Min studieuke – Sykepleierstudent

Er du interessert i å studere sykepleie og lurer på hvordan min studieuke, som sykepleierstudent, så ut den uka som var? I dette innlegget får du se hvordan jeg har det og hva jeg gjør i min avsluttende eksamensperiode. Jeg elsker jul, så kanskje du får litt julestemning ved å titte innom her også.

Hei! Jeg heter Anette, og i dette blogginnlegget skal du få se hvordan min studieuke var denne uka. Du får blant annet se hvordan det var for meg under min aller siste uke av 8 i en eksamensperiode. Det er semesteret over om 5 dager, og juleferien er rett rundt hjørnet! Før den tid er det litt bachelorinfo på skolen også turer det hjem. Hvis du vil lese mer om studiet mitt kan du trykke HER!

Mandag

Jeg startet dagen liiitt seint denne dagen. Hadde en ordentlig blåmandag faktisk. Jeg er nemlig på min 8 ende uke med hjemmeeksamen og det begynner å merkes. Vi har eksamen i noe som heter Helse og samfunn 2. Denne eksamenen handler om samfunnsproblemer og hvordan ting fungerer på et samfunnsnyttig nivå. Jeg sitter med oppgaven fra klokken 8-16 dagen lang. Noen ganger forsover jeg meg (som jeg gjorde denne dagen) og andre dager holder jeg på lengre enn til 16. Jeg var hjemme og jobbet i dag. Det synes jeg er godt noen ganger. Jeg blir utrolig stresset av å jobbe med andre og høre hva de skriver eller ikke skriver, særlig når jeg ikke har kommet så godt i gang med oppgaven min.

Utenom å jobbe med oppgaven dro jeg på trening for å få lufta hodet og koble av med noe helt annet. Jeg trener CrossFit på et senter her, og jeg elsker det. Dagen ble mye bedre etter at jeg fikk beveget meg litt. Jeg syns det hjelper så sykt med trening for å koble av i en aldri så kjip eksamensperiode. Jeg ryddet i leiligheten og fant nye ting å vaske 2-3 ganger i løpet av dagen også.. For alt annet enn å jobbe med eksamen er gøy faktisk. På kvelden fikk jeg festet tråder og stryket et babyteppe jeg har strikket for å gi i julegave.

Tirsdag

Dagen startet med eksamensjobbing da også. Jeg har jo faktisk et par høydepunkter i løpet av dagene nå i desember. Jeg har både sjokoladekalender og gavekalender. Jeg har vært så heldig å få det av tanta mi og svigerforeldrene mine. Det gir meg julestemning i løpet av dagen, selv oppi alt eksamensstyret. Videre gikk dagen til å jobbe med eksamenen, men på ettermiddagen laget jeg en kake som skulle være til typens bestefar for han ble faktisk 70 år den dagen! Vi holdt avstand, og brukte munnbind for å kunne være sammen.

Onsdag

Dagen i dag startet ikke like bakpå som dagen før. Jeg stod opp 07:15 og var på skolen til rundt 08. Vi satt fire stykker sammen for å jobbe og tida går i både jobbing med eksamen og avsporing. Det blir ganske mange av dem faktisk, men det er jo helt umulig å unngå. Jeg prøvde å være litt effektiv denne dagen, fordi jeg skulle nemlig på jobb denne dagen. Jeg jobber deltid på XXL og trives veldig godt der! Det er ikke det lureste å jobbe rett før eksamen, men det er godt med litt avbrekk innimellom også. Det var også en kort vakt på kun fem timer, så det var null stress i bunn og grunn.  

Jeg er faktisk helt ferdig med julegavehandlingen, så det var kun å pakke de inn som gjenstod. Etter jobb brukte jeg resten av kvelden til å pakke inn julegavene og imens jeg gjorde det, så jeg på Jul på Månetoppen og Jul i Blåfjell! Det er faktisk en ting jeg har gjort hver jul helt siden jeg var liten. Det blir liksom ikke jul uten for meg.

Torsdag

Det ble en rolig start på dagen da senga var litt ekstra god på morgenen (i dag også). Jeg merker veldig godt at jeg begynner å bli lei eksamensperioden, jeg klarer nesten ikke å komme meg opp og karre meg på skolen. Jeg visste at jeg måtte sitte på skolen helt til jeg var ferdig med eksamenen, da innleveringen var fredag kl 09:00. Jeg hadde en del rot og kaos i teksten min, så dette måtte fikses på. Kildene var helt ute å kjørte også, så det ble en dag med opprydning og ferdigstilling av eksamenen. Jeg holdt på til kl 17:00 også måtte jeg ha et lite avbrekk. Da dro jeg på CC (senteret her på Gjøvik) for å kjøpe et par småting, og jeg endte selvfølgelig opp med mye mer enn jeg egentlig skulle ha haha.

Etter det dro jeg og ei venninne å henta mat på pizzabakeren og så juleserien «Hjem til jul». Vi så den i fjor også, men huska ikke helt alle detaljene. Så da ville vi se den før sesong 2 kommer den 18 desember!! Mens vi så på denne styret jeg med kildeopprydning i eksamenen og leste gjennom den et par ganger før jeg til slutt fikk levert oppgaven. Det var nesten rundt midnatt, og jeg kunne legge meg uten å ha på alarm!!!

Fredag

HALLOOOOO!!! Eksamen ble levert og jeg tok faktisk juleferie da!!??? Jeg har en uke med bachelorinfo denne uka som kommer, men det er jo ikke noe stress. En heavy eksamensperiode er over, og jeg har hilst på kjellergulvet et par ganger, så nå blir det godt å ha litt fri fra all eksamensstresset! <3333

Jeg hadde ikke på alarm denne dagen, og sov lenge: det var heelt nydelig. Jeg våknet for å spise en god frokost også dro jeg på trening med noen venninner. Etter trening hadde vi allerede avtalt å møtes for å se på en online konkurranse i CrossFit og lage god mat sammen. Det ble selvfølgelig fredagstaco, og en slags minifeiring av at vi er ferdige med den aller siste eksamenen vår på studiet! (Forhåpentligvis)

Resten av helgen skal jeg bare jobbe, da det er min jobbhelg. Det blir også middag ute med noen studievenner i helga som en liten sammenkomst før vi alle drar hjem til vårt for jula.

Ha en nydelig 3. søndag i advent alle sammen. Håper dere får en kjempefin jul også!
Nyt det og ta vare på dere selv og deres kjære <3


Nå har du forhåpentligvis fått et lite innblikk i min eksamens påvirket studiehverdag, og jeg håper du syns den var litt interessant! Kanskje du har fått noen tips til hva du kan gjøre for å få litt julestemning i disse tider. Om det er noe du lurer på, uansett hva det er, send oss gjerne en DM på INSTAGRAM! eller FACEBOOK! Eller legg igjen en kommentar under her. Vi svarer på alt! Sjekk også ut vår YOUTUBE-KANAL for masse gøy innhold!

– Anette, Sykepleie 3.år

Leave a Reply