Eksamenstips til en vgs-elev fra en student

Begynner tentamensperioden å nærme seg litt for fort? Her har jeg noen tips til hvordan DU kan cruise gjennom denne tiden på null komma niks ved bruk av disse hjelpemidlene!

Som en litt lat student som elsker å prokrastinere, har det vært en mirakel at jeg har klart å komme meg gjennom x-antall eksamensperioder uten å stryke (og å møte veggen). Gjennom min tid som student har jeg tatt i bruk en del hjelpemidler for å gjøre denne tiden så overkommelig som mulig, så her har jeg skrevet ting og tang som er fint å ha til tentamensperioden!

Notion

Er det en ting jeg bruker hver dag så er det Notion. Dette er en app som man kan laste ned på både mobilen og pc’en for å holde kontroll over alt som skjer i livet. Det er litt som en bullet journal, men digitalt – hvor du kan blant annet sette opp en kalender på hva som skjer den kommende tiden, skrive notater eller lage en to do list for uken. Her har jeg alt fra viktige skole notater og timeplaner til handlelister for uken! Og det er mulig å bruke ferdiglagde templates 😀

Hold

Denne appen passer ypperlig for oss som mister konsentrasjonen litt oftere enn super-studentene man ser på instagram. Det er så mye som skjer på sosiale medier hele tiden, derfor er det veldig greit å ha noe som hjelper deg med å ikke bli distrahert. Neste gang du setter deg ned for å lese til eksamen eller for å gjøre lekser, sett på Hold. Jo lengre du lar mobilen ligge jo mer poeng får du som kan brukes til ulike belønninger som f.eks. kaffe eller flax lodd! Du kan også bruke appen med en venn om du liker å gjøre skolearbeid med andre.

Genius Scan – PDF Scanner

Er du kanskje en som liker å skrive notater for hånd, men det er litt ork å bære med seg notatbøkene for å lese? Da er Genius Scan supert for deg! Med denne appen kan du scanne notatene dine til pdf-filer sånn at alt er samlet i mobilen din.

Google Drive

Her kan du samle alle filene dine på en plass som ikke fyller opp lagringsplassen du har på pc’en din eller mobilen din! Det kan bli litt mye notater og andre skolerelaterte greier etterhvert som man studerer, derfor kan det vær fint å ha alt i driven. Google Drive har alle programmer som man ellers har for skolen, som Word, Power Point og Excel. I tillegg kan du dele dokumentene med andre sånn at flere kan skrive samtidig, dette er supert når man har gruppearbeid!

Klistrelapper og markeringstusj

Klistrelapper og markeringstusj er gull verdt! Hver gang jeg leser til eksamen, har jeg disse to hjelpemidlene lett tilgjengelig sånn at jeg kan markere de viktigste eller vanskeligste delene av bøkene. På denne måten finner jeg meg lett frem til det jeg må lære meg, så slipper jeg å bruke ekstra tid på å finne den ene setningen eller avsnittet jeg trengte til å skrive oppgaven.

Pust!

Husk å ta pauser! Ta deg en matbit eller en liten tur i mellom lesingen, for husk at uten mat og drikke duger helten ikke ;)) Lykke til med lesingen, you can do it!

– Lan, Rådgivning og voksnes læring, 2.år

Leave a Reply