Min studieuke – Barnevernspedagog

Er du nysgjerrig på hvordan tredjeåret til en barnevernspedagog ser ut? Hvordan er det å jobbe i barnevernstjenesten? I dette innlegget gir jeg et innblikk i hvordan hverdagen min ser ut i praksisperioden.

Akkurat nå er jeg i min minst typiske studentperiode i bacheloren. I stedet for å tilbringe hverdagen på campus, består dette semesteret av 17 uker med praksis. Jeg er utplassert i barneverntjenesten og får prøve meg som en saksbehandler i undersøkelsesfasen. Jeg har 80% stilling, dvs. 1 studiedag i uken. Arbeidsdagene varer som regel fra kl. 08:00-15:30. Du kan lese mer om barnevernspedagogstudiet her!

Mandag

Første dagen i uken er som regel alltid da jeg forsover meg, men denne gangen var annerledes av en eller annen grunn. Jeg har alltid alarmen på 6:30 og dessverre vekker den vanligvis alle andre i kollektivet mitt før meg. Stakkars mennesker. Denne arbeidsdagen besto blant annet av et digitalt teammøte med hele avdelingen og samtaler med klienter. Da var det deilig med litt ekstra tid om morgningen til å se mer profesjonell ut på arbeidsplassen. Vanligvis har jeg et verv som leder i barnekor på mandagskvelden, men denne uken var det høstferie og da ble det filmkveld med en venn på kvelden isteden for.

Tirsdag

På praksisplassen min er vi delt inn i team som jobber med forskjellige aldersgrupper. Jeg er plassert på sped- og småbarnsteam. Hver uke har vi et digitalt møte hvor vi drøfter forskjellige saker. Dette er viktig for å få flere synspunkt om de forskjellige sakene, og muligheten til å reflektere over hva som kan være den beste løsningen. Da jeg var ferdig for dagen ble jeg med en venn som spontant vil flytte hit på visning, og fikk gått mye rundt omkring i byen.

For at jeg skal være helt sikker på at jeg klarer å huske alt som må gjøres, skriver jeg det på post-it lapper og fester det slik at jeg alltid blir påminnet om det. Jeg liker å bruke et headsett når jeg ringer f.eks. offentlige instanser eller klienter siden jeg ofte trenger å notere hva som blir sagt underveis. Fun fact: Jeg har aldri drukket så mye kaffe før i hele mitt liv som jeg gjør i praksis.

Onsdag

Denne dagen besto arbeidsdagen min av telefonsamtaler, samtaler på kontoret og veiledning med praksisveilederen min. Veiledning og oppfølging er en viktig del av praksisperioden for at studenten skal få mest mulig utbytte. Dette gjennomføres ukentlig. Her har jeg i tillegg anledning til å komme med ønsker om hva jeg vil prøve meg på fremover. Vi ble enige om at jeg blant annet skal få prøve meg på barnesamtaler og å lede møter.

Torsdag

Noen dager kommer jeg på arbeidsplassen uten å ha en plan for dagen. Heldigvis er arbeidsmiljøet såpass bra at det bare er å sende en felles melding til alle på teamet og be om oppgaver. Dermed besto dagen min av telefonsamtaler, transkribering av barnesamtaler og skriving av vedtak. Å lytte til barnesamtaler får jeg mye ut av siden jeg etterhvert skal få prøve meg på dette selv. Det gir meg mye inspirasjon til hvordan jeg selv kan tilnærme meg barn som har hatt det vanskelig. Rett etter arbeidsdagen var over, dro jeg på Gløshaugen campus. Der møtte jeg en annen fra redaksjonen for å filme innhold til YouTube-kanalen vår, som du kan sjekke ut HER.

Fredag

Vanligvis ville jeg hatt studiedag denne dagen, men jeg hadde en dag å ta igjen siden jeg hadde tatt to studiedager tidligere. Dagen bestod av å bli med en annen saksbehandler på samtaler for å skrive møtereferat. Vi skriver alltid møtereferat og sender til klient slik at vedkommende har innsyn i hva som blir dokumentert, og har muligheten til å si ifra om det skulle være noen faktafeil. Når jeg ikke satt i møte skrev jeg videre på et vedtak. Hittil har jeg både fått prøve meg på å skrive vedtak hvor vi henlegger en sak, og vedtak om frivillige tiltak som vi kan tilby en familie. Siden det var så mange som hadde tatt høstferie eller hadde hjemmekontor kunne vi få som var på kontoret samles og ha felles lunsj med trygg avstand.

Etter jobb dro jeg på treningsenteret med en venninne fra klassen også spiste vi middag sammen og koste oss med Disney plus.

Har du spørsmål om , NTNU eller studielivet generelt? Vi svarer på alt du måtte lure på! Send oss en DM på Instagram @ntnustudent, eller på Facebook NTNU Neste Stopp. Sjekk også ut YouTube-kanalen vår for masse kult innhold om studentlivet på NTNU.

-Christine, Barnevernspedagog, 3.år

2 thoughts on “Min studieuke – Barnevernspedagog

Leave a Reply