Derfor er arbeidet jeg gjør frivillig gull verdt!

Det å jobbe for en fagforening kan være mye artigere enn du kanskje tror! Her kan du lese litt om Sigrid sitt verv i studentavdelingen til fagforeningen Tekna.

Navn: Sigrid
Alder: 23 år
Studie: Maskiningeniør, 3. år
Rolle i Tekna student NTNU Gjøvik: Nestleder

Kan du fortelle litt om Tekna student NTNU Gjøvik?

Tekna er en fagorganisasjon for de som tar eller tenker å ta en mastergrad innenfor naturvitenskap og teknologi. Det Tekna har å tilby til studentene er faglige tilbud, sosiale arrangement, juridisk hjelp, nettverksbygging og sist, men ikke minst noen av landets beste bank- og forsikringsavtaler. Du finner Tekna rundt om i hele landet, og dette er en fagforening som støtter deg enten om du er student, ung i arbeidslivet eller erfaren i arbeidslivet. Tekna engasjerer seg også godt innen politikk verden, og har f.eks stort fokus på studenters psykiske helse under koronapandemien.

Hva er dine arbeidsoppgaver i vervet?

Som studentkontakt sitter du i et styre med andre studentkontakter for ditt studiested. Det er dette styret som planlegger alt av sosiale arrangement og stands som student medlemmer og andre kan delta på. Som nestleder prøver jeg å støtte den som er leder i styret, i tillegg til å være standansvarlig. Sammen lager vi mange kule arrangement og kurs til studentene på Gjøvik.

Hvordan fikk du vervet ditt i Tekna?

Jeg fikk mitt første møte med Tekna under aktivitetsdagen under fadderuka i 2018. Jeg var helt ny til dette studiestedet, og var ivrig på å prøve masse nytt. På denne aktivitetsdagen var jeg innom Tekna-standen, og ble introdusert til noe jeg syntes var meget interessant. Noen av vennene mine fikk meg også ekstra gira ved at de også hadde lyst til å bli studentkontakt. Uken etter meldte jeg meg som studentkontakt og ble godt tatt imot av de daværende studentkontaktene.

Hvor mye tid bruker du som studentkontakt hver måned?

Vi prøver å ha et møte blant studentkontaktene i måneden hvor vi planlegger evt. stands og arrangementer som skal skje fremover. Tid som brukes på vervet avhenger litt om man arrangerer et arrangement den måneden eller ikke. Hvis du gjør det bruker du noen ekstra timer på planlegging og dialog med bedrifter og samarbeidspartnere. Også prøver vi å ha stands ca. annenhver uke. Da står vi i ca. 2 timer en plass på skolen og forteller studentene om mulighetene i Tekna.

Hva er ditt beste minne?

De beste minnene jeg har fra Tekna vervet mitt er de to gangene jeg har vært med på sk-opplæring. Det er en helg på Scandic Gardemoen med foredrag, konkurranser, gruppearbeid, sosialisering og gallamiddag. Her møter du mange studentkontakter fra studiesteder fra rundt om hele landet. Studentkontaktopplæringen foregår hvert år i september.

Hvorfor burde nye studenter søke Tekna student?

Om du bare er nysgjerrig eller ønsker å kunne bidra med ditt til en fagorganisasjon, så burde du søke om et verv. Du lærer mye om både deg selv og hvordan det er å jobbe sammen med andre for å få til et best mulig tilbud for andre studenter. Du får også et stort nettverk, og får muligheten til å møte mange andre studenter og personer fra andre steder i Norge. Sosialt, lærerikt, bra på CV-en og ikke minst veldig gøy!


Har du spørsmål om verv i Tekna, eller verv generelt? Send en melding til NTNU Student på Instagram da vell!

– Petter, Maskiningeniør, 3. år

Leave a Reply