Ukas student: Psykologi

Ukas student er Marte som studerer Psykologi. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Marte på vår Instastory hvor hun viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Hun sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hennes studiehverdag.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg er Marte, ei jente på 21 år som kommer fra Namsos. Ved siden av å studere psykologi har jeg et verv som nestleder i Karrieredagen NTNU Dragvoll, og en jobb hos Kitch’n. Jeg er veldig sosial av meg og glad i vennene mine som jeg gjerne treffer, om det er for å lage hjemmesnekra pizza, eller bare for å slappe av sammen og skravle. Er heller ikke fremmed for en god fest (pro/post covid), og elsker å danse! Samtidig trives jeg ekstremt godt i eget selskap og kan hygge meg alene med en bra podcast/bok eller på en løpetur med musikk på øret – det er skikkelig rekreasjon!

Hvorfor valgte du å studere bachelor i psykologi?

Psykologi er noe jeg i senere år virkelig har fått opp øynene for. Jeg har alltid vært fascinert av mennesker og nysgjerrig på hvorfor vi tenker og handler som vi gjør. Jeg tok et årsstudium i sosiologi i fjor fordi jeg ville prøve meg ute i studentlivet. Jeg trivdes godt med sosiologi, men merket her at jeg ble mer nysgjerrig på hvordan mennesker er på individnivå (kontra samfunnsnivået). Derfor tenkte jeg at psykologi ville passe enda bedre for meg, og søkte meg derfor inn på psykologi. Dette er ikke et valg jeg angrer på! 

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

En typisk studieuke for meg går veldig fort! Den består av fire forelesninger fordelt på fire dager i uka, og imellom dem har jeg kollokvier som jeg møter opp på. I tillegg har jeg et frivillig verv i en studentorganisasjon, Karrieredagen Dragvoll, der jeg som nestleder stiller opp overalt der jeg trengs internt. Dette innebærer å for eksempel være med på møter, skrive referat, arrangere sosiale happenings eller bestille ting vi trenger. I tillegg jobber jeg på Kitch’n et par ganger i uka, før det plutselig er helg, da jeg gjerne lager meg en bedre middag sammen med kollektivet og slapper av. Innimellom dette sitter jeg gjerne på biblioteket eller hjemme og leser pensum, i tillegg til å ta meg lufteturer ute.

Hvordan liker du Trondheim som studieby?

Trondheim er en akkurat passe stor by, for meg som kommer fra en liten by fra før. Og som student er Trondheim en perfekt by å bo i (selv om jeg skulle ønske at Dragvoll lå litt mer sentralt). I Trondheim finnes det noe å gjøre for alle og enhver uansett hvilke interesser du har, om det skulle være å padle kajakk i Nidelva, gå på konsert på Samfundet eller bare ta en pause på en av kafeene langs Bakklandet. Det er alltid noe å gjøre når man ikke studerer! Ikke minst byr Trondheim på mange ulike frivillige studentorganisasjoner som man kan engasjere seg i, eller ulike studentidrettslag man kan bli med i, gjennom f.eks. NTNUI.

Hvordan er studentmiljøet?

Studentmiljøet på psykologi har jeg i år dessverre fått et lite innblikk i, annet enn å ha deltatt litt i en noe amputert fadderuke. Dette med tanke på dagens koronasituasjon. Det er ganske synd, da jeg gjerne skulle blitt kjent med flere av de jeg studerer med og som har de samme interessene som meg. Heldigvis er jeg med i en kollokviegruppe, dannet i regi av psykologistudiet. Den består av en kollokvieleder (psykologistudent som har tatt fagene fra før av) og en og samme gjeng med førsteårsstudenter som treffes flere ganger i uka (både fysisk og digitalt), for å diskutere fagene, gjøre eksamensoppgaver og lære sammen. På denne måten har jeg blitt kjent med mange fine folk, som gjør studiehverdagen litt enklere og triveligere.

Psykologistudiet (bachelor/årsstudium) har også en egen linjeforening som står for blant annet ulike sosiale happenings for studentene. Jeg ser dermed ikke bort ifra at studentmiljøet på psykologi er bra, og håper på at det vil vise seg utover i en forhåpentligvis covid-fri studiehverdag. Da gleder jeg meg til en skikkelig psykologifest! 

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene? 

Jeg er ennå ikke sikker på hva jeg har lyst til å jobbe med når jeg er ferdig med studiene. Etter endt bachelor er nok målet å kunne gå videre med en mastergrad, noe jeg enda ikke har bestemt meg for i hva enda. Det fine med psykologi er at det kan brukes til så mangt, og passe inn i mange type yrker og tverrfaglige miljø. Kunnskap om atferd og mentale prosesser er gull verdt innen de aller fleste felt, og kan i seg selv være fint å ha med seg ut i arbeidslivet. Innen psykologi har man videre mange ulike muligheter man kan bygge videre på, om det så skulle være organisasjonspsykologi eller forskning. Jeg vil i alle fall jobbe med mennesker, og forhåpentligvis i en givende og spennende jobb. Siden jeg fremdeles er veldig tidlig i studieløpet, tar jeg ennå ting litt som de kommer, og så satser jeg på å finne ut hva jeg vil peile meg innpå etter hvert.

Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Marte her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Signe, interaksjonsdesign, 4. år

Leave a Reply