Min studieuke – Markedsføring

Er du nysgjerrig på hvordan studieuken til en førsteårs student på markedsføring, innovasjon og ledelse ser ut? Da burde du lese dette blogginnlegget! Her vil du få et innblikk i hvordan den siste uken i eksamensperioden min ser ut.

Heihei! Mitt navn er Tirill og jeg studerer som nevnt første året på markedsføring. Dette gjør jeg ved siden av jobb og frivillig verv i hjembyen min Ålesund. Nå som det er eksamensperiode er alle forelesninger ferdige og det er kun selvstudium som gjelder! En tung og krevende periode, men som gjør juleferien enda litt bedre når en omsider får senke skuldrene.

Mandag

Denne uken startet med et smell, nemlig fire timers hjemmeeksamen i markedsføring. Dette er en eksamen som vanligvis ville blitt holdt på skolen, men som under omstendighetene har blitt gjort om til hjemmeeksamen. Eksamen bestod av tre spørsmål som alle var relatert til en case. Skulle trodd at fire timer var godt tid på tre spørsmål, men jeg brukte virkelig hvert minutt av disse timene. Etter denne var 3/4 eksamener endelig gjennomført! Så nå er det bare en eksamen til som gjenstår, nemlig matte. Denne eksamen har også blitt endret om pågrunn av pandemien, så i år ble det ikke vanlig matteeksamen som sikkert de fleste kjenner til, men mappeinnlevering eksamen. Veldig utfordrende og spennende å være med på å gjøre matteeksamen på en helt ny og ukjent måte. Etter en god pause med noen episoder av Ugly Betty så ble det å fortsette å jobbe med mappeeksamen. Hele resten av denne dagen gikk altså til mappeeksamen, men heldigvis så er målstreken nær noe som hjelper på å holde motivasjonen oppe!

Dette bildet beskriver omtrent mine fem siste dager.

Tirsdag

Hele denne dagen gikk omtrent til å jobbe med matte – spise – ta serie pauser – repeate. De fem siste dagene har jeg jobbet hardt og intensivt med mappeeksamen da matte ikke er mitt sterkeste fag. Innleveringsfristen er i morgen, så dette er siste dagen før eksamen må levers inn, dermed må alt være på plass. Akkurat nå er jeg utrolig sliten og lei av matte, men det at jeg kan ta juleferie neste dag uten noen forpliktelser men bare kos og hygge gjør at jeg klarer å holde koken oppe. Jeg sier meg helt ferdig med mappen når kvelden kommer, men venter likevel med å levere den til i morgen slik jeg får tatt en ekstra titt på den med uthvilte øyner før jeg leverer inn. Jeg får omsider tvunget med meg samboeren min ut på en liten lufte tur slik jeg får kommet meg litt ut av leiligheten og bort fra matten, tror at han gleder seg minst like mye som meg til denne perioden er over.

Onsdag

Denne dagen sover jeg til klokken 09, noe som omtrent er tidlig på morgningen for meg på dette tidspunktet. Jeg er et utpreget B-menneske som aller helst sitter oppe på nattestid å jobber med skole og innleveringer, jeg synes det er så deilig på kvelden når det er mørkt og helt stille ute. Det har gått mange sene kvelder med eksamensforberedelser nå i det siste når det kun er selvstudium, noe som har både sine fordeler og ulemper. Jeg leser gjennom mappen ett par ganger for å se over at alt ser greit ut, for så å endelig levere den og kunne ta juleferie! En helt fantastisk følelse å endelig kunne ta noen uker med helt fri etter å ha jobbet så hardt, er det bare meg som synes ferien blir dobbelt så bra når en vet at en har gitt sitt aller beste? For å toppe det hele fikk jeg besøk av min bestevenninne fra Oslo som kom på besøk for å se den nye leiligheten min og være litt sammen før juletiden. Vi har begge vært utrolig travle førsteårsstudenter, så det var kun nå etter eksamen at vi fikk anledning til å møtes.

Flere en meg som er B-mennesker å synes det er koselig å sitte slik på kvelden? <3

Torsdag

Nå er matteboken og alt av pensumbøker endelig lagt på hyllen for i år, og annen litteratur står endelig for tur. Jeg elsker krim og spesielt Lars Kepler som er min favoritt forfatter, så dette er den perfekte førjulstiden for min del. Når jeg så at Kepler var ute med en ny bok i serien ble jeg mildt sagt utrolig glad, når jeg fikk kjøpt den med litt avslag på Black Week ble jeg om mulig enda gladere. Denne boken har stått i bokhyllen min en god stund nå og fristet meg som fy. Så det å endelig kunne begynne på den var utrolig deilig. Jeg får meg liksom ikke helt til å lese annen litteratur en pensum til vanlig da jeg føler at jeg heller burde lese pensum, men det å se en serie derimot går helt fint! Litt dårlig logikk der med andre ord.

Senere på kvelden hadde vi juleverksted hjemme hos oss hvor vi pakket inn alle julegavene for i år. Et kjempe godt tips jeg har er å bestille bilder på nett eller gjennom fotoautomat om du er slik som meg og alltid er i siste liten, og bruke dette som til-og-fra kort på julegavene. Kjempe fint og veldig personlig, samt billig! Jeg er den som alltid ønsker å gi en gave som er litt “personlig”, men dette kan være utrolig vanskelig til tider, derfor er et personlig kort veldig enkelt og kjekt. Jeg bruker å skrive en liten hilsen på baksiden av bildet, eller så skriver jeg det i selvet bildet før jeg printer det ut.

Fredag

Denne dagen brukte jeg og venninna mi på litt kvalitetstid sammen kun vi to. Timene bare flyr av sted når jeg er sammen med henne og skravla går i ett. Senere på kvelden hadde vi spill kveld med Nintendo Switch, noe som jeg synes er så gøy! Ingen gjester får komme inn her uten å spille en runde eller to (eller ti) med Mario Kart og Mario Party. Jeg elsker å spille spill, men må alltid spille mot noen som ikke har like stort konkurranseinstinkt som meg selv, da blir det fort en krangel om den minste ting i spillet. Vi har også Monopol på Nintendoen, men det spillet ble bannlyst etter første runde omtrent.

Håper ikke jeg har skremt dere alt for mye angående eksamensperioden nå. Dette er absolutt en krevende periode, men det er også så verdt det når en kan ta juleferie med god samvittighet etter en god innsats. I tillegg har jeg nok måtte tatt noen skippertak her.. bedre lykke neste år!

– Tirill Skodje, 1.året, Markedsføring, Innovasjon og Ledelse

2 thoughts on “Min studieuke – Markedsføring

Leave a Reply