Min studieuke – Markedsføring

Er du interessert i å studere markedsføring, og lurer på hvordan studieuke ser ut? Hvordan det er å kombinere jobb, frivillig verv og studie? I dette innlegget skal jeg vise deg hvordan en (eksamens)-uke som tredje år student ser ut! 🙌🏻

Heisann! Mitt navn er Vilde, og i dette innlegget skal jeg gi deg et lite innblikk i hvordan det er å være en tredje års markedsførings student i en eksamensuke. 📓 Nå når det nærmer seg eksamen og semester slutt er vi nesten ferdig med alle forelesninger for året, det betyr at det er mye selvstudium frem til eksamen. Så forrige uke gikk til mye eksamenslesing! Hvis du vil vite mer om studiet kan du trykke her! 👈🏼

Som dere kanskje ser er jeg veldig glad i fargekoder, så her har alt sin egen farge. 🌈 Som nevnt gikk uken til mye eksamenslesing og oppsummerings forelesninger, men har selvfølgelig klart å presse inn en del gøye ting 🥳 Er egentlig ikke noe glad i å lese i helgene og ettermiddag, så prøver å unngår dette så godt det lar seg gjøre. Men i eksamenstider så blir det ofte litt unntakssituasjon siden eksamen kommer så tett oppimot hverandre, så man må nesten bruke helgene for å være godt nok forberedt. 🗓

Mandag

Dagen begynte med en digital oppsummering forelesning i kulturforståelse, her har vi egentlig hatt mesteparten av forelesningene dette semesteret fysisk, men på grunn av økt smitte så bestemte skolen seg for å ta de siste forelesningene digital. 👩🏼‍💻 Så da var det bare å rulle ut av sengen 08:14, og dra rett i forelesning! 🧖🏼‍♀️ En av de få positive tingene med denne pandemien, man kan sove lengre på morgningen når man har alt digitalt. Dro deretter til campus for litt eksamenslesing på lesesalen, men først dro jeg innom studentorganisasjonen jeg er med i Start Ålesund, sitt kontor for å lage meg litt kaffe ☕️ Her har vi en regel på at den som setter på kaffen først, må også sende en snap i gruppen og fortelle alle at kaffen er klar og skrive en vits! Så dagens vits ble: Hva heter nissemor? Marry Christmas 🤪🎄 Finnes ikke noe bedre enn å starte dagen med kaffe og tørre vitser! 🙌🏻 Dagen fortsatte videre med litt verv jobbing, og litt julegaveshopping.

Tirsdag

Denne dagen startet helt fantastisk! Hver tirsdag er det frokost buldring i buldrehallen ved Moa, så da overtale en i vennegjengen resten av oss å bli med kl. 07:00 om morgningen for å buldre. 🧗🏼‍♀️ Det var vanskelig å komme seg ut av sengen så tidlig, men veldig deilig å starte dagen med en treningsøkt! Og selvfølgelig gratis kaffe. 🙌🏻☕️ Dro på skolen etterpå for å fortsette med eksamensforberedelser, før jeg tok å dro hjem litt tidlig. Er viktig å ta seg litt fri i blant også 🌟

Onsdag

Når jeg våknet bestemte jeg meg for å ta litt hjemmekontor den dagen, og heller lese til eksamen hjemme. Oppsummerings forelesningen skulle være digitalt, og når jeg ser på de forelesningene har jeg funnet ut at jeg fortrekker å sitte hjemme. Så da ble det gode fire timer med jobbing før jeg tunet inn for å se om foreleseren hadde noen siste tips til hva som er smart å lese på i forkant av eksamen.

Alle eksamen våres dette semesteret har blitt omgjort til hjemmeeksamen, noe som gjør at eksamensforberedelsene blir gjennomført en del annerledes enn hvis vi hadde hatt eksamen fysisk på skolen. Som for eksempel trenger man ikke å huske noe uten att, for man har boken som hjelpemiddel. Men det er likevel lurt å kjenne pensum, og vite eventuelt hvor man skal lete hvis man får spørsmål om det på eksamen. Så når man forbereder seg til en hjemmeeksamen så er det mindre pugging, og ofte mer skriving og gjennomføring av tidligere eksamensoppgaver. I hvert fall for min del! 📚

Jeg er en skikkelig juleperson, så når vi er kommet litt ut i november så er jeg i full julemodus. 🎄🎅 Så på kvelden dro jeg til en venninne, hvor vi spiste taco og pyntet pepperkakehus. Er viktig å finne litt små gleder i hverdagen, hvis man skal overleve en lang eksamensperiode. 🥰

Torsdag

Torsdagen var lite begivenhetsrik. Det var en del lesing til eksamen på lesesalen, så litt verv arbeid før jeg til slutt dro tidlig hjem. Jeg holder på med å se opp igjen Star Wars i den rekkefølgen som er riktig i forhold til tidsperspektivet (timeline), så da ble det å kjøpe inn noe digg mat og sitte seg godt plasser i sofaen resten av kvelden. 🍱💫

Fredag

Dagen begynte med en forelesning i ett av fagene mine, dette faget har ingen eksamen, men en semesteroppgave som teller 100% av karakteren. Så her hadde vi ikke oppsummering, men introduksjon av temaet som den siste delen av semesteroppgaven skal handle om. Dette var også digital, så da ble det fort en dag til med hjemmekontor. Vi hadde også en digital klassens time, hvor vi fikk informasjon om bachelor-skriving til våren og fag vi mangler for å ta økonomi bacheloren. For vi kan faktisk bli igjen et ekstra år, et fjerde år for å få bachelor i økonomi og administrasjon (les om studiet her). Noe som er utrolig kult, da kan man faktisk ha to bachelorgrader etter bare fire år på universitet. Deretter var det mer lesing til eksamen, før ettermiddagen ble avsluttet med litt student ambassadør jobbing.


Nå har du forhåpentligvis fått et lite innblikk i min eksamens påvirket studiehverdag, og jeg håper du syns den var like interessant som meg! Er det ellers noe du lurer på, uansett hva det er, send oss gjerne en DM på Instagram eller Facebook! Eller legg igjen en kommentar. Vi svarer på alt! Sjekk også ut vår Youtube-kanal for masse gøy innhold!

Vilde, 3.år, Markedsføring, Innovasjon og Ledelse

Leave a Reply