Ukas student: Automatiseringsteknikk

Ukas student er Vilde som studerer Automatiseringsteknikk på NTNU i Ålesund. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Vilde på vår Instastory hvor hun viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Hun sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hennes studiehverdag.

NB: Dette studiet har nå byttet navn til Automasjon og Intelligente systemer.

 Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg heter Vilde og studerer automatiseringsteknikk i Ålesund.

Jeg liker å få ting til å skje og trives best med litt liv rundt meg. Samtidig trenger jeg å balansere med rolige dager og lite på dagsplanen. Her i Ålesund er hovedaktivitetene Studentrevy og seiling, selv om det akkurat nå er ganske stille på de frontene.

Hva handler studiet om?

Automasjon handler mye om styring av systemer. Gjennom studiet har man generelle fag som matte, fysikk, elektro og programmering. I tillegg lærer man om PLSer, sensorer og signaler. Dette lærer vi gjennom forelesninger og relevante prosjekter. Vi har flere rom på universitetet med roboter og 3Dprintere, laserkuttere og annet utstyr som studentene får bruke i prosjektene sine etter opplæring

Hvorfor valgte du å studere Automatiseringsteknikk?

Jeg har bestandig likt elektro, men har aldri turt å satse på noe innenfor dette feltet. Etter folkehøyskolen var jeg blitt tryggere på meg selv og mente det var på tide å finne ut om elektro kunne være noe for meg. Søkte derfor rundt på forskjellige studier og syntes automasjon virket kult. Deretter søkte jeg meg hit til byen, fikk plass, og har ikke angret på det valget.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

I år har jeg bare 2 emner: bacheloroppgave og industri 4.0. Alt av forelesninger vil foregå digitalt, så lenge det er nødvendig. Likevel har vi i bachelorgruppen blitt enige om å møtes hver dag for å få gjort noe produktivt. Noe jeg er veldig fornøyd med, fordi jeg fungerer veldig dårlig med hjemmekontor.
Så de fleste dager i arbeidsuken finner du meg på et grupperom på campus, sammen med bachelorgruppen min.

Etter skoledagen har jeg behov for å finne på noe sosialt eller å komme meg ut. Det er veldig godt å komme seg på trening eller ut i marka etter man har sittet stille hele dagen. Jeg er også ofte på facetime med venner og familie, da de sosiale spillerommene er veldig begrenset.

Er det tøft å studere på NTNU med tanke på arbeidsmengde og krav?

NTNU kommer til å stille en del krav til deg, men dette er IKKE uoverkommelige krav. Man har mer frihet som student og kan fort velge å jobbe med skippertak, da kan det bli tungt. Jobber du gjevt gjennom året og er flink til å spørre om hjelp når det trengs, så kommer du til å klare deg fint.

Hvordan liker du Ålesund som studieby?

Jeg er veldig fornøyd med studiebyen min. Ålesund er en perle, midt mellom fjell og fjord. Du har fantastiske turmuligheter rett rund hjørnet, samtidig som du bor i byen. Noe som passer meg veldig bra.

Hvordan er studentmiljøet?

Vi er «bare» 2500 studenter i ålesund, dette gjør at studentmiljøet blir veldig inkluderende. Man får seg lett venner både fra sitt studie og andre studieretninger. Noe jeg synes er veldig fint.  Det er alltid et eller annet som skjer, og man er alltid velkommen.

Hvilke jobbmuligheter har man?

Som automasjonsingeniør kan man jobbe innenfor mange felt. Man kan få jobbe med alt fra utvikling av autonome fly til bærekraftige produksjonslinjer, eller jobbe som servicetekniker på diplom is. I dagens samfunn blir fler og fler oppgaver automatisert, i tillegg til at man stadig ønsker å forbedre teknologien man allerede har. Automasjonsingeniørene er direkte med på å forme dagens teknologiske løsninger.

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

I løpet av høsten i fjor tok jeg valgfag som poenggivende praksis og entreprenørskap og innovasjon. Da fant jeg ut at jeg trives veldig godt med å utvikle eller forbedre nye produkter. I tillegg liker jeg å være på verkstedet hvor jeg får drive med service eller montere systemer. Håper jeg havner i en stilling hvor jeg kan jobbe med dette. Jeg er begynt å søke på jobber nå, og er veldig spent på hvem som tar imot meg.

Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Vilde her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Signe, interaksjonsdesign, 4. år

Leave a Reply