Mine beste minner som student

Selv om det er gøy å studere er det vel ingen hemmelighet at det morsomste skjer utenfor skoletida. Jeg heter Ragna, og jeg har studert i Trondheim i 4 år. Her har jeg opplevd mye fint, og dette er bare en liten smakebit av mine beste minner

Jeg jobbet som bartender på de største konsertene under UKA-19

Etter jeg kom til Trondheim skjønte jeg fort at for å føle meg som en komplett student ville jeg jobbe frivillig enten på Studentersamfundet i Trondheim eller under festivalen UKA. Høsten 2019 bestemte jeg meg derfor for å prøve å bli bartender i UKA. Det skulle jeg ikke angre på. Jeg ble konsertbartender og fikk blant annet se The 1975, Lemaitre, og ikke minst DDE! Det beste med dette vervet var at alle som ble tatt opp hadde søkt fordi de ønsket å bli kjent med nye folk, så jeg fikk flere gode venner og minner der. Vi jobbet på konserter og var vanligvis ferdige halv tolv på kvelden. Da hadde vi stått og danset bak baren i flere timer, så vi var gira på å feste litt selv. Da dro vi videre på fest og kunne kose oss med å endelig ha fri med de nye vennene våre, disse kveldene varte plutselig til 5 på morgenen. Akkurat dette var ikke det smarteste med tanke på skole, men siden det kun var noen kvelder var det helt klart verd de tunge skoledagene etterpå.

Min første natt under åpen himmel

Jeg trives veldig godt på tur, og elsker å være ute, men hadde aldri sovet under åpen himmel før i høst. Jeg var på veg hjem fra quiz med linjeforeninga da jeg så at kollektivet planla å dra opp til Bymarka for å sove ute. Klokka var allerede 22, jeg svarte at jeg ikke rakk det, ikke hadde telt og jeg hadde heller ikke handlet mat til å ha med meg. De kunne sagt ok og latt meg sitte hjemme, men heldigvis svarte de heller «Vi har mat, du trenger ikke telt, vi sover under åpen himmel, bussen går om 30 min, dette rekker du og vi vil ha deg med!» Og det er jeg så glad for, for det ble en utrolig fin tur. Det var første kvelden kollektivet gjorde noe sammen alle fem, og rundt et trebord i mørket inni skogen drakk vi rødvin fra turkopp og snakket om alt og ingenting. Så koselig! Selv har jeg alltid vært redd for edderkopper, og derfor var jeg ganske nervøs for natten på bakken, men jeg så ikke en eneste edderkopp og sov veldig godt! For noen er dette null stress, men for meg ga det mestringsfølelse. Til morgenen lagde vi pannekaker med smeltet sjokolade og espresso. Luksus! Morgenen gikk til å sole seg i vannkanten og fisking før vi dro tilbake til byen.

17. mai-frokost under pandemien.

Da jeg gikk på videregående likte jeg 17.mai, men syntes det ofte var en litt kjedelig dag. Jeg skjønte meg ikke helt på søstrene mine som studerte i Trondheim og sa at «17.mai er årets beste dag». Etter jeg kom hit har det ikke vært stor tvil, det ER årets beste dag. I fjor ble dagen litt rolig på grunn av smittevern og fordi jeg hadde eksamen dagen etter. Vennegjengen delte seg i to for å opprettholde meteren, og jeg lagde min berømte (og alltid brente) pavlova. Jeg syntes det var litt kjipt å dele oss i to og tenkte at for å gi gjengen en følelse av at vi feiret sammen kunne vi arrangere en konkurranse mellom frokostene. Den gikk ut på å utføre ulike utfordringer raskest eller best, og det ble en suksess!. I tillegg kom de fra den andre frokosten kjørende på sparkesykler for å hilse på oss utenfor leiligheten min. Det ble altså en utrolig hyggelig dag, med mye kjærlighet, og helt klart en 17.mai jeg vil huske lenge.


Jeg er så heldig at jeg har 3.5 år igjen som student i denne fine byen, og det er fortsatt mange spennende folk jeg skal bli kjent med, og minner jeg skal få. Et råd fra meg til deg som snart skal studere er å glede deg til alt det fine du har i vente! Om du skulle lure på noe mer om studentlivet kan du nå oss på både Facebook og Instagram(@ntnustudent), og selvsagt også i kommentarfeltet under! Sjekk også ut YouTube-kanalen vår!

Les også innleggget om Erlends beste minner her!

Ragna, industriell økonomi og teknologiledelse, 2.år

2 thoughts on “Mine beste minner som student

Leave a Reply