Mine beste minner som student

Heisann! Lurer du hva du kan se frem til når du skal studere på NTNU i Trondheim? Jeg heter Erlend og går 3. året på Energi og Miljø i verdens beste studentby, nemlig bartebyen😉 Lurer du på hva du kan se frem til som student? Her kommer 3 av de beste tingene jeg har opplevd så langt!

Sommerjobb som brannmann

Du tenker sikkert at dette ikke har noe med studentlivet å gjøre, og du har helt rett! Men jeg tar det med fordi jeg fikk jobben blant annet fordi jeg studerer på NTNU. Når du begynner å studere her vil du høre om hvor sterkt du stiller når du søker jobb etter endt studie, men å studere på NTNU kan også hjelpe deg med å skaffe drømme(deltids)jobben selv om du knapt har begynt å studere!

I Skien Brannvesen, og i andre brannvesen, søker de etter studenter som skal vikariere for de faste som har ferie, og de vil kun ha studenter, fordi de vil ha noen som klarer å lære ting litt raskere enn de gamle traverne der😉. Aller helst vil de ha folk som studerer tekniske fag. Og når du går på Norges beste tekniske universitet ser det selvfølgelig fint ut på søknaden og CV-en. Jeg tror det hjalp meg med å skille meg ut i søknadsprosessen!

Da jeg starta trodde jeg ikke vi skulle få noe særlig ansvar, og kun gjøre kjedelige ting som vasking og rydding. Men jeg tok så grundig feil! Dette er den beste jobben jeg har hatt noensinne, vi fikk være med på både utrykning og hjelpeoppdrag. I tillegg hadde vi masse opplæring underveis, som gjorde at jeg følte vi ble sett på som like viktige som de andre faste, og det gjorde meg også tryggere på arbeidsoppgavene vi hadde. Jeg kommer aldri til å glemme den ene natta jeg var med på utrykning til en enorm brann i et langt rekkehus! Da vi kom frem stod flammene langt over taket. Å være med å slukke den brannen er det sykeste jeg har opplevd så langt, i løpet av hele livet mitt. Om du skulle velge å studere realfag, og synes dette høres kult ut, så er det bare å glede seg til å jakte på verdens beste sommerjobb!

Være med som frivillig i UKA

Fra UKEballet! Her mimrer vi fra året som har gått og gir hverandre en klapp på skuldra for vel gjennomført arbeid:)

Hvert andre år i Trondheim arrangeres Norges største kulturfestival, UKA, som paradoksalt nok varer i 3 uker, med over 250 arrangementer. Det er helt vilt mye moro, og utrolig gøy å delta på. Men det som er aller best er å være med som en av de nesten 2000 frivillige som arrangerer arrangementene, OG deltar på de! Hvor mye tid og ansvar som ligger i hver stilling varierer, og alle finner noe som passer til seg selv.

Det som er så kult med å være med på UKA er at du blir for noen måneder, eller et år, en del av den største familien du mest sannsynlig har vært med i. Samholdet der er ulikt noe annet, du blir kjent med så mange flotte mennesker, og kommer til å prøve deg på spennende oppgaver du aldri har vært i nærheten av før. Det kan jeg love deg, så lenge du ikke har vært med å arrangere en 3-ukers festival før?!

Å være med på UKA gir deg venner og opplevelse for livet, og er et must om du vil kjenne på hva som gjør Trondheim til verdens beste studendtby, nemlig den enorme studentfrivilligheten.

Hytteturer

Mens jeg er innpå studentfrivillighet har jeg også vært med på noen andre verv (frivillig arbeid for studenter, f.eks UKA), og felles for de er at jeg har vært med på hytteturer i starten for å kickstarte prosessen med å bli kjent med hverandre. Det er alltid litt skummelt i starten, siden jeg ikke kjenner noen der, men som oftest gjør heller ikke de andre der det, og det blir veldig trygt i det man kommer i gang. Det er som oftest lagt opp program med leker, tur- eller skigåing, middag, spill og masse mer! Jeg har aldri vært på folkehøgskole før, men kan se for meg at den første dagen der er litt som disse hytteturene.

Så selv om hytteturer med venner du kjenner fra før av er bra, er det veldig gøy å mimre tilbake til de artige tingene som skjedde på hytteturen sammen med de nye vennene dine den første gangen dere møttes!

Jeg håper dette ga deg et lite innblikk i hva du kan glede deg til om du skulle begynne å studere i Trondheim!

Erlend, 3. året, Energi og Miljø

3 thoughts on “Mine beste minner som student

Leave a Reply