Mine Beste Minner som Student

Er du fortsatt i tvil om studielivet er like gøy som folk skal ha det til? Jeg heter Selma og har studert i Trondheim i snart 3 år. I løpet av studietiden har jeg fått gjøre såå mye kult, og jeg gleder meg til mye mer! Her er 3 av de kuleste tingene jeg har opplevd som student.

Linjeforeningen fylte 100 år! I en uke!

I 2019 fylte linjeforeningen min, Omega, 100 år. Tenk at den har eksistert helt siden 1919! Det er vanlig at linjeforeninger for masterprogrammer på NTNU, feirer jubileum med galla hvert 5. år, slik at alle får vært med på minst én feiring i løpet av studietiden. I anledningen dette ekstra spesielle jubileet, hadde en egen komité i Omega arrangert en heidundrende ukes lang feiring. Med arrangementer som åpningsshow med fyrverkeri, fotballkamp mot vår bitreste linjeforenings-fiende Smørekoppen, historiebokslipp, trikketur i en 50 år gammel trikk og ikke minst en jubileumsgalla med 1000 gjester, var det nok å bli med på. Elgeseter bro ble linet med Omegas flagg og vi fikk til og med ha et hologram av logoen til Omega på Kristiansten Festning hele uka! Det som gjorde feiringen ekstra spesiell for meg, var at jeg satt i hovedstyret til lineforeningen dette året, og var derfor midt i smørøyet av feiringen med de som er mest glad i Omega. Jeg føler meg veldig heldig som fikk lov til å styre foreningen det året den fylte 100 år.

Fyrverkeri foran Hovedbygget. foto: Omega Bulletin
Trikketur med historietime.
Styret på scenen på jubileumsball. foto: Omega Bulletin

Fadder i to sesonger

Fadderperioden er noe enhver student har et forhold til. Jeg har selv vært med på tre fadderperioder og vil kanskje gå så langt som å kalle meg en veteran. Selv om det å være fadderbarn er veldig spennende og morsomt, syns jeg likevel de to fadderperiodene hvor jeg har vært fadder har vært de beste. Da kan man være på gruppe med sine beste venner OG møte masse nye folk samtidig! Du er også kjent med byen og litt mer erfaren som student når du er fadder. Jeg har sett hvor viktig det er for en student å bli tatt godt imot, og hvordan fadderperioden er helt nødvendig for dette. Det å vise spente nye studenter hvor kult det er å være student på NTNU, og lære dem mine beste tips syns jeg er utrolig givende!

Tur til Finland med linjeforeningsstyret

Linjeforeninger er en rar ting som er veldig stort blant noen av studiene ved NTNU i motsetning til andre universiteter i Norge. Det er også, morsomt nok, ganske stort på universiteter i Sverige og Finland. Dette betyr at mange av linjeforeningene på NTNU har venneforeninger i nabolandene våre. Omega har en venneforening i Helsinki på Aalto universitet med studenter som studerer tilsvarende studie som oss, bare i Finland! Da jeg satt i hovedstyret i Omega ble vi invitert på besøk til linjeforeningen i Helsinki, for å feire deres 99 års dag. Hele styret reiste sammen og fikk en utrolig kul opplevelse. Vi fikk være med på alle de gamle tradisjonene deres og møtte veldig mange rare og hyggelige studenter. Mange studentforeninger på NTNU har venner rundt om i verden, og noen reiser for å møte dem; om det er på korstevne, et idrettsarrangement eller galla. Får du mulighet til å reise og møte studenter fra andre land, må du virkelig gripe sjansen!

foto: Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikilta ry
foto: Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikilta ry

Studielivet er fylt med utrolig mange spennende ting, så det er bare å glede seg. Mitt hotteste tips for å få det beste ut av studenttilværelsen er å engasjere deg og si JA! Da er det ingen tvil om at moro vil komme din vei. Lurer du på noe mer om studentlivet kan du nå oss på både Facebook og Instagram(@ntnustudent), og selvsagt også i kommentarfeltet under! Sjekk også ut YouTube-kanalen vår!

Les også innleggene om Erlends beste minner her, Ragnas beste minner her og Simens beste minner her!

Selma, Elektronisk systemdesign og innovasjon, 3. år

Leave a Reply