Mine beste minner på NTNU

Vurderer du å studere på NTNU? Jeg angrer i hvert fall ikke et sekund på at jeg begynte å studere her i Trondheim. Jeg er nå snart ferdig med en bachelor i barnevernspedagogikk, og i dette innlegget skal jeg se tilbake på noen av mine beste minner som student.

Fadderukene

Fadderuken ga meg så mange gode opplevelser både som fadderbarn og fadder. Jeg elsker å bli kjent med nye mennesker og gjøre aktiviteter – og det er jo nettopp det fadderuken handler om! Temafester som toga, trønderfest, og rask var ikke noe jeg hadde vært borti tidligere og derfor ekstra gøy å få prøve ut. 

Nattergalen

Både førsteårsstudenter på bachelor i sosialt arbeid og barnevern har muligheten til å ta et ekstra fag som mentor for et barn med minoritetsbakgrunn. Dette er muligens det koseligste faget du finner på NTNU siden du skal finne på en aktivitet med et barn på 8-12 år 1 gang i uken. Vi gjorde alt fra å male, dra på kino, svømming, bowling og lage mat sammen. Familien tok meg i tillegg godt i mot og lagde mat fra hjemlandet deres til meg.

Praksis

Å endelig få prøve seg på profesjonen jeg har valgt har vært utrolig spennende. Det vi gjør som saksbehandlere i undersøkelsesfasen er i tillegg utrolig uvant. Å for eksempel dra på hjemmebesøk til fremmede, og prøve å gjøre det til en minst mulig ubehagelig opplevelse for familien er ikke noe man finner i alle stillingsannonser akkurat. Jobben er utrolig givende, også er det så deilig å oppleve at jeg har hatt en stor utvikling på faglig basis. Du kan lese mer om hvordan min praksisopplevelse har vært her

Konserter

Ved siden av studiet har jeg et verv som leder i et barnekor. Dette er utrolig koselig og givende for meg som selv har mange gode minner fra å synge i kor. På denne tiden av året pleier vi å arrangere eller bli invitert til å synge på flere julekonserter med norske artister. 

Lederne i barnekoret på julekonsert i fjor i Byåsen kirke

Den tidligere dirigenten i koret hadde blitt invitert til å synge på en studentjulegudstjeneste i Nidarosdomen i fjor. Da spurte hun flere om de ønsket å kore henne på sangen «Mary did you know». Jeg takket selvfølgelig ja, og det er faktisk den første og eneste gangen jeg har vært i katedralen. 

Personlig trener

I fjor høst var det mulig å bli med på et forskningsprosjekt til masterstudenter på bevegelsesvitenskap. De skulle teste og sammenligne effekten til forskjellige treningsformer. Da fikk jeg gratis PT i 13 uker!  Å ha noen som følger med på prosessen din og pusher til å bli sterkere var utrolig gøy. Jeg fikk tillegg god kontakt med treningspartneren min. Anbefaler alle studenter å være på utkikk etter sånne prosjekter! 😉

Små øyeblikk

Jeg tenker at det er viktig å ikke undervurdere de små øyeblikkene med venner. Bare det å ha en sushikveld hjemme i kollektivet, piknik i parken om sommeren eller å henge opp hengekøyer, er minner jeg ikke ønsker å ta for gitt. Det å ha noen venner som man kan slappe av og ha det gøy med under hektiske eksamensperioder er veldig verdifullt for meg. 

Mitt beste tips til kommende studenter er å bli med på så mye som mulig! Selv om jeg har fått mange fine minner igjennom studiet alene, kjenner jeg at studentopplevelsen ikke hadde vært den samme uten alt det ekstra på siden.


Som du ser kan man skreddersy sin egen studentopplevelse slik at den er tilpasset dine interesser! Hvis du lurer på noe om studier på NTNU eller studentlivet kan du alltid sende oss en melding på Instagram og Facebook, eller legge igjen en kommentar her. Sjekk oss også ut på YouTube!

Christine, 3.året, Barnevernspedagogikk

Leave a Reply