Ukas student: Logistikk

Ukas student er Timian som studerer Logistikk på NTNU. Lurer du på hvordan studiehverdagen hans er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Timian på vår Instastory hvor han viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Han sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hans studiehverdag.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Hei, jeg heter Timian og er 20 år gammel. Jeg studerer Logistikk på NTNU i Gjøvik. Det er et treårig løp hvor man kan bygge videre med en eventuell master i ettertid. 

Jeg kan beskrive meg som en ganske alreit person, glad i det sosiale, men setter samtidig pris på stunder i mitt egent selskap. Oppveksten og videregående sklei jeg greit igjennom, uten noen spesielle mål eller meninger. Tok derfor et år i militære i nord hvor jeg rakk å bli bedre kjent med meg selv, og fant mer av hva jeg egentlig ville. Har alltid vært opptatt av å være effektiv og kostnadsbesparende, egentlig hvordan jeg kan spare mest tid og penger. Noe som har ført meg til her jeg er i dag.

Hvorfor ville du studere på NTNU?

Har en storebror som har gått på både NTNU her i Gjøvik og i Trondheim. Fikk høre om et ivrig miljø med gode forelesere, han kunne ikke vært mer fornøyd. Er heller ikke så mange andre skoler som tilbyr logistikk utdanning, og med det kvalitetsstempelet NTNU har ble det et helt naturlig valg.

 Hvorfor valgte du å studere Logistikk?

Jeg har alltid vært interessert i økonomi, og har vel innerst inne også visst at det er den retningen jeg kom til å gå. Det som fikk meg til å velge logistikkstudiet fremfor økonomistudier er vel at det er en mer spesialisert retning innenfor det jeg trives å jobbe med, nemlig effektivisering og kostnadsreduksjon. 

Hva går logistikk utdanningen ut på?

I hovedsak er det å lære om hvordan man effektiviserer prosesser, kutter kostnader og øker konkurransekraften. Men for å forklare mer generelt er det hvordan man får en vare/tjeneste fra A til B på en billigst og best mulig måte. Dette kan være gjennom interne operasjoner i bedriften eller eksternt med forhandlinger med leverandører eller lignende. Man ser også på hele bilde og analyserer forsyningskjeden fra råvare til ferdig produkt, samt også hva som skjer med produktet etter det er brukt, hvordan avfallslogistikken er. Og da hvordan den kan optimaliseres.  

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

En typisk studieuke består i hovedsak av forelesninger og selvstudier. Har heldigvis alle forelesninger på campus og bor kun et steinkast unna, så drar alltid på dem, de starter 08:15 hver dag og varer til og fra 14:00. Etter det går det i å arbeide med obligatoriske oppgaver/arbeidskrav eller generelt lese i pensumbøkene. Utom det er det mye sosialt i kollektivet, politiske samtaler, fellesmiddager og tv-titting. Har også prøvd meg litt på de ulike sportslige aktivitetene som NTNUI tilbyr, hvor fotball og innebandy er en klar favoritt. Har også nylig blitt medlem i styret til linjeforeningen for Økonomi og logistikk studenter, hvor det sikkert kommer til å gå litt tid til det også.

Hvordan liker du Gjøvik som studentby?

Det jeg liker med Gjøvik som studentby er samholdet; alt av skole, studentaktiviteter og fester er samlet veldig tett på et sted. Er ikke alt for mye som skjer nå under pandemien, men er allikevel en del ting å drive med som ikke går på bekostning av smittespredning. 

 Hvordan er studentmiljøet?

Student miljøet syns jeg er bra, generelt stor åpenhet for å bli kjent med nye folk. Lett å bli inkludert hvis man kaster seg litt ut i det. Er ikke alt for mange studenter her, alle blir på en måte bekjente, så lav terskel for å si hei å begynne å prate med folk.  Studentmiljøet for klassen blir bare bedre og bedre, Logistikk klassen deler 3 av 4 fag med økonomistudentene, så vi har blitt en godt og sammensveiset gjeng mellom de to linjene. Mange forskjellige folk som gjør skolehverdagen enda bedre. 

Hvordan er det å kombinere forhold og studier? 

Jeg er jo i et avstandsforhold og har så å si vært det helt siden slutten av vgs. Kjæresten min holder til i Oslo-området mens jeg er her i Gjøvik. For oss to fungerer det veldig bra, vi har vært sammen så lenge så vi er så trygge på hverandre at vi klarer å unne hverandre det beste. Vi setter karriere og hva vi selv vil først, for å så prøve å få forholdet til å fungere rundt det. Vi ses ca en gang i måneden, noe som er litt kjipt, men fyller inn resten av tiden med telefon samtaler hvor vi prater om alt og ingen ting, balsam for sjela det der. Det blir også ekstra hyggelig hver gang vi faktisk ser hverandre, og det er jo et pluss

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Nå går jeg første året, så har ikke spikra noe der enda, men syns innkjøpsprosessen virker veldig interessant. Vil lære mer om prosessen der og dykke enda dypere inn i hvordan man kan optimalisere eller forbedre det. Så kunne tenkt meg en stilling som innkjøpssjef i fremtiden.

Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Timian her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Signe, interaksjonsdesign, 4. år

Leave a Reply