studie, noe som betyr at de samme studentene er med i det sosiale miljøet over lengre tid enn på kortere studier. Min egen erfaring er at du da har god tid til å engasjere deg i mye forskjellig, og at det er veldig mange som kan engasjere seg. Alt dette bidrar til et veldig godt sosialt miljø på studiet!

Det at du går fem år på samme studie betyr også at du får mer tid sammen med de du går i klasse med. Da får du mer samhold med klassekameratene dine over lengre tid 🥰

Du slipper å søke deg inn på master

Søker du deg inn på en integrert master søker du deg rett inn på 5 år og trenger ikke søke videre senere. Du får altså ikke bachelorgrad og skriver ikke en bacheloroppgave. Det er mange som synes det er en fordel i seg selv! Hvis du tar en bachelor først og så søker deg inn på et masterstudie konkurrerer du med andre søkere, i tillegg har mange mastere gjennomsnittskarakter C som opptakskrav. Det betyr at karakterene dine fra de tre første årene avgjør om du kommer inn på masteren du søker deg inn på.

Studentenes egen erfaring med integrert master

Jeg hadde lyst til å gå noe teknisk eller med realfag og hadde hørt at studiene på NTNU innenfor dette var veldig anerkjente. Elsys var ekstra interessant fordi det stod på nettsiden at det var et litt mer praktisk studie enn andre masterprogrammer med sivilingeniørgrad! Hovedgrunnene til at jeg valgte master var for å få tittelen sivilingeniør, og for å ikke måtte velge en master etter tre år og stresse med å komme inn på et masterprogram! Det beste med studiet er at det er litt mer praktisk lagt opp enn andre mastergrader innenfor tekniske felt, og at jeg føler at studieprogrammet former meg til sivilingeniør med mange forskjellige fag!

-Selma, elektronisk systemdesign og innovasjon, 3. år

Oppsummert – Hvorfor velge integrert master

  • Du får en veldig solid teoretisk bakgrunn, men kan fortsatt tilpasse studiet etter dine interesser.
  • Godt sosialt miljø, og du er en del av samme sosiale miljø over lenger tid.
  • Du trenger ikke søke deg inn på masterstudier.

Jeg håper du har fått litt mer informasjon om hva som er fordelene med integrert master etter dette innlegget! Har du spørsmål må du bare legge igjen en kommentar under her. Lurer du på noe om integrert master eller hva som helst annet om studentlivet eller studietilbudet på NTNU? Da kan du alltid sende oss en melding på Instagram (@ntnustudent) eller Facebook (NTNU Neste stopp) så svarer vi deg så godt vi kan. Sjekk også ut Youtubekanalen vår NTNU Student for masse gøy innhold om studentlivet.

-Martha, industriell kjemi og bioteknologi, 4.år

One thought on “Derfor burde du velge integrert master

Leave a Reply