8 myter om NTNU

Er det bare de smarteste folka fra videregående som kommer inn NTNU? Og finnes det virkelig en hemmelig undergrunnsbane mellom campuser i Trondheim? Les videre for å finne det ut!

1. NTNU har bare realfag

Dette er langt fra sannheten! NTNU har rykte på seg for å ha veldig mange bra realfagsbaserte studier, og akkurat det stemmer. Men det finnes også mange studier på NTNU som ikke har noe med realfag å gjøre. For eksempel kan du studere drama og teater, sosialantropologi eller webutvikling. Full oversikt over studiene du finner på NTNU er her.

2. Studentene spiser bare nudler og Grandiosa

Vi som er studenter tenker ofte at mat skal være billig og gå raskt å lage. Både nudler og Grandis er billig og enkelt, og det stemmer at de fleste studenter spiser det rett som det er. Men det er på langt nær det eneste vi spiser. Det finnes heldigvis så mange mye annen mat og andre retter som er billige og lette å lage. Linser, ris, fryste grønnsaker, tunfisk og poteter er bare noe av det som det går veldig mye av. Og vi har (tro det eller ei) nesten alltid tid og penger til å lage taco! Vi har faktisk skrevet noen innlegg om bra studentmat, de kan du sjekke ut her og her.

3. Du må ha deltidsjobb for å overleve

De fleste studenter får drøye 120 000 kr i stipend og lån i løpet av studieåret, med litt høyere utbetaling i august og januar enn i de andre månedene. For noen fungerer det helt fint å leve på de pengene, og for noen blir det litt lite. Alle betaler forskjellig for bolig, og kanskje har du strøm, internett og varme inkludert i leia, eller kanskje har du ikke det. Ved siden av dette må man selvfølgelig ha mat, også pensumbøker så klart. Utover det så er det opp til deg hva du vil bruke penger på. Hvis de sosiale tingene du gjør ved siden av studiet koster penger, eller du har lyst til å få arbeidserfaring mens du studerer, kan det hende du vil ha en deltidsjobb. Men det går uansett helt fint å flytte for å studere på NTNU uten å ha en deltidsjobb i det du starter å studere! Bruk heller den første tiden på å bli kjent med studiet, menneskene og hvordan det er å bo hjemmefra.

4. Studentlivet handler bare om festing

Det er ikke sånn at studentliv = konstant festing. Noen liker å bruke deler av fritiden sin på å feste, mens andre gjør det i ny og ne eller aldri. Det faktisk helt opp til deg selv, heldigvis. Det finnes mange andre måter å være sosial på som student, som for eksempel å være med i idrettslag som NTNUI, være med i revy, ha spillkvelder, gå turer i bymarka og mye, mye mer.

5. Det koster penger å studere på NTNU

Det gjør det heldigvis ikke! Det som er så fint med dette, er at alle har i utgangspunktet mulighet til å studere på NTNU, uansett hvor mye eller lite penger du har. Det koster riktignok i overkant av 600 kr for semesteravgift på begynnelsen av hvert halvår, men kort tid etter at du har betalt dette får du studielån inn på kontoen (hvis du har søkt om det), og du vil ikke merke at de hundrelappene er borte.

6. NTNU finnes bare i Trondheim

Åneida, NTNU finnes i tre byer – Gjøvik, Ålesund og Trondheim. I 2016 ble Høyskolen i Gjøvik, Høyskolen i Ålesund, Høyskolen i Sør-Trøndelag og NTNU slått sammen. I dag er faktisk NTNU landets største universitet!

7. Det går en undergrunnsbane mellom Gløshaugen og Dragvoll

Her skulle jeg ønske at jeg kunne gi et klart svar, men det kan jeg ikke! Jeg har aldri sett denne undergrunnsbanen før, og tror heller ikke jeg kjenner noen som har det. Likevel så har det vært et rykte om det så lenge jeg kan huske, og skal jeg være helt ærlig så hadde det vært innmari praktisk om den faktisk fantes. Noen sverger til at den gjør det, og derfor kan jeg ikke slå fast at denne myten er falsk…

8. NTNU har Norges beste studentmiljø

NTNU har rykte på seg for å ha landets beste studentmiljø. For å si helt sikkert om det stemmer eller ikke, måtte vi jo ha testet ut alle studiemiljøene rundt om i landet, og det blir litt vanskelig. Men det er flere ting som skaper det fantastiske studiemiljøet på NTNU. Det er et stort universitet som tilbyr nesten alle studier, det finnes mange ting du kan engasjere deg i utenfor studiene (for eksempel NTNUI eller Studentersamfundet), og byene er fulle av studenter som alle er potensielle venner <3 Hvis du vil lese mer om gode grunner til å studere på NTNU kan du sjekke ut dette innlegget.


Håper du har fått svar på noe av det du ikke var helt sikker på om var sant om NTNU. På bloggen vår finner du masse annen informasjon om studie- og studentlivet på NTNU, og kontakt oss gjerne på Instagram eller Facebook hvis du lurer på noe. Eller legg igjen en kommentar her under innlegget. Visste du at vi også har YouTube-kanal? Sjekk den ut her, da vel!

-Ingrid, Likestilling og Mangfold, 5. året

Leave a Reply