Ukas student: Kybernetikk og robotikk

Ukas student er Ingvild som studerer Kybernetikk og robotikk på NTNU. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Ingvild på vår Instastory hvor hun viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Hun sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hennes studiehverdag.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Heihei! Mitt navn er Ingvild, jeg er 21 år og studerer Kybernetikk og robotikk i Trondheim. Dette er en integrert master, og jeg er nå på mitt andre år. Vi har fire fag i semesteret, og dette semesteret har vi statistikk, reguleringsteknikk, tilpassede datasystemer og exphil.

Før jeg begynte på NTNU var jeg et år i luftforsvaret. Da tjenestegjorde jeg i stillingen Wing Ops på Ørlandet, kun en time med båt fra Trondheim! På fritiden spiller jeg volleyball på NTNUI, holder på med verv, går på ski, er på trening, henger med venner, strikker og slapper av med kollektivet.

Hvorfor valgte du å studere Kybernetikk og robotikk?

Hvorfor det ble akkurat Kybernetikk og robotikk er egentlig litt tilfeldig, og her er det nok flere hendelser som spiller inn. I tredje klasse på Vgs var jeg på jentedagene på NTNU i Trondheim, en dag arrangert av Jenteprosjektet Ada, der målet er å motivere jenter til å velge teknisk utdanning. På turen snakket jeg med jenter fra forskjellige siving linjer, og da hørtes kyb aller kulest ut.

Ada klarte målet sitt ganske bra, for da jeg kom hjem fra den turen var jeg sikker på at jeg skulle studere sivilingeniør på NTNU i Trondheim. Jeg syntes derimot det var vanskelig å skille de forskjellige siving-linjene, og viste derfor ikke helt hva jeg gikk til da jeg kvelden før søknadsfristen bestemte meg for hvilken studie jeg ville ha på førsteplass.

Jeg har alltid likt realfag (med matte som favorittfag), har lyst til å jobbe fremtidsrettet og utvikle ting. Dette gjør man ved studiet mitt, og jeg er veldig fornøyd med valget om å starte på kyb! Dersom du sliter med å finne ut hvilke linje som passer best for deg vil jeg anbefale og se hvilke fag de forskjellige studiene har i sitt studieprogram. Selv snakket jeg med noen som hadde peiling på hvordan de forskjellige linjene var, noe som hjalp meg masse.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg? 

I løpet av en uke har vi flere øvinger vi må levere, og som hjelp til dette ser jeg forelesninger i de forskjellige fagene. Selv om nesten all undervisning er digitalt i år liker jeg å dra på skolen. Både for å møte vennene mine, men også fordi jeg blir motivert av å jobbe med skole når jeg sitter sammen med andre. Utenom øvinger har vi dette semesteret lab fire timer i uka (men må fort bruke en del mer tid for å klare prosjektet). Det er veldig gøy når teori stemmer i praksis, noe vi får prøvd oss på i lab!

Har man tid til deltidsjobb ved siden av siving-studie?

Ja, det har man tid til! Jeg har selv en deltidsjobb som læringsassistent i programmering og kjenner flere som har deltidsjobber. Veldig mange er også engasjerte i verv, altså frivillig arbeid, noe som virkelig anbefales. Selv er jeg med i bedriftskomiteen til linjeforeningen min, Contactor, og er leder for Nettverksdagene, en karrieremesse der målet er å knytte kontakter mellom studenter og relevante bedrifter. I verv møter man og blir kjent med mange man ellers kanskje ikke ville, og det er veldig gøy å engasjere seg i noe annet enn skole! Jeg skal ærlig innrømme at dette fører at jeg ofte gjør litt skole i helgene, men dette varierer nok fra person til person.

Hvordan liker du Trondheim som studieby? 

Jeg liker Trondheim bare bedre og bedre for hvert år jeg bor her. Det er en veldig koselig by! Jeg bor 5-7 min fra både skolen, treningssenteret, butikken og Samfundet, samt maks 15 min fra byen. Byen er passe stor, men jeg møter likevel ofte kjentfolk rundt, noe jeg syntes er veldig koselig!

Hvordan er studentmiljøet?

Da jeg begynte på studiet var jeg litt overrasket over hvor mange likesinnede jeg møtte, og hvor fort jeg ble kjent med det som i dag er noen av mine beste venner. Studiemiljøet er med andre ord veldig bra! Det er også god kultur for å hjelpe hverandre dersom man sitter fast på en oppgave, og det er alltid noen man kan spør. 
Studiet mitt er en del av Omegas linjeforening som finner på masse gøy! Det blir blant annet arrangert buldring, quiz, bedriftspresentasjoner og bålkos. Hvert år pleier vi egentlig også å dra på skitur til Åre sammen. Satser på det kan skje til neste år!

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Det sies at kybbere blir «en potet» og kan jobbe med det meste. Dette er også en av grunnene til at jeg liker studiet mitt så godt! Akkurat hvor jeg kommer til å ende opp vil tiden vise, kanskje har ikke min framtidige drømmejobb blitt skapt enda?
Jeg syntes derimot blant annet medisinsk kybernetikk høres veldig spennende og givende ut, men kan også se for meg å eksempelvis jobbe med havbruk, som konsulent og med industri. Heldigvis har jeg noen år igjen på studiet til å finne ut hva slags fag og retning jeg vil like best. 

Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Ingvild her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Signe, interaksjonsdesign, 4. år

Leave a Reply