Min studieuke- byggingeniør

Er du interessert i byggfag, og lurer på hvordan en uke på byggingeiør-studiet ser ut? Da syns jeg du skal klikke deg inn her, for i dette innlegget viser jeg hvordan min uke som førsteårsstudent ser ut!  

Mitt navn er Thea, og jeg skal ta deg med i en typisk studieuke i Ålesund! Siden jeg er en såkalt ”førsteklassing” består timeplanen min kun av obligatoriske fag. Det kan virke litt trått, men jeg liker godt de fagene vi har! Dette semesteret har jeg: Mekanikk, Matematiske metoder 1, Ingeniørfaglig innføringsemne og Byggteknikk. Stort sett alle timene er digitale, med unntak av ACAD og Revit. (Vil du vite mer om studiets oppbygging kan du trykke her)

Sånn ser min nåværende timeplan ut.

Mandag

Til tross for at vi kun har ett fag hele mandagen er dette faktisk min favoritt-hverdag. Jeg kan sove til 9, for så å sette meg på skolens lesesal med digital undervisning. Jeg syns mekanikk er veldig gøy (når jeg får det til), og foreleseren her er superherlig og veldig flink! Og selv om det står at forelesningen varer til 18:00 er vi alltid ferdig rundt 14/15, men om vi trenger hjelp eller har andre spørsmål er foreleseren tilgjengelig! Jeg blir gjerne litt lenger på skolen for å jobbe med et eller annet arbeidskrav, før jeg tilbringer resten av dagen/kvelden hjemme i hybelen med Netflix og middag (etter min faste ukeshandel).

Tirsdag

Har ofte treningsrommet for meg selv.

På tirsdager har vi kun én dobbeltime med matte sent på dagen. Dermed kan dagen enten benyttes til å ikke gjøre noen ting, eller så kan den utnyttes. Jeg er heldigvis flink til å bruke dagen på noe nyttig! Jeg er et morgenmenneske, så dagen starter alltid med trening. Da går jeg ned på skolens treningsrom, og siden det er morgen er det få andre der, noe jeg er veldig glad for! Etter trening, og før matte, samles vi gjerne en gjeng på lesesalen og jobber med ulike arbeidskrav. Da får jeg både vært sosial, og samtidig få hjelp med oppgaver der det trengs.

Onsdag

Her har vi full dag, fra 08:15 til 16:00, og endelig en time med fysisk oppmøte. Vi starter med digital programmerings-forelesning, som vi senere på dagen har en såkalt øvingstime i. Vi programmerer i Python, som innebærer å skrive inn diverse koder for å løse ulike matteproblemer. Dette er også ganske gøy når man får det til! Forelesningen vi må møte opp til er ACAD. Her tegner vi i 2D i et program kalt AutoCad, som er relativt enkelt å jobbe i! Du tegner strek for strek, og kan dra inn en dør eller et vindu fra biblioteket der det passer. For tiden holder vi på med en garasje, som er vår eneste innlevering i ACAD dette semesteret.

Torsdag

I tillegg til litt mer programmering og valgfri øvingstime i matte er vi nå inne i en 8 ukers-periode hvor vi lærer om geografi. Dette er ikke et eget emne, men en liten ekstra forelesning (med arbeidskrav) som er nyttig å ha kunnskap fra når man senere skal ut å bygge. Videre går torsdagen min til litt mer skolearbeid, før jeg igjen tar turen på treningsrommet. Disse dagene er det gruppetime, hvor det som regel kun er meg og instruktøren. Men det er bare fint, for da får jeg kjørt meg litt ekstra!

Fredag

Ikke mitt faktiske drømmehus, men et øvingshus 😉

Snart helg, og jeg er kjempestøl etter torsdagens trening! Etter enda mer matte har vi Byggteknikk, hvor vi lærer om alt vi trenger å vite om trehusbygging, både om materialer og beregninger. På fredager har vi også en fysisk forelesning med digital tegning. Her tegner vi i 3D i Revit, og holder på med vårt ”Drømmehus”, som skal levers i slutten av semesteret. Dette er litt mer omfattende og vanskelig enn AutoCad, men veldig stilig! Du kan trikse og mikse og få bygget til å se ut akkurat som du vil! Ellers går ettermiddagen til volleyball de gangene jeg har mulighet til det, og kvelden til hybelkos!

Nå har du fått et lite innblikk i min studiehverdag, og jeg håper du syns den var like interessant som meg! Er det ellers noe du lurer på, uansett hva det er, send oss gjerne en DM på Instagram eller Facebook! Eller legg igjen en kommentar. Vi svarer på alt! Sjekk også ut vår Youtube-kanal for masse gøy innhold!

Thea, 1.år, byggingeniør

Leave a Reply