Kan jeg jobbe som designer mens jeg studerer?

Hvordan kan man egentlig få relevant arbeidserfaring mens man studerer? Jeg har snakka med Ingrid, og hun har tidenes tips for deg som er kreativ og liker teknologi. Ingrid studerer Industriell design på NTNU og selv om hun ikke er ferdig å studere enda har hun allerede mye erfaring som designer. Hun er nemlig med i Designhjelpen, sjekk ut innlegget for å lese mer om hva de gjør der!

Navn: Ingrid
Alder: 24 år
Fra: Stavanger
Studerer: Industriell design, 5. året.
Mitt verv: Designer i Designhjelpen

Kan du fortelle litt om hva dere gjør i Designhjelpen?

Designhjelpen er en rådgivningstjeneste som studenter på Industriell design har utviklet. Vi tar på oss designoppdrag fra startups, store og små bedrifter også har vi jobbet litt for NTNU faktisk! Vervet gir god erfaring og mye kunnskap ved å sette designteori ut i praksis ved å jobbe med ekte folk og løsninger. Oppdragene består av mye forskjellig, alt fra å utvikle nettsider og apper til å holde workshops og gjøre innsiktsarbeid. Innsiktsarbeid er når vi snakker med brukere, for å utforske deres utfordringer og ønsker, for å forbedre eller skape nye produkter eller tjenester. På campus har vi et eget (nyoppusset!) kontor. Det er der vi inviterer kunder, jobber eller sitter sammen og nyter litt god kaffe. Vi har også arbeidskveld hver uke, da sitter vi sammen og jobber. Det gjør det enkelt å spørre hverandre om råd også er det veldig sosialt og koselig.

Hvordan fikk du verv i Designhjelpen?

Jeg så en plakat på skolen og syntes det hørtes interessant ut. Jeg søkte, og fikk komme på et veldig hyggelig intervju, etter det fikk jeg tilbud om å være med! Jeg hadde allerede studert design i ett par år, og det er fint med relevante forkunnskaper, men alle med interesse for design kan søke.

Hvor mye tid bruker du i uka?

Det varierer veldig gjennom skoleåret, og om du er på prosjekt eller ikke. Jeg vil tippe jeg bruker alt fra 3 til 10 timer i uka.

Hva er det kuleste du har gjort i Designhjelpen?

Mitt første prosjekt, da arrangerte vi en hackathon for Brohodekonferansen. Der fikk vi ansvaret for å planlegge hele opplegget for konkurransen, lære bort designmetodikk, gi tips til pitching, og fasilitere deltagerne gjennom designprosessen. En annen ting som blir veldig gøy er en workshop jeg skal holde med de andre i Designhjelpen for en app jeg og venninna mi utvikler.

Anbefaler du andre å søke?

Ja! Du blir kjent med mange herlige folk, samtidig som du får veldig relevant erfaring og blir tryggere som designer. Det er en superfin gjeng med engasjerte designstudenter fra alle trinn på studiet. Dermed blir man godt kjent med alle i gruppen, og lærer mye av hverandre på tvers av trinnene. Vi har også en del sosialt opplegg. Forrige uke hadde vi for eksempel “paint´’n sip” der vi prøvde å tegne hverandre inspirert av Picasso.


Hvis du er ekstra nysgjerrig på studiet Industriell design kan du trykke HER for link til et blogginnlegg om Madeleine som var ukas student i vår. Lurer du på noe mer om livet på NTNU, verv eller noe annet? Legg igjen en kommentar eller send oss en DM på @ntntstudent på Instagram!

– Ragna, industriell økonomi og teknologiledelse, 2. år

Leave a Reply