SLITER DU MED MOTIVASJONEN? SE HER!

Har du mindre motivasjon enn det du egentlig skulle ønske til å gjøre ferdig skolearbeidet, treningsøkten eller hva som helst annet? Da er du kommet til rett sted! I dette blogginnlegget vil du få informasjon om Sit sine mestringskurs og noen personlige tips fra meg for å få mer motivasjon i hverdagen.

Motivasjonen vi alle ønsker

Motivasjon er noe vi alle til tider skulle ønske vi hadde mer av. Det er flere ganger jeg har vært frustrert og lei meg over at motivasjonen har dabbet av og ikke er like tilstede som før. Du har sikkert hørt en venn, klassekamerat eller deg selv si “skulle ønske jeg hadde mer motivasjon” og dette er en tankemåte som er veldig vanlig. Vi tenker gjerne at motivasjon er en magisk kraft som bare kommer og forsvinner som den selv ønsker, MEN det finnes faktisk en rekke grep som du selv kan ta for å få mer motivasjon, er ikke det fantastisk?

Mine tips for mer motivasjon

  • Tenk over hvorfor du ønsker å gjøre det? Hva er grunnen til at du ønsker gode karakterer eller å trene? Se for deg den gleden du sitter med til slutt når du kan være stolt og superfornøyd med karakterene dine, eller når du har kapret drømmejobben eller kommet inn på det studiet du ønsker!
  • Ha mål og ambisjoner! Gjerne tenk over hvem dine forbilder innen karriere eller studier er. Ønsker du å bli toppleder i en bedrift, lege eller lærer? Les og se på videoer fra disse personene som du ser opp til eller ønsker å kunne bli som. Om du for eksempel ønsker å bli sykepleier eller lege, så se gjerne på program som handler om dette og bli inspirert til å jobbe hardt for å bli god selv! Samme om du vil bli banksjef eller en god eiendomsmegler, følg gjerne en som har denne stillingen i sosiale medeier, da blir en gjerne inspirert til å jobbe hardt for å komme dit selv!
  • Når det kommer til skole, så er det nå du har sjansen til å skaffe deg de gode karakterene! Og husk, du studerer eller går på skole kun for en “liten” periode, og alt kommer til å være verdt det når du trives i jobben din fordi du fikk den jobben du ønsker, eller når du har kommet inn på drømmestudiet! Den følelsen topper alt, og det er en fantastisk følelse å kunne sitte i ettertid og være stolt av seg selv.
  • Søk på Pinterest etter skolemotivasjon eller treningsmotivasjon, hva enn det skulle være! Søk gjerne på både engelsk og på norsk. Her får du gjerne en dose rask motivasjon som får deg opp fra sofaen og ut å jobbe.

SiT sine mestringskurs

Om rådene over ikke er nok og du virkelig trenger hjelp for å få motivasjonen i gang, så tilbyr studentsamskipnaden også kjent som Sit mange forskjellige mestringskurs, og da også motivasjonskurs. Om du ikke vet hva Sit er så er det et organ som er til for å hjelpe og være til nytte for oss studenter, Sit tilbyr mange forskjellige tjenester for oss studenter, et supert tilbud og en ressurs!

Motivasjonskurset til Sit er helt gratis og går digitalt pågrunn av corona. Det varer kun i 1,5 time og er veldig lett tilgjengelig, så dette er et kjempe godt tilbud om du ønsker en liten motivasjons boost! Jeg har selv meldt meg på og gleder meg til litt motivasjonspåfyll nå før eksamen. Sit tilbyr også en hel del andre kurs som er verdt å sjekke ut, for å nevne noen har de kurs innen: smalltalk, stressmestring, det å være sjenert, studentøkonomi og mange flere som kanskje kan passe til akkurat deg!

– Tirill, 1.året, Markedsføring, innovasjon og ledelse

Leave a Reply