Bli kjent med NTNUI Calisthenics

Lurer du på hva en sprek NTNU-student driver med på fritiden? Mange er med på en eller annen form for idrett gjennom NTNUI! Tidligere har vi blitt kjent med NTNUI Tennis og denne uka handler det om NTNUI Calisthenics, kanskje dette er noe for deg?

NTNUI, NTNU-studentens egne idrettslag, tilbyr over 50 forskjellige idretter, dette er det siste av fire innlegg om ulike grupper i NTNUI. Tidligere har det handlet om tennis, squash og basket. I dag skal vi bli kjent med NTNUI Calisthenics!

Vi har snakket med Amaleen Jeyaseelarajah, som går 4.året på Energi og Miljø

Hvorfor startet du på NTNUI Calisthenics, Amaleen?

Etter jeg var ferdig i forsvaret og skulle studere i Trondheim ønsket jeg å finne en gjeng jeg kunne trene med. Jeg har tidligere drevet med dans, men ønsket å prøve noe nytt. Etter litt leting på NTNUI sin nettside fant jeg gruppen Calisthenics og tenkte hvorfor ikke. For de som ikke vet hva Calisthenics er så er det i bunn og grunn trening med egen kroppsvekt. Jeg ante ikke hva Calisthenics var da jeg selv begynte, men fant fort ut at det å mestre sin egen kroppsvekt virkelig var noe for meg. Tre år senere er jeg en av trenerne for laget og Calisthenics har blitt en stor del av hverdagen.

Foto: NTNUI Calisthenics

Det høres ut som du virkelig trives med det! Hvordan ser hverdagen ut om om man er med på Calisthenics?

Vi er en gruppe på 65stk og har tre treninger i uken da på Gymfit Gymnastics ved Nyhavna. Hver uke har vi ulike temaer som trenerne bestemmer. Dette kan være alt fra human flag trainings, bar tricks og flips til handstands og floor work. Vi møtes ofte utenfor trening da både gjennom Cali-fester, burger etter trening, buldring og nyttårsbord. Listen er i hvert fall lang!

Så gøy! Men hva er det aller morsomste dere gjør sammen da?

Hvert år (med unntak av i år) arrangeres det en treningsreise til Spania, og det må være blant mine beste minner med gjengen. Da er det en uke med trening, soling, bading og mye gøy. Når man er på tur med en gjeng som står på hendene i heisen og alltid finner på noe sprell, så kan det ikke bli annet enn bra. Det arrangeres også årlig NM i street workout, og det er da mange fra gruppen som stiller. Man konkurrer enkeltvis i power, freestyle eller muscle up endurance. Det er alltid god stemning å heie på de som er med!

Foto: NTNUI Calisthenics

Spaniatur sammen høres ut som minner for livet! Har du avslutningsvis noen gode grunner til at man skal bli med dere?

Jeg vil virkelig anbefale å begynne på Calisthenics dersom man ønsker en kombinasjon av balanse, rå styrke og akrobatikk. Calisthenics består av veldig mye forskjellig og man kan finne noe for enhver. Det beste med å trene sammen er å se andres fremgang og det å ha en gjeng som motiverer hverandre til å lykkes. Det som gjør treningen så bra er at det finnes progresjoner for enhver og alltid nye ting man kan prøve. Det gjør at hvem som helst kan begynne uavhengig av treningsbakrgrunn!

Tusen hjertelig takk for praten Amaleen! Om du vil finne ut mer om NTNUI Calisthenics så kan du ta å sjekke ut nettsidene deres her.

Erlend, 3.året, Energi og Miljø

One thought on “Bli kjent med NTNUI Calisthenics

Leave a Reply