Spre musikk og spilleglede over land og strand


Liker du musikk? Hva med å SPILLE musikk? Hils på Studentersamfundet sitt eget studentorkester, Strindens Promenade Orchester! Samfundets fremste studentorkester har oppdrag gjennom hele året, og sprer musikk og spilleglede over land og strand. Erik Thinn Tvedt er på sitt andre år i Strindens, og er Strindens IT- og besøkssjef!

PS! Noen av bildene i dette innlegget er tatt før coronautbruddet i Norge

Navn: Erik Thinn Tvedt (#248 Saldo)
Alder: 21 år
Studie: Industriell økonomi og teknologiledelse
Rolle i Strindens
Promenade Orchester: Spiller trompet og har ansvar for de tekniske systemet i Strindens, samt å holde kontakt med andre venneorkestre.

Kan du fortelle litt om hva du gjør i Strindens Promenade Orchester?

Strindens Promenade Orchester er Studentersamfundet sitt eget studentorkester! Vi spiller for det meste dixie jazz; en sjanger som har sitt opphav fra New Orleans. Før korona kunne du se oss spille over alt på Studentersamfundet, og vi gjør fortsatt vårt ytterste for å spre glede der vi kan, til tross for restriksjonene. Vi er fast innslag under festmøter, der vi spiller Stars & Stribes som punkt nr. 2. Ellers spiller vi så ofte vi kan!

Alle i Strindens har en eller flere sjefsjobber til enhver tid. Akkurat nå er jeg IT-sjef og besøkssjef! Strindens har nemlig venneorkestre fra Sverige, Finland og Bergen, og som besøkssjef har jeg ansvar for at de har et fint opphold når de besøker oss her i Trondheim. Som IT-sjef sørger jeg for at alle IT-systemene til Strindens fungerer, deriblant maillister og nettsiden.


Hvordan fikk du verv i Strindens Promenade Orchester?

Som ny i Trondheim møtte jeg selvfølgelig opp på immatrikuleringen. Det var der jeg hørte Strindens spille for første gang. Personlig har jeg mye erfaring med å spille klassisk trompet, men da jeg hørte hvor kul og annerledes musikk de spilte, måtte jeg jo bare søke! Heldigvis for meg har Strindens opptak hvert høstsemester. Jeg søkte som UKEspiller, som er et verv i Strindens for UKA-perioden. Det var da jeg fikk kallenavnet Saldo. Etter UKA endte søkte jeg videre som fast og ble strindt #248! Der ble jeg fast i tre og et halvt år.

Foto: foto.samfundet.no


Hvor mye tid bruker du på Strindens i uka?

Vi har en tre timers øvelse hver onsdag som består av møte og øving. Utenom dette er det mye som dukker opp etter forespørsel. Dette kan være alt fra å spille i en bursdag, festmøte på Studentersamfundet, i byen eller andre private arrangementer. Med andre ord, masse gøy! Når du er på sitt andre år i Strindens får du en større sjefsrolle, som for eksempel musikalsk leder eller sjef. Disse vervene tar mye tid, men er også veldig givende og lærerike. De andre sjefsrollene er i større grad fleksible på hvor mye tid du vil bruke.

Hva er ditt beste minne fra tiden din i Strindens?

I Strindens feirer vi jubileum hvert helår og halvår! I fjor, før koronapandemien, feiret vi Strindens sitt 56,5 år jubileum. På den måten avslutter vi semesteret med en god fest i godt selskap. På dagtid er det fast tradisjon å spille på Nordre gate i Midtbyen. Her slipper vi kreativiteten løs og spiller til vi blir lei! Utrolig gøy å være med på all slags mulig sprell vi finner på, både på solospill og show! Utover ettermiddagen drar vi videre til et festlokale. Her blir også gamle strindter og UKEspillere invitert. Det var veldig gøy i fjor og merker jeg gleder meg til neste!

Anbefaler du andre å søke?

Jeg anbefaler alle å søke, uansett om dere kan et instrument eller ei! I Strindens spiller vi nemlig både på instrumenter og på sjarmen.


Hvis det frister å søke, så har Strindens ny opptaksperiode i starten av høstsemesteret, og alle som vil kan søke – uavhengig av studieretning. I mellomtiden er Strindens å finne på @strindenspromenadeorchester på Instagram og sin egen webside.

Lurer du på noe om livet på NTNU, verv eller noe annet? Legg igjen en kommentar eller send oss en DM på @ntntstudent på Instagram!

Simen Kathirgamadas, 2, Datateknologi

One thought on “Spre musikk og spilleglede over land og strand

Leave a Reply