Ukas student: Produktutvikling og produksjon

Ukas student er Anna som studerer Produktutvikling og produksjon. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Anna på vår Instastory hvor hun viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Hun sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hennes studiehverdag.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Hei! Mitt navn er Anna, jeg er 22 år gammel og kommer fra Åndalsnes i Møre og Romsdal. Høsten 2018 startet jeg å studere ved NTNU i Trondheim, og går nå tredjeåret på Produktutvikling og produksjon. Før studiene gikk jeg et år på folkehøgskole der jeg gikk linjen Multisport. Når jeg ikke studerer er jeg på trening, spiller fotball med linjeforeningslaget, henger med venner eller slapper av. 

Hvorfor valgte du å studere Produktutvikling og produksjon?

Jeg startet på Energi og miljø i førsteklasse, men fant ut at dette ikke var den rette linjen for meg. Jeg byttet derfor til Produktutvikling og produksjon våren i andre klasse. Da valgte jeg Produktutvikling og produksjon fordi jeg synes det er spennende å lære om materialer og deres oppførsel, og hvordan ny og smartere utvikling bidrar med å effektivisere hverdagen. 

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg? 

En studieuke for meg består nå av en del hjemmeundervisning, men også litt obligatorisk oppmøte. Hver onsdag har vi en firetimers lab i faget Mekatronikk der vi for det meste kobler opp kretser og deretter ser hvordan de oppfører seg, ved hjelp av et oscilloskop eller simuleringsprogram på pc-en. Nå i det siste har vi vært på sveisekurs og dreiekurs i faget Produktmodellering, det er gøy at en del av undervisningen er praktisk. Det kan for mange bli mye teorietisk, så da er det fint å ha litt praktisk innimellom.

Hva var grunnen til at du byttet studie? 

På energi og miljø er det en del fag dreier seg om elektronikk, og det tok litt tid før jeg skjønte at dette ikke var favorittfagene mine. Jeg liker bedre fag som er mer konkrete, der jeg kan relatere til hva jeg regner på og jobber med. På den andre siden kan man, på energi og miljø, velge bort nesten alt av el-fag på tredjeåret, så man er ikke låst til det selv om man går energi og miljø. Begge disse linjene har sterk linjeforeningskultur, og jeg er veldig heldig som får oppleve begge. 

Hvilken retning innenfor studiet ditt går du? Og hva anbefaler du å tenke på når man skal velge studie? 

Jeg går retningen Produktutvikling og materialer. Det som er viktigst å tenke på er at dette ikke er et valg som skal definere resten av livet ditt. Du er ung og du har god tid! Ikke la deg stresse av at du må ta rett valg, mange starter og slutter på studier flere ganger før de finner ut av hva de vil. Studietiden er en veldig gøy og spesiell tid og det er viktig å nyte den, så å studere et år eller tre ekstra gjør ingenting. 

Hvordan liker du Trondheim som studieby? 

Jeg liker Trondheim veldig godt! Som studieby er Trondheim ikke for liten og ikke for stor, det føles egentlig ut som en liten og koselig storby. Byen er full av liv og kultur, og det er alltid noe å finne på. Avstandene fra skolen til sentrum og hjem er sjeldent lang, noe som gjør det lett å komme seg dit man vil med sykkel eller ved å gå. Noe av det jeg liker aller best med Trondheim er at det er mye fin natur rundt byen. Veien til marka er ikke lang, så ved å sykle eller ta buss er man raskt omgitt av skog og fine stier. 

Hvordan er studentmiljøet?

Studentmiljøet i Trondheim er helt fantastisk. Man skal lete lenge etter en studentby som har så mye å tilby til så mange. Uansett hva dine interesser er, kan du dyrke disse her, og om det du leter etter ikke finnes allerede, er det lett å starte opp noe nytt. Det er også et veldig stort mangfold av studenter som gjør at byen blir utfylt på alle mulige måter. Studenter i Trondheim er i tillegg veldig flinke til å legge til rette for arrangementer og sammenkomster, noe som gjør at alle blir inkludert og at det alltid er noe å finne på, for eksempel er det organisert liga i flere idretter, du kan bli med i kor og mye mye mer. Studentersamfundet byr på alt fra konsert til quiz og debatt, men det er også mulig sette seg ned med vennegjengen og spille brettspill.        

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene? 

Når jeg er ferdig å studere på NTNU vet jeg at mulighetene er mange. Er det en ting jeg har erfart er det at alt ikke nødvendigvis blir som man først har tenkt. Personlig er jeg veldig åpen for å la meg inspirere etterhvert som tiden går og jeg føler jeg har gode muligheter for å finne noe som passer meg. Det er få retninger i arbeidslivet der det ikke trengs en ingeniør eller ti. Det er heller aldri for sent å velge en litt- eller helt annen vei å gå, det verste som kan skje er at du velger noe du ikke liker og da er du uansett en erfaring rikere. 

For å svare litt mer konkret på spørsmålet synes jeg at utvikling av materialer og produkter er det som er mest spennende. Helt spesifikt er drømmen å jobbe med å lage lettere og sterkere skibindinger og annet fjellsportsutstyr. Dette er ikke noe jeg ser for meg som en første jobb, da jeg vet at man som oftest må ta i mot det man får, så går det an å jobbe seg oppover etterhvert. Det er alltid mye som skjer på denne fronten og det er det som er spennende!

Hvor kan man få informasjon om ulike karrieremuligheter/bedrifter man kan jobbe for? 

På ntnu.no kan man lese om jobbmuligheter og stillinger man kan få ved å gå ulike studier. Man får også info om hvor mange ferdig utdannede som er i jobb. 

Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Anna her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Signe, interaksjonsdesign, 4. år

Leave a Reply