Ukas student: Tekniske geofag

Ukas student er Lene som studerer Tekniske geofag. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Lene på vår Instastory hvor hun viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Hun sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hennes studiehverdag.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Hei! Jeg heter Lene og er 21 år gammel. Jeg studerer Tekniske Geofag ved NTNU i Trondheim. Dette er en femårig integrert master og jeg er nå på mitt andre år.

Jeg er ikke så veldig glad i å ikke ha noe «nyttig» å gjøre, så etter videregående hadde jeg mitt «halvfriår» i Ghana, hvor jeg kombinerte reise og studie. Her tok jeg globale miljøstudier i en kystby kalt Cape Coast. Før jeg begynte på tekniske geofag tok jeg realfagskurs på våren for å få riktig mattekombinasjon, da jeg bare hadde S2 fra videregående.

Hvorfor valgte du å studere Tekniske Geofag?

Jeg valgte Tekniske Geofag fordi jeg alltid har hatt en interesse for hvordan naturen henger sammen. I tillegg har jeg hatt en steinsamling fra jeg var liten. Tekniske geofag er også et sivilingeniørstudie som ikke finnes andre steder i landet.

Jeg gjorde mye research før jeg valgte tek.geo på førsteplass da jeg søkte, og jeg så mye på hvilke retninger jeg kunne spesialisere meg i senere i studieløpet og hvilke jobbmuligheter som lå i enden. Selv om det er mange tøffe fellesfag i starten, vet jeg at jobbene som ligger i enden er varierte og foregår innen så mange områder jeg interesserer meg for!

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

En typisk studieuke for meg består av å se forelesninger, som dette semesteret er kun digitalt på grunn av koronasituasjonen. Derfor sitter jeg i år mye på Petroleumsteknisk senter (PTS) med klassen min og jobber der! 

Etter skolen spiller jeg fotball på damelaget til linjeforeningen. Linjeforeningen vår heter Bergstuderenes Forening og fotballaget heter Petroleum FK. I år har vi fått en del sponsorer og støtte til laget, så vi finner på mye sosialt sammen. Jeg har også nettopp blitt med i redaksjonen til linjeavisa vår Bergmanden. Utenom linja spiller jeg i studentorkester Dei Taktlause, dette er åpent for alle linjer. Jeg finner også på ting med venner fra klassen og er med kjæresten. I tillegg bor jeg med mine to beste venninner hjemmefra, så vi finner på sprell hjemme og ser mye reality-tv og britisk drama<3 Jeg synes også det er kjempegøy å dra på quiz, så dette gjør jeg når jeg har tid til det. 

Hva slags ekskursjoner drar dere på?

Første året har man faget geologi første semester og norgesgeologi andre, der begge fagene inkluderer 3 ekskursjoner hver. I geologi drar man til områder lokalt rundt Trondheim og ser på den geologiske oppbyggingen og typiske strukturer i dette området. I norgesgeologi i år rakk vi kun 1 ekskursjon grunnet korona, da var vi på Dora i Trondheim og så på borekjerner fra den norske sokkelen og diskuterte hvordan lagene i kjernene kunne ha oppstått. Det var også planlagt en tur til Oslofeltet, men dette fikk vi altså ikke gjennomført.

Ekskursjonen alle gleder seg mest til er selvfølgelig utenlandsturen i 4.klasse, der turene tidligere år blant annet har gått til Argentina og Nepal.

Hvordan liker du Trondheim som studieby?

Trondheim er en super studentby! Det er så mye som er basert på frivillighet her, så alle studentene som bidrar på for eksempel Samfundet, gjør det fordi de vil og da blir det alltid bra. Det er alltid arrangementer å delta på; debatter, quizer, temafester, konserter og masse annet gøy.

Hvordan er studentmiljøet?

Det jeg liker best med studentmiljøet i Trondheim er at det er så utrolig åpent og alle blir akseptert .

Når det gjelder miljøet på min linjeforening, så er Berg en relativt liten linje. Klassene er små, på tekniske geofag er vi mellom 20-30 per kull. Ellers er vi i linjeforening sammen med geologi, petroleum og materialteknologi som heller ikke er mer enn 40 per kull. Dette gjør at det er veldig lett å bli kjent med mennesker fra alle kullene på tvers av de fire linjene, blant annet gjennom fadderukene, arrangementer, verv i foreningen, fotball og kor og korps. Jeg vil beskrive linjeforeningen vår som intim og koselig, så uansett hva slags arrangement man skal på så kjenner man noen der. 

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene? 

Når jeg er ferdig med studiene er kanskje drømmen per nå å jobbe med grunnvann i utviklingsland. Men urbangeologi og skred er også noe som er kjempeinteressant og som bare blir enda viktigere fremover med tanke på klimaendringer. 

Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Lene her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Signe, interaksjonsdesign, 4. år

Leave a Reply