Kan man blande Drinker med Venner fra ulike Studier?

Lurer du på hvordan det er å jobbe frivillig for Studentersamfundet, og hvorfor jeg syns det er verdt det? Hva som er SÅ gøy med å jobbe frivillig som bartender? Da er dette blogginnlegget for deg!

Navn: Anusha
Alder: 19 år
Studie: Biologi, 2. året
Jobber frivillig som: Bartender på Studentersamfundet!

Hva er egentlig Studentersamfundet?

En liten del av meg har lyst til å svare med klisjéen; “Hva er ikke Studentersamfundet?”. Men jeg skal prøve å gi deg et ordentlig svar først. Hehe.

Med et raskt googlesøk finner du svaret, at Samfundet er “en organisasjon for studenter i Trondheim som eies og drives av sine 16.000 medlemmer“. (Hvis du vil lese om hvordan bli medlem på Samf, eller hva som kreves, trykk HER)

Men hva er Studentersamfundet for meg?

For meg er Samf ni lokaler under ett og samme tak. Samf er god stemning. Studenter. Kjente fjes. Studievenner. Et av de sterkeste symbolene på studentfrivilligheten. Et sted å møtes for å prøve ut tirsdagsquizen, en av de hjemmebrygga pils-typene, eller en av burgerne på husets restaurant, Lyche.

Et bilde av våres alle kjære, Studentersamfundet<33
Foto: foto.samfundet.no

Hva gjør jeg som bartender?

En vanlig vakt-dag ser ca. slik ut for meg:

Jeg møter opp på vakt (ish) når jeg er blitt satt opp. Det kan variere mellom 16:00 og 19:00. Første halvtimen går med på å spise jobbmat og bare ta det lungt, så derfor er det heller ikke så farlig om vi kommer litt senere. Videre går vi som skal jobbe sammen opp til baren og begynner å preppe. Da har vi en halvtime på å vaske over, finne frem kopper og få kassesystemet i gang. Resten av vakta tapper vi øl, mikser kanskje noen 20%-drinker, spiser jobbsnacks og farter litt rundt på huset hvis det er tid og mulighet til det. Lite er så koselig som å surre rundt på huset når man er på vakt, og hilse på de andre som står bak barene:)

Hvordan fikk jeg bartender-vervet?

Som ny student i Trondheim i fjor visste jeg egentlig ganske lite om Samf. Faddergruppa mi var innom en del ganger i løpet av fadderukene, og jeg elsket stedet umiddelbart! Når jeg fikk høre fra to av fadderne mine at de digget vervet som bartender på Samfundet, visste jeg at jeg ville gi det en sjanse. Samfundet blester alltid opptakene av nye frivillige (som er i starten av hvert halvår) veldig godt, så da fikk jeg også med meg hvordan søke og når søkefristen var. Jeg slang inn en kort søknad, rusla ned på intervju noen dager senere (et intervju som forresten var SINNSYKT hyggelig og morsomt), og vipps! Så hadde jeg blitt tatt opp som bartender på et av Norges største utesteder!

Samfundet sender alltid ut Facebook-bannere på mail før opptaksfristen for halvåret, slik at vi som jobber der kan reklamere ved å bytte forsidebilde. Her er noen av høstens bannere:D

Hvor mye tid i uka bruker jeg?

Jeg har én vakt i uka, som er på enten fredag, lørdag eller søndag. Hvor lang vakten varer kan variere veldig. Den korteste vakta jeg har hatt var vel på 3,5 timer (inkludert halvtimen vi spiste og chillet), og den lengste har vært på 7 timer.

I tillegg er bartenderne flinke til å finne på morsomme og lavterskel ting å gjøre sammen i løpet av uka! Typisk drar vi på vinonsdag, pilstorsdag og/eller cavasøndag sammen. Da sitter vi som kan den dagen samlet et sted på huset, snakker og drikker vin, pils, cava, Solo, eller vann.

Fra venstre; Elise, Emma og meg på vinonsdag på Samf:))

Vi har også andre arrangementer og fester sammen som er litt større. Disse kan både være for bare bartenderne, men også sammen med kokkene, de som jobber i kaféen, spritbartenderne, eller andre som tilhører den samme interngjengen som oss i bar!

Så totalt? Hmmm, da er jeg vel på huset rundt 10 timer i uka, med mindre vi også har interne arrangementer en uke.

Hva er det gøyeste vi har gjort?

Det er sjukt vanskelig å velge ut en ting som det gøyeste vi har gjort, men jeg er generelt en ekte sucker for vinonsdag eller pilstorsdag.

Det hyggeligste vi gjør i løpet av halvåret tror jeg blir Bar INN/UT. Dette er en fest som feirer alle som er tatt opp som bartender, alle som fortsatt er det, og alle som har vært det! På arrangementet vorser vi først i tilfeldige grupper, før vi drar videre for å møte de andre for så å spise middag, høre på taler og synge. Det er selvsagt også et tema og en som kåres for å ha det beste kostymet!

Hvorfor burde DU søke?

Du burde søke et frivillighetsverv på Samfundet fordi det er sinnsykt gøy!! Som frivillig på Samfundet får man også ulike goder, som gjør at man faktisk kan spare penger på å jobbe frivillig! Vent hva? Oh yes! Eksempelvis har jeg jobbet under flere konserter som gjør at jeg får oppleve de, uten å betale ei krone! Vi får også internpriser på flere ting, som for eksempel kake og milkshake:D

Du får ikke minst muligheten til å bli kjent med mange forskjellige mennesker på tvers av linjer, og bli med på artig sprell gjennom hele semesteret. Noen av mine nærmeste venner i Trondheim er søtnoser jeg har blitt kjent med via frivillighetsjobben på Samf<33 Vaktene er også megatrevlige, der vi får både prøvd ut forskjellig og se det ene det andre. Hohoho. (Det er også ekstra koselig å dra ut på Samf når man kjenner de som jobber der) Det er ikke mange timene jobb i uka, og hvor mye av det sosiale du ønsker og har tid til å bli med på styrer du selvfølgelig helt selv!


Hvis du er nysgjerrig på hvordan min studiehverdag ser ut som Biologi-student og bartender, kan du lese et tidligere blogginnlegg ved å trykke HER! Har du flere spørsmål om verv, Samfundet, studier ved NTNU eller noe annet? Ikke nøl med å legge igjen en kommentar eller sende en DM til @ntnustudent på Instagram!

– Anusha, Biologi, 2.år

One thought on “Kan man blande Drinker med Venner fra ulike Studier?

Leave a Reply