Ukas student: Programmering

Ukas student er Sander som studerer Programmering på NTNU. Lurer du på hvordan studiehverdagen hans er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Sander på vår Instastory hvor han viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Han sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hans studiehverdag.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg heter Sander, er 21 år og kommer fra Stavanger. Jeg studerer for tiden Programmering på NTNU Gjøvik og trives godt med studiet mitt per dags dato.

Hvorfor valgte du å studere Programmering?

Jeg valgte å studere Programmering ettersom jeg alltid har vært interessert i teknologi og data. Forutenom dette så blir det bare større og større etterspørsel etter folk som kan data i arbeidsmarkedet, alt dette totalt gjorde at jeg valgt på Programmeringsstudiet i Gjøvik.

Kunne du mye om programmering fra før du startet å studere?

Jeg hadde tilnærmet ingen erfaring med programmering før jeg begynte. Dette gikk helt fint med flinke forelesere og litt arbeidsvilje.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg? 

En typisk studentuke for meg i det siste har vært fysiske forelesninger tirsdag, onsdag og torsdag, selv om forelesningene også tilbys digitalt. Utenom dette er det mye selvstudie som innebærer lesing og oppgaveløsning.

Er det bare programmering?

Studiet fokuserer på ulike typer programmering men vi lærer også ting som f.eks cybersecurity, softwareengineering, ulike designtilnærminger og mye mer. Vi har i tillegg ulike valgfag der man kan fordype seg i emner som kunstig intelligens, reverse engineering og bildebehandling.

Hvordan liker du Gjøvik som studieby? 

Gjøvik er en fin studentby. Gjøvik er en by som ikke for liten og ikke for stor etter min mening. Det er alltid mye sosialt som skjer her i helgene også.

Hvordan er studentmiljøet?

Studiemiljøet på skolen er veldig bra. Hvis du er litt utgående så er det veldig lett å bli kjent med kule folk på tvers av linjene.

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene? 

I første omgang så kommer jeg nok til å gå videre på en master, hvor jeg ender opp etter det kommer litt an på hvilken master men det blir nok noe innenfor teknologi.

Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Sander her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Signe, interaksjonsdesign, 4. år

One thought on “Ukas student: Programmering

Leave a Reply