FRIVILLIG ENGASJEMENT FÅR CV-EN TIL Å SKINNE

Har du ofte lurt på hvordan noen kan ha relevant erfaring før de allerede er ferdig med studiet? Da har jeg to ord til deg, FRIVILLIG VERV! ¨Frivillig engasjement får CV-en til å skinne og gjør at du skiller deg ut i mengden når du søker drømmejobben etter studiet.

Navn: Vilde Nagel Fredriksen, 22 år
Fra: Bergen
Studerer: Markedsføring, Innovasjon og Ledelse
Mitt verv: Markedsføringsansvarlig hos Start Ålesund

Hva er Start Ålesund?

Start Ålesund er en studentorganisasjon som arrangerer og gjennomfører arrangement i løpet av året for å vise studentene at det å starte for seg selv og bli gründer er noe alle kan, uavhengig av studieretning. Start Ålesund skal være den fremste pådriveren for innovasjon og entreprenørskap blant studenter på campus Ålesund.

Hvordan fikk jeg vervet?

Jeg har tidligere hatt verv som markedsføringsansvarlig og leder for U.-KA festivalen i Ålesund, hvor jeg har fått kunnskap om markedsføring, og spesielt markedsføring rettet mot studenter. U.-KA festivalen er en kulturfestival, av studenter for alle i Ålesund. Her arrangeres det konserter, familiedag, foredrag, komedie show og mye mer! Denne erfaringen var bare et pluss når jeg søkte stillingen, ikke noe som var påkrevd. Det er derfor helt mulig å komme inn i stillingen uten noe tidligere kunnskap og erfaring, så lenge du har engasjement og vilje. Det er også et pluss hvis du er litt kreativ, men dette er også noe du lærer å bli etter hvert. Start Ålesund rekrutterer både i begynnelsen av semesteret i august, og i starten av året i januar. Hvis du, etter å ha lest blogginnlegget syntes at dette høres ut som et spennende verv, kan jeg tipse om at markedsføringsansvarlig er noe vi søker i januar – så følg med på våre sosiale kanaler hvis dette er noe du kunne tenkt deg!

Hva gjør en Starter?

I mitt frivillig verv hos Start Ålesund leder jeg et team på 7 stk, sammen har vi overordnet ansvar for all markedsføring av organisasjonen og arrangementene. Markedsføringsteamet produserer alt av filmer, bilder, kampanjer på sosiale medier, grafisk og innhold på nettsiden. Dette er en av de morsomste jobbene jeg har hatt, og du merker egentlig ikke at du «jobber». Jeg har en fantastisk mulighet til å arbeide i en arena hvor det egentlig bare er min egen fantasi som setter en stoppe for hva vi kan gjøre i våre sosiale kanaler. En liten felle mange kan gå i når du begynner å engasjere deg frivillig, er at vervet ofte blir morsommere og mer spennende enn det å studere. Så du sitter heller og jobber med kreative oppgaver fra Start, istedenfor å gjøre arbeidskrav og lese til eksamen 😀

Hvis du er mer nysgjerrig på hvordan våre profiler på sosiale medier ser ut, kan du følge @startaalesund på Instagram, Facebook og LinkedIn 😀

Tiden jeg bruker på stillingen som PR-ansvarlig varierer veldig, i tiden rett før et arrangement blir det naturligvis litt mer jobbing enn ellers, men jeg er først og fremst en student så studiet blir førsteprioritet. Men som jeg nevnte i avsnittet over, så blir det fort til at jeg jobber med Start fremfor å arbeide med studiet. Det er ofte lett å bli sittende et par timer med en arbeidsoppgave når du har startet, siden tiden flyr når en har det gøy 😀 Ofte planlegger jeg litt markedsføringskampanjer, redigerer filmer og lignende med litt netflix i bakgrunnen, så blir det både litt «jobb» og kos.  Jeg bruker å ta «jobb» i anførselstegn når jeg snakker om frivillig verv, dette er fordi det virkelig ikke føles som om du er på jobb, det føles mer som et fritids prosjekt/hobby hvor alle «kollegaene» er dine beste venner.

Gode minner med Start

Nå har jeg ikke hatt vervet så lenge, men tidlig i høst var vi på kick-off på Stranda. Hvor vi hadde Startleker, som er en konkurranse inspirert av Farmen, med bland annet øksekast og melkespannholdning. Dette var en super måte å hilse på alle de nye starterne som jeg skulle jobbe med fremover, og få testet ut våre atletiske evner. I Start blir ofte menneskene du jobber sammen med en stor del av livet ditt, og dermed også naturligvis noen av dine nærmeste venner. Det å kunne møte mennesker med ulike studieretninger, tanker og idéer er en av de beste delene med å ha et frivillig verv. Det er så utrolig mange flotte mennesker som jeg aldri hadde fått sjansen til å møte, hvis ikke det var for Start. Derfor er Kick-offet et utrolig minne, for du kan se tilbake til en av de første sosiale begivenhetene dere hadde sammen.

Vi hadde også nettopp vårt første arrangement for semesteret, Innov8or, hvor vi var så heldige å få en egen hilsen fra Stortingspresidenten. I videoen fra Stortingspresidenten åpnet hun hele arrangementet og forklarte hvorfor fokuset til Innov8or om hvordan en kunne forandre det tradisjonelle skolesystemet var så viktig. Utrolig kult å jobbe i en organisasjon som får kjente politiker til å engasjere seg i arrangementer fra studentorganisasjoner. Innov8or er en caseløsningskonkurranse, hvor casen i år fokuserte på skolesystemet. Deltakerne får jobbet med casen i et par timer, før de skal pitche sin idé til et dommerpanel. Vinnerne i år ble en gruppe som het Blended Learning, som hadde en utrolig spennende idé på hvordan en kan forandre det tradisjonelle skolesystemet. Ønsker du å lese mer om årets Innov8or kan du trykke her 😀

Hva skjer denne høsten?

Denne høsten skal Start Gjøvik holde Start Forum, som er et arrangement som samler startere fra hele landet. Totalt er det 18 lokallag fordelt rundt om i hele Norge, og alle sender noen representanter for å samles i en helg i Gjøvik. Her blir det generalforsamling, mange gøyale workshops, vi får en bedre forståelse for Start Norge sin helhet, mulighet til å skape et nettverke og ikke minst møte mange andre engasjerte studenter fra hele Norge. Et lite pluss er at på lørdagskvelden er det Forum middag, så da har jeg en unnskyldning til å kjøpe meg en ny kjole 😀

En annen ting jeg gleder meg veldig til i høst er vårt neste arrangement, Gründerlounge, som er rett rundt svingen. Arrangementet er en helaften med foredragsholdere, underholdning, god mat og drikke. Målet med kvelden er å inspirere studenter til å tenke innovativt og nyskapende. Foredragsholderne er selv gründere, og kan gi et innblikk i hvordan deres hverdag er, og hva som var deres suksessfaktorer. Samtidig kan du som deltaker bli inspirert til å følge din gründerdrøm, og få mange nyttige tips. Gründerlounge har fått sikret kjempegode foredragsholdere, som skal fortelle hvordan det er å være gründer og hva som skal til for å bli det. Syntes det er utrolig gøy å se at prosjektgruppen har klart å stelle i stand et så fantastisk program, med tanke på alle korona-restriksjonene. Så er du i Ålesund, kom gjerne på Gründerlounge 29. Oktober, mer informasjon ligger på Start Ålesund sin Facebook-side 😀

Hvorfor burde du søke Start?

Grunnen til at du burde engasjere seg i Start Ålesund, er fordi at det er en fantastisk mulighet til å skaffe seg relevant erfaring før du i det hele tatt er ferdig med studiet. Dette gjelder ikke bare for markedsføringsstudenter, men for alle studier på NTNU Ålesund.  Start Ålesund har et stort fokus på internkursing som kommer alle studenter, uansett studieretning, til gode. Vi har for eksempel folk fra studier som Shipping management, Dataingeniør, Byggingeniør, Markedsføring, Biomarin Innovasjon, Økonomi og studenter som går master. Mangfoldet er stort, men vi ønsker gjerne at det skal bli større. Tverrfaglig kunnskap er noe som er utrolig bra for en organisasjon, og som nevnt kan Start Ålesund gi deg en form for erfaring uansett hvilket studium du går på.

Start Ålesund er også en arena hvor du skal prøve og feile. En får en unik mulighet til å få lov til å gjøre feil, og lære av dem. Sånn at du ikke gjør den samme feilen når du kommer ut i arbeidslivet. Vi møter også ukentlig lokale aktører i Ålesund, som vi har ett tett samarbeid med. Her får du en mulighet til å nettverke og få gode kontakter i næringslivet. En annen ting er at folk som har hatt frivillig verv skiller seg ofte ut når de søker på jobber etter studietiden, så ønsker du å ha en sjanse til å havne øverst i søkerbunken, søk Start Ålesund og engasjer deg i frivillig verv.

– Vilde, Markedsføring, 3. år

Leave a Reply