HVorfor valgte vi å studere på NTNU?

Her forteller seks studenter om tre faktorer som gjorde at de valgte det studie de går på og hvorfor de valgte akkurat NTNU som studiested. 👨🏼‍🎓 👩🏾‍🎓

Når du sitter og skal velge hvilket studie du skal begynne på, eller hvilket studiested du skal søke deg innpå, er det ikke alltid like lett å vite hva du skal basere valget ditt på. Vi har samlet seks ulike studenter, fra alle tre studiestedene som skal fortelle hvilke faktorer som gjorde at de bestemte seg for akkurat det de gjorde! Og hvem vet? Kanskje dukker det opp noen ting du aldri hadde tenkt på før 😁

Jarand Johansen

Norsk gutt, svart/hvit bilde, studerer markedsføring på NTNU i Ålesund.

Studie: Markedsføring, Innovasjon og Ledelse Studiested: NTNU Ålesund

 1. Interesse for studiet. Jeg har alltid interessert meg for markedsføring og ønsket å lære mer om hvordan man fremlegger sitt produkt til sine potensielle og eksisterende kunder. Samtlige deltidsjobber jeg har hatt tidligere har vært innenfor salg og kundeservice. Jeg ønsket altså en bredere og dypere teoretisk forståelse innen markedsføring for personlig vekst og erfaring. Jeg var litt lei Trondheim og ønsket å flytte til et nytt sted og møte nye mennesker.
 2. Forskjellige fag og retninger å velge. Studiet baserer seg for det meste på markedsføring, men det er også innom flere relevante emner for meg som for eksempel organisasjon og ledelse, matematikk, arbeidspsykologi og innovasjon og entreprenørskap. Jeg var usikker på hva jeg konkret ville jobbe med og jeg så da at dette studie ga meg et teoretisk grunnlag i flere områder som kan komme godt med seinere når jeg finner ut av hva jeg vil jobbe med.
 3. Innovasjon. Konkret innen innovasjonsretningen har jeg tidligere hatt integrert entreprenørskap i studiespesialiseringen fra videregående over tre år. Jeg så da studie som svært relevant da jeg interesserer meg for innovasjon og entreprenørskap. Ved å velge studie håpte jeg på en bredere og dypere teoretisk forståelse for innovasjon ved praktisk arbeid. Studie har heldigvis stått til mine forventinger!

Les mer om markedsføringsstudiiet HER!

Selma Tofte Thiis

Jente, studerer ingeniørfag på NTNU i Trondheim. Bilde med farge, tatt i vinterstid i Trondheim.

Studie: Elektronisk systemdesign og innovasjon 5.årig Studiested: NTNU Trondheim

 1. Et teknologisk og fremtidsrettet studie. Jeg har utrolig lyst til å være med og utvikle ny teknologi som kan hjelpe og assistere andre. Verden blir mer og mer teknologisk og elektronisk, så å studere hvordan man utvikler elektronikk er skikkelig fremtidsrettet, og det vil jeg være med på!
 2. Studiebyen Trondheim. Jeg hadde hørt veldig mye bra om Trondheim som studentby da jeg søkte, både fra familie og gjennom studenter. Jeg lengtet etter å bli student med et skikkelig studentliv, som gjorde at jeg også valgte studie med studiebyen som en viktig faktor. Jeg har ikke angret et sekund!
 3. Sivilingeniør på NTNU. Sivilingeniørstudiene på NTNU er veldig etablerte og ettertraktede utdanninger. Jeg visste at jeg ville studere noe innenfor realfag og helst en master, så NTNU virket som det absolutt beste valget for meg!

Les mer om Elektronisk systemdesign og innovasjon HER!

Christina Gundersen

Jente, studerer byggingeniør på NTNU i Ålesund. Farget bilde.

Studie: Byggingeniør Studiested: NTNU Ålesund

 1. Planløsninger. Har så lenge jeg kan huske hatt en interesse for planløsninger. Hver gang jeg var og er hos noen jeg ikke har vært til før, spør jeg alltid om jeg kan se meg rundt. Alltid like spennende å se de ulike løsningene som er gjort og hente inspirasjon.
 2. Tall. Gjennom hele skoleperioden har jeg alltid vært mye flinkere i tallfag enn andre fag. Med tall kan du ikke diskutere, drøfte og kverulere rundt på samme måte som du kan i noen andre fag, og det er mye enklere å forholde seg til. Det er enten rett eller galt – to streker under svaret – ferdig!
 3. Sims. Ja jeg vet – kanskje litt merkelig grunn. Da jeg stod ovenfor valget om studieretning, måtte jeg gå skikkelig i tenkeboksen og virkelig spørre meg selv om hva jeg egentlig syns er interessant og morsomt. Da kom spillet Sims opp i tankene. For da jeg spilte det som lita, syntes jeg husbyggingen var mye morsommere enn det å styre simmene.
 4. Fysiske resultat med verdi. Jeg liker tanken på å skape noe som andre får glede av, og som byggingeniør har jeg muligheten til å gjøre dette i form av f.eks. hus og andre bygninger. I tillegg til verdiskapningen får du også et fysisk resultat av jobben du gjør. Du har nødvendigvis ikke hamret spikeren inn selv, men du har i samarbeid med andre, vært med å reise bygget, og kan dermed si at “det bygget der har jeg vært med på å bygge”.

Les mer om Byggingeniør HER!

Anette Fredriksen Høyland

Jente, studerer sykepleier på NTNU Gjøvik. Farget bilde, tatt foran bryggen i Bergen.

Studie: Sykepleier Studiested: NTNU Gjøvik

 1. Jeg ville jobbe med mennesker, og da spesielt syke mennesker så da var sykepleien midt i blinken! 
 2. Jeg ville jobbe med noe som både utfordret meg, men som også gav meg en mulighet til å hjelpe mennesker i den sårbare tiden i livet sitt. Det å hjelpe andre er for meg «meningen» med livet så da var sykepleien det rette for meg.
 3. Sikker jobb! Det er et hav av muligheter og fagfelt man kan jobbe innen som sykepleier og man kan alltids bytte jobb til noe helt annet dersom man ikke trives der man jobber! Man er ikke «låst» til en spesifikk ting liksom. Også er man veldig ettertraktet på jobbmarkedet da.

Les mer om Sykepleiestudie HER!

Kristine Kjellsen

Jente, studerer Shipping Management på NTNU i Ålesund. Farget bilde.

Studie: Shipping Management Studiested: NTNU Ålesund

 1. Interesse. Jeg valgte shipping management av den grunn at shipping og logistikk har interessert meg lenge. Da jeg skulle velge studie var det derfor svært viktig for meg at studiet inneholdt fag som var relevante for jobben jeg ville ha fremtiden. Jeg tror at det er viktig å ha en jobb som man liker å gjøre, og ikke bare for å ha en jobb. Shipping management var derfor helt perfekt, da det er mange fag som er relevante for bransjen.
 2. Praksis. I tillegg tilbyr studie praksis i femte semester som var en avgjørende faktor for min del. Det finnes noen andre studier i landet som tilbyr shipping-utdanning, men når jeg så praksis delen var det en avgjørende faktor for at jeg valgte Shipping management i Ålesund. Det å kunne få relevant arbeidserfaring gjennom studiet er en gylden mulighet.
 3. Tidligere studenter. En annen faktor for at jeg valgte Shipping Management var at studiet hadde noen tidligere studenter på nettsiden som fortalte om studiet. Det å kunne lese om tidligere studenters meninger om studiet, gjorde at det føltes litt tryggere å velge dette studiet.

Les mer om Shipping Management HER!

Victoria Wikdahl

Jente, studerer Biomarin innovasjon på NTNU Ålesund. Farget bilde tatt på Aksla toppen foran Ålesund sentrum.

Studie: Biomarin Innovasjon Studiested: NTNU Ålesund

 1. Kombinasjonen av innovasjonsfag og biologifag. På vgs studerte jeg studiespesialisering med fordypning i entreprenørskap, her fikk jeg muligheten til å danne egen bedrift noe jeg syntes var utrolig gøy! I tillegg hadde jeg biologi som favorittfag.
 2. Beliggenheten. Jeg kommer opprinnelig fra Trondheim og ville komme meg litt bort for å bli kjent med nye folk. I tillegg er Ålesund en fin studieby med mange friluftsmuligheter i nærheten.
 3. Nærhet til det marinenæringslivet. Campus ligger på andre siden av Norsk Maritim Kompetansesenter (NMK), noe som gir kort vei til mer kunnskap. I området er det mange andre bedrifter knyttet til oppdrett og fisk, som gir gode muligheter for både bedriftsbesøk og praksis (når det ikke er corona).

Les mer om Biomarin Innovasjon HER!


Vi håper at har fått litt inspirasjon angående hva du kan bruke som faktor når du prøver å finne det riktige studievalget for deg! Ønsker du å vite mer om studiene, eller studielivet i de ulike byene? Sjekk oss ut på Instagram og Youtube for mer innhold som er laget om akkurat dette!

Vilde, Markedsføring, Innovasjon og Ledelse, 3. året.

Leave a Reply