Hvorfor burde du velge 2-årig master?

Det er klart det er mange spørsmål og ting man skal tenkte på etter endt bachelor! 🤔 På dette tidspunktet sitter jeg og funderer på alle disse tingene og lurer på hva som faktisk er fordelene. Her kommer derfor flere fordeler med å gå Master etter endt bachelor. 🤯

Når det kommer til master så har NTNU alle verdens muligheter innenfor de aller fleste felt i både Trondheim, Gjøvik og Ålesund. HER kan du lese alle masterprogrammene som NTNU har å tilby. Er du interessert i å gå videre med en master så er dette innlegget for deg!!!

Hvordan skal man ta et valg?

Jeg kan ikke snakke for alle studier men ut i fra det jeg har gjort av research så har man så sinnsykt mange fler valgalternativer enn det man først tror 😍. Jeg går Europastudier med statsvitenskap og har nok poeng innenfor begge delene til å kvalifisere meg til både statsvitenskapelige mastere men også til Europastudier. Med dette kommer det mange spørsmål! Hva vil jeg spesialisere meg i? Hva vil spesialisering ha for videre karriere? Hva er lurest? Og hva er det jeg egentlig syntes er morsomt? 😆 Det er såå mye vanskeligere enn det man tenker på forhånd.. man skal lese side opp og side ned og er noe man virkelig burde sette seg inn i, for det er tross alt noe man skal fortsette med de beste to årene.. MEN! Man får jo sååå mye morsom erfaring og får oppleve masse nytt.

Erfaring fra en masterstudent

Jeg går Master i Europastudier for å få en fordypning videre i hvordan Europa utformer seg både kulturelt og ikke minst politisk, samt Europas betydning i verdensbildet. Når det kommer til politiske fag så er det vanskeligere å få de jobbene man ønsker seg uten en fordypning. Det er grunnen til at jeg ønsker å gjøre dette etter bachelor i stedet for å gå rett ut i jobb. Samtidig gir master meg en mulighet til å praktisere det jeg har lært, noe som gir meg en smakebit på hva jeg ønsker å gjøre videre når jeg skal begynne å søke jobber.

-Isolde, Master i Europastudier, 1. året.

Master er et dypdykk

På Europastudier kan du blant annet søke seg til praksisplass både i Norge og Utlandet noe som gir muligheten til å faktisk praktisere det du har lært i både bachelor og master🤗, samt arbeidserfaring som man kan ta med seg videre! Du møter folk som er seriøse og tar deg seriøst. Dette er folk som er der for en grunn og det er fordi dette er det de vil og ønsker å satse på👩‍🎓🧑‍🎓👨‍🎓! Det er klart dette skaper et enda bedre miljø og muligens åpner for at du finner de som kan hjelpe deg med å presse deg det lille ekstra for å nå de målene du setter deg🏅.

Master gir flere muligheter!

Samtidig vil en master åpne nye dører der du faktisk får flere valgmuligheter, og i flere tilfeller høyere lønn, samtidig som du kvalifiserer deg på et høyere nivå som vil si at du også kan få større kontroll over arbeidet du gjør når du først skal ut i arbeidslivet👩‍🏭👩‍🔬. Du har skaffet deg en bredere kunnskap (hvert fall innenfor et emne), noe som ikke er negativt om det er nettopp dette du ønsker å holde på med i din videre yrkeskarriere. Samtidig er det viktig å påpeke at det i flere yrker er tilstrekkelig med bachelor. Master kan du tross alt ta når som helst, uansett alder, om du skulle trenge det.

Bruk de midlene du har…

Til slutt vil jeg anbefale alle å bruke de midlene dere har tilgjengelig! Ikke vær redd for å stille spørsmål og snakke med fagpersoner. Dette er noen som virkelig kan hjelpe akkurat deg med å finne ut av hva du vil, om det er å begynne å jobbe etter bachelor eller om du ønske å spesialisere deg. I tillegg finnes det også fagdager, organisasjoner, bedrifter; jaa alle mulige folk og steder som man kan kontakte, hvor de fleste har en mailadresse! Ikke vær redd for å sende den mailen. Det verste som kan skje er at du ikke får svar! Men igjen, dette er personer som har funnet ut av hva de liker og de fleste deler gjerne sine erfaringer! LYKKE TIL med valget og gjør det som du mener er best for DEG💫


Håper du har fått et innblikk i fordelene ved å velge master! Sitter du igjen med spørsmål etter å ha lest dette blogginnlegget? Eller lurer du kanskje på noe helt annet. Send oss en DM på Instagram @ntnustudent eller Facebook NTNU Neste stopp. Sjekk gjerne også ut YouTube-kanalen vår NTNU Student for masse variert og artig innhold om studentlivet!

Elise, Europastudier med statsvitenskap, 3. året.

Leave a Reply